[7]: Οι πιο αναμενόμενες ταινίες για το κλείσιμο του '16

Ακούμε το hype και έχουμε απόψεις

Από τους Βασίλη Σπανό, Ιάσονα Τσιμπλάκο, 16/09/2016 @ 13:49

Και όπως σας υποσχέθηκα την προηγούμενη βδομάδα, namaste με τις εφτά ταινίες που ελπίζουμε να ξεπλύνουν λίγο την ξινίλα του καλοκαιριού που μας πέρασε. Για λόγους που εκτείνονται λίγο πιο μακριά από το «βαριόμαστε οικτρά να κάνουμε την απαραίτητη έρευνα», δεν έχουμε εξακριβώσει αν όλες οι ταινίες θα βγουν στις ελληνικές αίθουσες πριν το τέλος του χρόνου. Βασικά, δεν έχουμε εξακριβώσει αν θα βγουν στις ελληνικές αίθουσες, τελεία. Δεν έχει σημασία, όμως, ο επιμένων νικά, και αν πράγματι κάποια ταινία αποδειχτεί ότι αξίζει, είμαι σίγουρος πως κάπως θα καταφέρεις να την τσεκάρεις, έτσι καπάτσικο νιάτο που είσαι.

Ας μην καθυστερούμε άλλο όμως, ιδού οι εφτά ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε περισσότερο φέτος.

Arrival

Arrival

Ο Denis Villeneuve διασκευάζει το διήγημα "Story of your Life" του Ted Chiang και so far κερδίζει τα πιο κολακευτικά σχόλια στο πιο πρόσφατο φεστιβάλ Βενετίας και μια σχεδόν καθολική ενθουσιώδη υποδοχή από τους παρευρισκόμενους κριτικούς και κοινό. Λίγο πριν ξεκινήσει τα γυρίσματα του δεύτερου μέρους του θρυλικού "Blade Runner" ένας από τους πιο σπουδαίους σύγχρονους δημιουργούς, μακρυά από το δράμα του "Ιncendies", το σοκαριστικά αιχμηρό "Polytechnique", τον εφιάλτη του "Prisoners", την καφκική παράνοια του "Enemy" και την ένταση του "Sicario" -κοινώς μιας τέλειας φιλμογραφίας ως τώρα- δοκιμάζεται στα χωράφια του sci-fi με τους Amy Addams, Forest Whitaker και Jeremy Renner να πλαισιώνουν το cast των ανθρώπων-επιστημόνων που έρχονται αντιμέτωποι με αναπάντητα ερωτήματα και με μια ανθρωπότητα στα όρια του τρίτου παγκοσμίου πολέμου, όταν μυστηριώδη εξωγήινα σκάφη προσγειώνονται σε διάφορα σημεία του πλανήτη χωρίς καμία πρόθεση για οποιαδήποτε επικοινωνία. 

Τrailer
IMDb

Paterson

Paterson

Mε το "Palm Dog Awards"στις αποσκευές του και μια υποψηφιότητα για τον Χρυσό Φοίνικα στο φετινό φεστιβάλ των Καννών, ο "Paterson" φέρνει ξανά πίσω στις οθόνες έναν από τους πιο αγαπητούς και σταθερά σπουδαίους δημιουργούς του σύγχρονου αμερικάνικου ανεξάρτητου σινεμά, τον Jim Jarmusch, έναν χρόνο μετά το πολυαγαπημένο cult διαμάντι "Only Lovers Left Alive". Ο ομότιτλος ήρωας που ερμηνεύει ο ανερχόμενος Adam Driver, μακρυά από την μάσκα του Kylo Ren και τις ερωτικές περιπέτειες των "Girls", οδηγάει καθημερινά το λεωφορείο του, βγάζει βόλτα τον σκύλο του, γράφει ποιήματα και συζητά με την γυναίκα του, στην συνοικία Paterson της σύγχρονης Νέας Υόρκης. Μια φαινομενικά απλή και άνευ δραματικής έντασης ιστορία δηλαδή, που όμως στα χέρια του μεγάλου σκηνοθέτη-ποιητή της μποέμ ρουτινιασμένης καθημερινότητας των καθημερινών ηρώων της σύγχρονης πραγματικότητας, μπορεί να απογειωθεί με τρόπους που μόνο ο Jarmusch μας έχει συνηθίσει ως τώρα.

