Τα συγκροτήματα του Urban Athens Festival αποκαλύπτονται στο Rocking (Μέρος 2ο)

Εφτά συγκροτήματα απαντούν σε εφτά κοινές ερωτήσεις, στο δεύτερο και τελευταίο μέρος του αφιερώματος για το νέο φεστιβάλ της πρωτεύουσας

Από τον Σπύρο Κούκα, 24/06/2019 @ 16:16

Αυτό το καλοκαίρι, ένα νέο φεστιβαλικό γεγονός αναμένεται να αναστατώσει τις καλοκαιρινές βραδιές της πρωτεύουσας, με το Urban Athens Festival να έρχεται 3 - 6 Ιουλίου, έχοντας ένα ποικιλόμορφο line-up εγχώριων καλλιτεχνών για όλα τα γούστα.

Εστιάζοντας στη σύνθεση της τελευταίας - και σκληρότερης ηχητικά - ημέρας του νεοσύστατου φεστιβάλ, το Rocking.gr επιχειρεί μια πιο ενδοσκοπική παρουσίαση των συγκροτημάτων που θα λάβουν μέρος σε αυτή, μέσα από τα λόγια των ιδίων.

Έτσι, εφτά διαφορετικά συγκροτήματα απαντούν σε εφτά κοινές ερωτήσεις που τους θέσαμε, με το δεύτερο και τελευταίο μέρος του εκτενούς σχετικού αφιερώματος να ακολουθεί παρακάτω (διαβάστε εδώ το πρώτο μέρος) και να φιλοξενεί τις απαντήσεις των SepticFlesh, Acid Death και Foray Between Ocean.

Urban Athens Festival

Όντας μέρος της εγχώριας rock/metal σκηνής για αρκετό καιρό, πώς την βλέπετε να έχει εξελιχθεί μέσα στα χρόνια, από τη στιγμή που πρωτοξεκινούσατε μέχρι σήμερα;

SepticFlesh: Δεν μπορώ να πω ότι είμαι ικανοποιημένος. Στον ακραίο χώρο από τον οποίο προερχόμαστε μόνο δύο μπάντες έχουν κάνει την υπέρβαση. Γενικά η σκηνή για μένα είναι σε κρίση, υπάρχουν προσπάθειες αλλά ο χρόνος θα δείξει κατά πόσο θα έχουν αποτέλεσμα. Οι στατιστικές σίγουρα δεν είναι με το μέρος μας.

Acid Death: Η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά από την εποχή που ξεκινήσαμε. Μέσα σε ένα διάστημα σχεδόν 30 χρόνων αναδείχτηκαν εκατοντάδες νέες μπάντες, κυκλοφόρησαν άπειρες νέες και καλές δουλειές και οι τρόποι επικοινωνίας και προώθησης έγιναν κατα κύριο λόγο μέρος του internet. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι πλέον η παρουσία μας στον παγκόσμιο χάρτη είναι ευκολότερη, οι δουλειές που δίνουμε προς τα έξω είναι εφάμιλλες και αρκετές φορές καλύτερες από τις αντίστοιχες των ξένων σχημάτων, καθώς και το ότι ένα μεγάλο ποσοστό το κόσμου στο εξωτερικό μιλάει με σεβασμό και αγάπη για τις Ελληνικές μπάντες!

Foray Between Ocean: Η εξέλιξη της rock/metal σκηνής έχει αρχίσει πολλά χρόνια πριν υπάρξουμε εμείς καν σαν ιδέα. Όταν γίναμε μέρος της σκηνής αυτής, την πετύχαμε στα καλύτερα της. Βλέπουμε καθημερινά να βγαίνουν μπάντες με πάθος, αγάπη για τη μουσική, δημιουργικότητα και με δουλειές που θα ζήλευαν μέχρι και φτασμένες μπάντες του εξωτερικού. Βέβαια, για να συνεχιστεί αυτή η εξέλιξη της σκηνής χρειάζεται πάνω απ' όλα τη στήριξη του κόσμου.

SepticFlesh

Ποια θα θεωρούσατε τη σημαντικότερη στιγμή της μέχρι τώρα πορείας σας και ποιο γεγονός που αντιμετωπίσατε σαν μπάντα θα θέλατε να ξεχάσετε;

SepticFlesh: Σίγουρα η σημαντικότερη στιγμή της καριέρας μας είναι η εμφάνιση μας με συμφωνική ορχήστρα, χορωδία και παιδική χορωδία στο Mexico city τον περασμένο Φεβρουάριο μπροστά σε τρεις χιλιάδες άτομα. Και η «μαύρη» σελίδα μας είναι το 2002 όταν αποφασίσαμε να διαλύσουμε την μπάντα.

Acid Death: Οπωσδήποτε η επάνοδος του 2011 ήταν το σημαντικότερο γεγονός στην πορεία των Acid Death, και σίγουρα το γεγονός της διάλυσης μέσα σε μία νύχτα το 2001 ήταν και είναι κάτι που εμείς τουλάχιστον θέλουμε -και σχεδόν έχουμε- ξεχάσει.

