Στις 25 Ιουνίου οι Rolling Stones στην Ελλάδα. Όλες οι λεπτομέρειες!

20/02/2006 @ 13:13
Πλέον είναι πέρα για πέρα επιβεβαιωμένο: Το μεγαλύτερο rock & roll συγκρότημα όλων των εποχών, οι Rolling Stones, θα βρίσκονται για μία και μοναδική εμφάνιση στη χώρα μας, την Κυριακή 25 Ιουνίου στο Ολυμπιακό Στάδιο! Σε Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» στο Σύνταγμα, οι υπεύθυνοι της DiDi Music μαζί με τον διευθυντή του Ολυμπιακού Σταδίου κ. Γιαννόπουλο καθώς και τον υπεύθυνο της εταιρίας TICKETPRO (παγκοσμίου κλίμακας εταιρία πώλησης εισιτηρίων συναυλιών, θεατρικών παραστάσεων, εκδηλώσεων κτλ) Serge Grimaux, έδωσαν στους εκπροσώπους του Τύπου πληροφορίες για το, σύμφωνα με τα λεγόμενα τους, μεγαλύτερο event που διοργανώνεται στη χώρα μας μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το οποίο βεβαίως θα είναι και η μεγαλύτερη μουσική παραγωγή που έχει λάβει τόπο στη χώρα μας.

Ακολουθώντας την παράδοση που θέλει την κάθε περιοδεία τους να είναι πιο εντυπωσιακή από την προηγούμενη, η A Bigger Bang Tour είναι έτσι σχεδιασμένη ώστε κάθε show της να είναι φαντασμαγορικό και ακόμα πιο εντυπωσιακό από ότι είχαν δει όσοι είχαν παρευρεθεί σε προηγούμενες τουρνέ του θρυλικού συγκροτήματος, όπως για παράδειγμα η Bridges To Babylon Tour που είχε περάσει και πάλι από το Ολυμπιακό Στάδιο τον Σεπτέμβριο του 1998. Η μεγαλύτερη καινοτομία στη νέα περιοδεία είναι η δυνατότητα που δίνεται σε 232 άτομα να παρακολουθήσουν τη συναυλία από δύο πανύψηλα οικοδομήματα τα οποία βρίσκονται πάνω στην τεράστια σκηνή... ή για την ακρίβεια, από πίσω της! Εκτός από την κεντρική σκηνή, θα υπάρχει και μία δεύτερη σκηνή, η «μικρή», η οποία θα βρίσκεται μέσα στην αρένα, και στην οποία οι Stones θα παίξουν κάποια τραγούδια στη μέση του set περίπου, περιτριγυρισμένοι από τους οπαδούς τους! Οι δύο σκηνές θα είναι ενωμένες με ειδικό διάδρομο. Όπως πιθανώς θα θυμούνται οι περισσότεροι, κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και το '98. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως η αρένα θα είναι χωρισμένη στη μέση από μπάρα μήκους 40 μέτρων. Το ένα μέρος (Pitch A) θα ξεκινάει από την κεντρική σκηνή και θα φτάνει μέχρι και λίγο μετά τη μικρή σκηνή. Το δεύτερο μέρος (Pitch B) θα καλύπτει τον υπόλοιπο χώρο.


Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Grimaux, οι οθόνες που θα υπάρχουν θα είναι τέτοιες σε μέγεθος, ώστε να κάνουν τον καθένα να αισθάνεται σαν οι Stones να παίζουν δίπλα του. Από την άλλη, η σκηνή, λόγω επίσης της έκτασης της, θα δίνει την εντύπωση πως βρίσκεσαι σε πιο μικρό μέρος από τον πραγματικό χώρο του σταδίου. Ολόκληρος ο εξοπλισμός που θα χρειαστεί για τη συναυλία, εκτός του ότι ξεπερνάει σε βάρος τους 1.000 τόνους, θα μεταφερθεί στο Ο.Α.Κ.Α. από 117 νταλίκες! 1200 Έλληνες και 250 ξένοι τεχνικοί θα πιάσουν δουλειά από τις 19 Ιουνίου, 6 ολόκληρες μέρες δηλαδή πριν το μεγάλο γεγονός.

