Stick To Your Guns

Spectre

Pure Noise Records (2022)
Από τον Αντώνη Μαρίνη, 09/09/2022
Εκεί που το νεύρο του core συναντά τον όγκο του metal
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;

Ο τρόπος που οι Stick To Your Guns κατάφεραν να γίνουν ένα από τα πιο σεβαστού μεγέθους ονόματα στον core χώρο των τελευταίων δύο δεκαετιών είναι άξιος θαυμασμού. Στη δισκογραφία τους μπορεί να μην υπάρχει το τεράστιο άλμπουμ που να έσπασε τα στεγανά του ύφους. Την ίδια στιγμή, η ποιότητα των "Comes From The Heart" και "Diamond" δεν χωράει αμφισβήτηση, ενώ η ευθύτητα που βγάζουν από το σανίδι και η σταθερότητά τους σε βάθος χρόνου μόνο αυτονόητη δεν θα έπρεπε να θεωρείται. Η έβδομη δουλειά τους έρχεται σαν μία ακόμα επιβεβαίωση.

Η πεντάδα από το Orange County έχει βρει τη συνταγή της επιτυχίας και αρνείται να την αλλάξει. Το σύνολο ξεχειλίζει από πανκ τσαμπουκά. Οι ανεβασμένες ταχύτητες και οι φωνές του Jesse Barnett ακούγονται σαν μία ωραιότατη ηχητική αποτύπωση υψωμένης γροθιάς. Τα χτυπήματα στις κιθάρες και η τσιτωμένη παραγωγή προσθέτουν μία μεταλλική στρώση ικανή να μπερδέψει έστω και στιγμιαία κάθε επιπόλαιη απόπειρα κατηγοριοποίησης. Αν ρωτάς εμάς, η διπλή σφαλιάρα των "Who Cares" και "Hush" λειτουργεί εξαιρετικά ως σούμα· το λένε metallic hardcore και είναι απλό.

Οι ισορροπίες αλλάζουν από τραγούδι σε τραγούδι, προσθέτοντας μερικές καλοδεχούμενες ανατροπές στις δυναμικές, η ουσία ωστόσο παραμένει σταθερή από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Η οργή και η ενέργεια. Οι αλήθειες που μπορούν να χωρέσουν σε μισή στροφή. Τα ξεσπάσματα που θα παρασύρουν κάθε ανυποψίαστο. Οι οριακά skate γραμμές του "A World To Win". Το αναπάντεχα μοντέρνο "Open Up My Head". Η έκρηξη στο "Liberate", με αναφορά και βαθύ σεβασμό στον Τομά Σανκαρά. Το έτοιμο για συναυλιακό σφυροκόπημα "The Shine". Το ακουστικό σβήσιμο του "No Way To Live".

Το "Spectre" περικλείει όλη την αλήθεια των δημιουργών του σε τριαντατέσσερα λεπτά, χωρίς εκπτώσεις ή εκπλήξεις. Οι στίχοι απλώνουν σκέψεις και γεγονότα χωρίς φτηνά περιτυλίγματα. Οι πραγματικά δυνατές στιγμές κερδίζουν κατά κράτος τις μετρημένες χλιαρές. Τα σήμα κατατεθέν σπασίματα δεν απουσιάζουν ούτε τώρα. Αν το μήνυμα πίσω από εκείνο του "More Of Us Than Them" δεν σε λυγίσει, το κρίμα στο λαιμό σου. Τα riff και οι μελωδίες βγάζουν τη γνωστή, αναμενόμενη αλητεία. Κάποιοι αρνούνται να συμβιβαστούν όσο κι αν μεγαλώσουν. Ευτυχώς που υπάρχουν κι αυτοί.

  • SHARE
  • TWEET