Foray Between Ocean: Το Rockwave festival του 2018, ήταν για εμάς η σημαντικότερη στιγμή στη μέχρι τώρα πορεία μας. Το να παίζεις στο μεγαλύτερο φεστιβάλ της χώρας και στην ίδια σκηνή με τέρατα του χώρου, όπως οι Judas Priest, οι Sabaton, οι Saxon και οι Accept, μόνο χαρά και περηφάνια, για αυτό που κάνεις, μπορεί να σου προσφέρει. Α! Και άπειρο άγχος στο να μπορέσεις να ανταποκριθείς... μην το ξεχνάμε αυτό. Γεγονός που αντιμετωπίσαμε και θα θέλαμε να ξεχάσουμε, πιστεύουμε πως δεν υπάρχει. Ίσως μόνο μια διανυκτέρευση σε ένα ξενοδοχείο κατά τη διάρκεια ενός tour μας στην Ελλάδα, που εκτός από εμάς, στο ίδιο δωμάτιο υπήρχαν και άλλα είδη του ζωικού βασιλείου.

Acid Death

Εξαιρώντας εσάς και τη δική σας πορεία στο χώρο, ποια εγχώρια μπάντα ή ποιον Έλληνα μουσικό εντός του ευρύτερου σκληρού ήχου θεωρείτε ως το πιο σημαντικό εκπρόσωπο της χώρας στο εξωτερικό και γιατί;

SepticFlesh: Ο Σάκης Τόλης έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην ελληνική σκηνή. Εδώ και 30 χρόνια κρατάει την ελληνική σημαία ψηλά με σπουδαίους δίσκους στο ενεργητικό του και με αμέτρητα χιλιόμετρα σε όλο τον κόσμο.

Acid Death: Σίγουρα τα τρία ονόματα Rotting Christ, SepticFlesh και Suicidal Angels είναι από τα σχήματα που τιμούν τη χώρα μας στο εξωτερικό. Ταυτόχρονα όμως χαιρόμαστε όταν βλέπουμε ολοένα και περισσότερες μπάντες να παίρνουν μια καλή πορεία και να αναγνωρίζονται ολοένα και περισσότερο στο εξωτερικό.

Foray Between Ocean: Βασικοί εκπρόσωποι του σκληρού ήχου στο εξωτερικού είναι οι SepticFlesh και οι Rotting Christ. Οι τύποι έχουν παίξει live και στην τελευταία γωνιά της υφηλίου, γεμίζοντας στάδια και έχουν τιμήσει την ελληνική σκηνή όσο δεν πάει.

Foray Between Ocean

Με ποιον καλλιτέχνη, εν ζωή ή όχι, θα θέλατε να είχατε την ευκαιρία να συνεργαστείτε και για ποιον λόγο;

SepticFlesh: Δυστυχώς ο καλλιτέχνης που θα ήθελα να συνεργαστώ δεν είναι εν ζωή. Μιλάω για τον τραγουδιστή και συνθέτη των Death, Chuck Schuldiner. Πρωτοπόρος σε όλα, ανέδειξε ένα ιδίωμα στον ακραίο χώρο αφήνοντας για πάντα την σφραγίδα του. Το γιατί, γι' αυτές τις τεράστιες μουσικές ιδιοφυΐες είναι σχεδόν αυτονόητο!

Acid Death: Είναι πολλοί, πάρα πολλοί! Ας κρατήσουμε ένα όνομα, έναν καλλιτέχνη που έχει πάμπολλες φορές απoδείξει την αξία και το ταλέντο του. Μιλάμε για τον Devin Townsend!

Foray Between Ocean: Ο καθένας από εμάς έχει διαφορετική άποψη στο ποιον θα επιλέγαμε, αλλά όλοι μας συμφωνούμε σε έναν, όποτε θα επιλέξουμε τον συγχωρεμένο τον Mitch Lucker, τραγουδιστή των Suicide Silence. Θα το επιλέγαμε όχι μόνο για το ταλέντο του στα εκπληκτικά screams και τα growls του, αλλά επειδή αυτός το 'φερε το deathcore και επίσης για το ότι ήταν πολύ γαμάτος τυπάρας και θα αράζαμε άπειρες ώρες μαζί του! R.I.P. Ρεεε!!

Urban Athens Festival

Μιλώντας εντός των μουσικών πλαισίων, ποιαν θα ξεχωρίζατε ως την επιρροή ή τη στιγμή εκείνη που καθόρισε τον τρόπο που συνθέτετε και αντιλαμβάνεστε τη μουσική;

SepticFlesh: Ο συνθέτης που με έκανε να πω θέλω να συνθέσω και να δημιουργήσω ήταν ο Igor Stravinsky. Είχα σοκαριστεί ακούγοντας το αριστούργημα του την «Τελετή της Ανοιξης» και σίγουρα έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να πάω και να σπουδάσω σύνθεση στο Λονδίνο. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι υπάρχει τέτοια μουσική, τόσο δυσνοητη, τόσο ιδιαίτερη με άγγιξε αμέσως.

