O Ντέιβιντ Φίντσερ διασκευάζει Άλφρεντ Χίτσκοκ

04/02/2015 @ 20:49
Αυτό είναι ένα πρότζεκτ με πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον. Ο Ντέιβιντ Φίντσερ, ο Μπεν Άφλεκ και η συγγραφέας/σεναριογράφος Τζίλιαν Φλιν, έκριναν (και δικαιολογημένα) την συνεργασία τους στο "Gone Girl" απόλυτα πετυχημένη και θα φροντίσουν να την επαναλάβουν σε ένα αρκετά διαφορετικό εγχείρημα, αφήνοντας προς το παρόν στη άκρη τις φήμες για το sequel στο προηγούμενο φιλμ (που έχει αποφέρει προς το παρόν εισπράξεις 365 εκατ. δολλάρια.

Για την ακρίβεια, ο Φίντσερ θέλει να στήσει ένα (κάπως ελεύθερο) remake στο κλασσικό "Strangers On A Train" του Άλφρεντ Χίτσκοκ με πρωταγωνιστή (και συμπαραγωγό) τον Άφλεκ και την Φλιν να μεταφέρει στην σύγχρονη εποχή το στόρι του σχεδόν προ 65ετίας (1951) φιλμ.

Το αρχικό εστίαζε σε έναν διάσημο τενίστα που είχε βαρεθεί τον γάμο του, αλλά πριν καν σκεφτεί για πιθανό διαζύγιο, συναντά έναν άγνωστο σε ένα τρένο, ο οποίος του προτείνει να δολοφονήσει την γυναίκα του, αν ο ίδιος σκοτώσει τον πατέρα του μυστηριώδη άνδρα, σε αντάλλαγμα. Το τωρινό θα λέγεται σκέτο "Strangers" και ο Μπεν Άφλεκ θα υποδυθεί έναν διάσημο ηθοποιό, πιθανό να προταθεί για Όσκαρ που όταν το προσωπικό του τζετ πάθει βλάβη, αναγκάζεται να ταξιδέψει οδικώς με παρέα έναν ιδιαίτερα ευκατάστατο άγνωστο. Και προφανώς κάποια ανάλογη διεστραμμένη πρόταση θα σκάσει...

Ο μόνος που μοιάζει αδύναμος κρίκος είναι ο Μπεν Άφλεκ, ανεξάρτητα αν στο "Gone Girl" το κάστινγκ στον ρόλο που τον αφορούσε, ήταν εμπνευσμένο. Γενικά, δεν δείχνει πολύπλοκος και μεγάλων δυνατοτήτων, μακάρι να μας διαψεύσει.

Περισσότερα προσεχώς, το φιλμ υπολογίζεται για το 2016 (και βλέπουμε). Εδώ θα είμαστε και θα σας γράψουμε κάθε εξέλιξη.

Πηγή: www.moveitmag.gr
  • SHARE
  • TWEET