Τrailer
IMDb

Τhe Handmaiden

The Handmaiden

Tο όνομα του Park Chan-Wook είναι από μόνο του ικανό να προσελκύσει τα βλέμματα των απανταχού κινηματογραφόφιλων, καθώς η νέα του ταινία, το ερωτικό θρίλερ με ένα από τα καλύτερα trailer των τελευταίων ετών "The Handmaiden", κέρδισε κοινό και κριτικούς στις φετινές Κάννες και πλασάρεται  ως η μεγάλη επιστροφή του σκηνοθέτη του "Oldboy" στις αριστουργηματικές ταινίες, μετά από το σερί των αμφιλεγόμενων "Lady Vengeance", " I am a Cyborg, but that’s ok", "Thirst", "Stoker". Στην Κορέα του 1930, η οποία τελεί υπό Ιαπωνική κατοχή, νεαρή φτωχή κοπέλα δέχεται να συμμετάσχει σε πλεκτάνη όπου ως υπηρέτρια θα φροντίσει με το συνεργό της να καπηλευτούν την περιουσία μιας ευκατάστατης γυναίκας. Όμως τα πράγματα θα πάρουν δραματική τροπή όταν η ερωτική έλξη μεταξύ των δύο γυναικών θα βάλει τους πάντες σε θανάσιμο κίνδυνο. Από τις πιο αναμενόμενες ταινίες όχι μόνο της χρονιάς αλλά και των τελευταίων ετών!

Τrailer
IMDb

La la Land

La la land

Aπό τον σκηνοθέτη του sleeper hit που έφτασε μέχρι τα Oscars "Whiplash", με τους Ryan Gosling και Emma Stone, αφού κατέκτησε το κοινό του φεστιβάλ Βενετίας και η Stone το βραβείο Α’ γυναικείου ρόλου και έκανε κριτικούς να παραμιλάνε στις πρώτες του προβολές, το musical "La la Land" ακολουθεί τον έρωτα νεαρής ηθοποιού και jazz μουσικού στην πολύχωμη Πόλη των Αγγέλων. Με ένα μαγικό trailer, το "La la Land" αναμένεται να πρωταγωνιστήσει φέτος σε πολλές λίστες των καλύτερων ταινιών της χρονιάς αλλά και στα πιο σημαντικά κινηματογραφικά φεστιβάλ του πλανήτη. Reunion με τον σκηνοθέτη Damiene Ghazelle θα κάνει και ο J.K. Simmons, δύο χρόνια μετά τον ρόλο που του χάρισε το Oscar β’ Αντρικού Ρόλου στο "Whiplash". Μια ταινία που κάθε μουσικόφιλος δεν θα πρέπει να χάσει!

Τrailer
IMDb

Hackshaw Ridge

Hackshaw Ridge

Ο Andrew Garfield υποδύεται τον Desmond T. Doss, ιατρό/νοσηλευτή στον αμερικανικό στρατό, ο οποίος μέσα στην κόλαση του πεδίου της μάχης αρνείται να σηκώσει όπλο, στάση η οποία οδήγησε στο πρώτο μετάλλιο τιμής που δόθηκε σε αντιρρησία συνείδησης.

Όταν είσαι κάμποσο κρετινός και τα σπας με τους πάντες στο Hollywood επειδή δεν μπορείς να κρατήσεις το πιωμένο στόμα σου κλειστό, δεν είναι παράξενο που κοντά δέκα χρόνια δεν μπορείς να σταυρώσεις δουλειά της προκοπής, Mel Gibson. Με το "Hackshaw Ridge" να φαίνεται πως είναι το comeback story του μυαλού που μας έφερε τα "Braveheart" και "Apocalypto", έχουμε να κάνουμε με μία ιδιαίτερη ιστορία στα πλαίσια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου που ήδη έχει αρχίσει να συζητιέται πάρα πολύ στον κινηματογραφικό τύπο. Δεκάλεπτα standing ovations λέει στο φεστιβάλ του Βερολίνου, διθυραμβικές κριτικές που έχουν παρευρεθεί σε άλλα φεστιβάλ, κακός χαμός. Μπορεί να 'ναι μπούφος ολκής, αλλά ξέρει να γυρίζει ταινίες ο άτιμος.