Acid Death: Σίγουρα ο Chuck Schuldiner είναι μια από τις βασικές και ουσιώδεις επιρροές στη μουσική αλλά και στον τρόπο δημιουργικής σκέψης των ACID DEATH. Δεν είναι βέβαια ο μόνος. Μπάντες/καλλιτέχνες σαν του CORONER, ATHEIST, CYNIC και πολλούς άλλους αποτέλεσαν και αποτελούν αστείρευτη πηγή έμπνευσης!

Foray Between Ocean: Πιστεύουμε πως ο τρόπος που συνθέτουμε τη μουσική μας δεν έχει καθοριστεί ακόμα. Μας αρέσει πολύ να πειραματιζόμαστε στην δημιουργία μουσικής και να εκφραζόμαστε με διαφορετικούς τρόπους κάθε φορά. Για παράδειγμα, στον 2ο μας δίσκο, αλλάξαμε τελείως το πώς θα ηχογραφήσουμε τα πάντα. Στο 3ο, σχεδιάζουμε να δουλέψουμε πάλι με διαφορετικό τρόπο. Σ'αυτό μας βοηθούν πολύ οι επιρροές μας, που ποικίλλουν από εποχή σε εποχή και δεν έχουν καθορίσει ακόμα τον ήχο μας.

Αν έπρεπε να διαλέξετε πέντε μονάχα δίσκους για να ακούτε στο υπόλοιπο της ζωής σας, ποιοι θα ήταν εκείνοι;

SepticFlesh:

Igor Stravinsky - "Τελετή Της Άνοιξης"
Morbid Angel - "Altars Of Madness"
Death - "Human"
Hans Zimmer - "Batman"
Celtic Frost - "To Megatherion"

Acid Death:

Αυτή κι αν είναι δύσκολη ερώτηση! Πάμε λοιπόν:

Death - "Individual Thought Patterns"
Dream Theater - "Images And Words"
Carcass - "Surgical Steel"
Coroner - "No More Color"
Kreator - "Extreme Aggression"

Foray Between Ocean:

Ο βαθμός δυσκολίας αυτής της ερώτησης είναι over 9000 (οι ψαγμένοι καταλαβαίνουν τι εννοώ!). Αν είναι να επιλέξουμε πέντε δίσκους, αυτοί είναι:

The Black Dahlia Murder - "Nocturnal"
Behemoth - "The Apostasy"
Cannibal Corpse - "Vile"
Linkin Park - "Hybrid Theory"
Killswitch Engage - "The End Of Heartache"

Urban Athens Festival

Συμμετέχετε στο Urban Athens Festival, μια νέα φεστιβαλική προσπάθεια στην καρδιά της πρωτεύουσας, μοιραζόμενοι τη σκηνή με σημαντικές αλλά και τόσο ηχητικά ετερόκλητες μεταξύ τους μπάντες. Πέραν, λοιπόν, της προφανούς ερώτησης για το τί να περιμένουμε από εσάς στην εκεί σας παρουσία, για ποιαν από τις υπόλοιπες εμφανίσεις του φεστιβάλ ανυπομονείτε ως ακροατές;

SepticFlesh: Ανυπομονούμε να παίξουμε στην πόλη μας σε ένα τόσο ιδιαίτερο φεστιβάλ. Θα δώσουμε όπως πάντα τον καλύτερο μας εαυτό. Άλλωστε και ο χώρος βοηθάει ώστε να δείξουμε κάποια νέα στοιχεία στην εμφάνιση μας. Όπως ανέφερα είναι ένα ιδιαίτερο φεστιβάλ με σπουδαίους καλλιτέχνες ετερόκλητο όπως είπες και εσύ. Ό,τι μπορέσω και προλάβω να δω, θα το δω σίγουρα.

Acid Death: Ανυπομονούμε για όλο το festival ως ακροατές! Ακρίβώς για τον λόγο ότι ένας και μόνο θεσμός περιλαμβάνει τόσο ετερόκλητους καλλιτέχνες, αυτό και μόνο σαν γεγονός αποτελεί πρόκληση! Είμαστε σίγουροι ότι ο κόσμος θα το αγκαλιάσει και θα το αναδείξει!

Foray Between Ocean: Για εμάς εκείνη η μέρα θα είναι διπλά γιορτινή γιατί εκτός το ότι θα παίξουμε στο πρώτο Urban Athens Festival δίπλα σε μπαντάρες της Ελληνικής σκηνής, την ίδια μέρα κυκλοφορεί και ο δεύτερος μας δίσκος με τίτλο “As Serenity Drowned”. Nα περιμένετε ένα show με μερικά νέα κομμάτια και τα γνωστά σουξέ της μπάντας. Ανυπομονούμε να ανέβουμε στη σκηνή του Piraeus Academy! Ως ακροατές τώρα, περιμένουμε πώς και πώς να δούμε όλες τις μπάντες γιατί πραγματικά είναι η αφρόκρεμα της σκηνής. Περισσότερο όμως ανυπομονούμε να δούμε τους SepticFlesh να κατεδαφίζουν τα πάντα με την εμφάνισή τους.

  • SHARE
  • TWEET