Την ημέρα της συναυλίας οι πόρτες θα ανοίξουν στις 17:00 ακριβώς. Στις 19:30 θα εμφανιστεί το support group, ενώ οι Rolling Stones θα ανέβουν στη σκηνή γύρω στις 21:30. Όσον αφορά το support group, τίποτα δεν είναι ακόμα δεδομένο. Υπάρχουν πολλά υποψήφια ονόματα, ενώ το ενδεχόμενο το support να προέρχεται από την Ελλάδα δεν έχει αποκλειστεί. Το σίγουρο είναι πως η τελική απόφαση θα παρθεί μετά από συνεννόηση με το management των Stones. Το show των Stones (μόνο) υπολογίζεται να διαρκέσει κοντά στις 3 ώρες!

Όσον αφορά τώρα τα εισιτήρια, αυτά θα κυκλοφορήσουν στις 7 Μαρτίου, με τα μέλη όμως του fan club να έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν τις δικές τους θέσεις από την πρώτη του ίδιου μήνα! Οι τιμές στα Ticket House έχουν ως εξής:
Για την αρένα, Pitch B: 78 Ευρώ, Pitch Α: 90 Ευρώ.
Για τους καθιστούς: Στο πάνω διάζωμα του σταδίου: 84 Ευρώ. Στο κάτω διάζωμα και απέναντι από τη σκηνή: 95 Ευρώ. Στο κάτω διάζωμα, στα πλάγια της σκηνής 106 Ευρώ, και στα VIP's 280 Ευρώ. Για τις 232 προνομιούχες θέσεις που θα βρίσκονται στη σκηνή, οι τιμές θα ανακοινωθούν σύντομα. Ενημερωτικά, αναμένεται να είναι αρκετά πιο ακριβές από αυτές των VIP.


Αν κάποιος επιθυμεί να κλείσει με πιστωτική κάρτα μέσω τηλεφώνου ή internet, οι τιμές αντίστοιχα με τις παραπάνω θέσεις έχουν ως εξής: 83, 95, 89, 101, 112 και 297 Ευρώ. Οι αγορές με πιστωτική κάρτα θα γίνονται μέσω της TicketPro από το site της εταιρίας www.ticketpro.gr και από το τηλεφωνικό της κέντρο. Καλό θα ήταν να κλείσετε τα εισιτήρια όσο το δυνατόν νωρίτερα, μιας και η συναυλία, όπως και όλες οι υπόλοιπες της A Bigger Bang Tour, αναμένεται να γίνει sold out. Τα εισιτήρια που θα διατεθούν θα είναι ακριβώς: 78.692 (από αυτά, τα 30.000 περίπου θα είναι στην αρένα)!

Τέλος, είναι εντυπωσιακό, το ότι οι Stones εξέφρασαν από μόνοι τους την επιθυμία να εμφανιστούν και πάλι στη χώρα μας! Μάλιστα σε βίντεο που προβλήθηκε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της συναυλίας, εμφανίστηκε ο ίδιος ο Mick Jagger αναφέροντας πως αυτή τη φορά θα περάσουν και από την Αθήνα, κάτι που δεν είχαν κάνει στην τελευταία τους περιοδεία, "Forty Licks".

Ο χρόνος έχει αρχίσει ήδη να μετράει αντίστροφα λοιπόν για το μεγαλύτερο συναυλιακό γεγονός που θα έχουμε δει στη Ελλάδα...


Συμβουλή: Ακόμα και να μη σας τρελαίνουν οι Rolling Stones ή ακόμα και αν έχετε ακούσει μόνο δύο τραγούδια τους, μην κάνετε το λάθος και δεν παρευρεθείτε στο Ολυμπιακό Στάδιο...

  • SHARE
  • TWEET