Trailer
IMDb

Rogue One: A Star Wars Story

Rogue One: A Star Wars Story

Ε εντάξει, δεν θα κάνουμε καμία προσπάθεια να κρύψουμε το φανμποηλίκι μας, τόσο για το σύμπαν που δημιούργησε ο Lucas αλλά ούτε και για την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που συναντά κανείς στην φιλμογραφία του Gareth Edwards, σκηνοθέτη της πρώτης ταινία ανθολογίας στον κόσμο του Star Wars. To μεγάλο στοίχημα της Disney - να ξεφύγει λίγο αλλά not really από την Skywalkerική σαπουνόπερα - θα δείξει κατά που θα κινηθεί το franchise και θα ορίσει το αν θα περιμένουμε τον Δεκέμβρη περισσότερο για τα Χριστούγεννα ή για νέα Star Wars ταινία. Εγώ προσωπικά αναμένω να δω μία πιο γκρίζα απεικόνιση του κόσμου, να δω επιτέλους εκείνο το "wars" που μας λένε απο το εβδομηντατόσο, αλλά η αλήθεια είναι πως τις επιταγές τις κόβει το Μεγάλο Ποντίκι, οπότε πόσο σκοτάδι να δεις; Σε κάθε περίπτωση, τo trailer είναι μαγευτικό - αυτή η νεα ενορχήστρωση στο "Emperor’s March", φίλος - και γενικώς δεν είμαι καλά.

Trailer
IMDb

Hunt for the Wilderpeople

Hunt For The Wilderpeople

Μου φαίνεται πως η ταινία αυτή τριγυρνάει από φεστιβάλ σε φεστιβάλ εδώ και αιώνες τώρα χωρίς να έχει καταφέρει να βρεθεί στις αίθουσες για τον λαουτζίκο. Πριν το έτος κλείσει, όμως, όλα δείχνουν πως θα το δούμε και τρέμω σαν κοριτσάκι για την νέα ταινία του Taika Waititi, για την οποία δεν έχω ακούσει ούτε μισό κακό λόγο. Άμα έχεις δει - και αγαπήσει - το "What We Do In The Shadows" ξέρεις ακριβώς τι είδους χιούμορ περιμένεις από αυτήν την ταινία, βάλε και το υποτιμημένο υποκριτικό ταλέντο του Sam Neil στην εξίσωση και ξέρεις ότι έχεις κάτι ξεχωριστό. Νεαρός μπούλης το σκάει, τα κάνει πλακάκια με τον τρελόγερο Sam Neil και μαζί κρύβονται στα δάση από την Πρόνοια. Αυτά ξέρω πάνω κάτω, το hype και ο Waititi για μένα αρκούν. 

Trailer
IMDb

Στο λυκόφως ενός απογοητευτικού καλοκαιριού από πλευράς blockbuster ταινιών αλλά και μιας μετριότατης γενικότερα κινηματογραφικής θερινής σεζόν που σώθηκε μονάχα από διάφορες κλασσικές επαναπροβολές και μερικά σποραδικά αφιερώματα, η χειμερινή περίοδος μας συστήνεται με τις Νύχτες Πρεμιέρας το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη και πολλές ενδιαφέρουσες ταινίες που αναμένεται να κλέψουν τις εντυπώσεις τον φετινό χειμώνα, προτού μπούμε στο 2017 και στην Οσκαρική περίοδο. Με μια μικρή επιφύλαξη για το ποιες από τις παραπάνω ταινίες θα κάνουν την προγραμματισμένη πρεμιέρα τους παγκοσμίως και στη χώρα μας και δεν θα μετατεθούν για τις αρχές του 2017, από έναν Γαλαξία πολύ πολύ μακριά έως τους πολύχρωμους μουσικούς λόφους του Technicolor Los Angeles, αυτές είναι οι επτά πιο αναμενόμενες ταινίες του φετινού χειμώνα 2016 για το Rocking.gr. Για τυχόν παραλείψεις και αντιρρήσεις, leave a comment below.

Υστερόγραφο: Προφανώς ένας ολόκληρος κινηματογραφικός χειμώνας δεν μπορεί να χωρέσει σε επτά μόνο ταινίες. Αναμένουμε επιπλέον τα "Toni Erdmann", "I, Daniel Blake", "Kubo and the Two Strings", "Billy Lynn’s Long Halftime Walk", "A Monster’s Call", "Gold", "Birth of a Nation", "Dr. Strange", "Deepwater Horizon", "Manchester By The Sea". Ουφ.

  • SHARE
  • TWEET