Jane Doe, ReMade

Χαλκίδα @ Καθρέφτης Τεχνών & Ιδεών

Jane Doe, ReMade Χαλκίδα @ Καθρέφτης Τεχνών & Ιδεών
Συγκροτήματα Jane Doe, ReMade
Ημερομηνία
Πόλη Χαλκίδα
Χώρος Καθρέφτης Τεχνών & Ιδεών
Διεύθυνση Σταμάτη 4, Πλατεία Τζαμί
Τηλέφωνο -
Τιμή εισιτηρίου 3 e
Ώρα έναρξης 21:00
Σημεία προπώλησης -
Διοργανωτής PuzzleMusik

Η  πιο δυνατή μουσική πρόταση της Θεσσαλονίκης κατεβαίνει στο νότο.

Τη Παρασκευή 20 Μαρτίου οι Jane Doe θα κάνουν μια στάση στη Χαλκίδα, στο τεχνοχώρο «Καθρέφτης» (Σταμάτη 4, πλατεία Τζαμί) για να ανέβουν στη σκηνή μαζί με τους πολύ δυνατούς ReMade.

Είσοδος 3€ + μπύρα  

Κοντά σε όλα αυτά, οι Jane Doe ετοίμασαν το πρώτο video-clip του 2015, οπτικοποιώντας το τραγούδι “Ordinary People” μέσα από το δίσκο Recipes for Refugees, σε σκηνοθεσία Γιάννη Τόμτση.
www.youtube.com/watch?v=p0Lce3yg79o
 
Οι Jane Doe είναι ένα indie/alternative rock συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη που σχηματίστηκε το 2007 και αυτή τη στιγμή αποτελείται από επτά ανθρώπους ο καθένας με το δικό του ρόλο (Stratos Doe – τύμπανα, Dionisis Doe – Ηλεκτρικό μπάσο, Alkis Doe – Κιθάρες, Antonis Doe – Κιθάρες, Moss Doe – Λέξεις, Nik Doe – Ηχοληψία, John Doe – visuals).

Κυκλοφόρησαν το πρώτο τους album, “Heaven for Dogs”, το 2008 από τη Run Devil Run Records σε παραγωγή Νικόδημου Τριαρίδη και σε μια πρωτοποριακή κίνηση για την εποχή, επέτρεψαν το ελεύθερο download της δουλειάς τους. Περισσότεροι από 2500 άνθρωποι ανταποκρίθηκαν και ο τίτλος βρέθηκε σε πολλές λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς.

Το 2013 κυκλοφορεί από τη Puzzlemusik ο δεύτερος ολοκληρωμένος δίσκος τους με το όνομα “The Enormous Head of King Splendid”. Στη παραγωγή είναι και πάλι ο Νικόδημος Τριαρίδης και αυτή τη φορά οι Jane Doe «διασκευάζουν» με το δικό τους τρόπο (στιχουργικά και μουσικά) 15 βιβλία και κόμικ που τους εντυπωσίασαν. Ο δίσκος αποσπάει εγκωμιαστικά σχόλια στη πλειοψηφία τους και βρίσκεται σχεδόν σε όλες τις λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς.

Την άνοιξη του 2014 κυκλοφορούν το “Revolution Diaries” στη Puzzlemusik με παραγωγό αυτή τη φορά το Νίκο Λογιωτατίδη (2 by Bukowski). Ο πιο άμεσος και κιθαριστικός δίσκος τους γίνεται δεκτός με ενθουσιασμό ενώ ανακοινώνουν τη ψηφιακή κυκλοφορία του “Recipes for Refugees” το τελευταίο τρίμηνο του 2014 (και πάλι από τη Puzzlemusik), έναν τελείως διαφορετικό δίσκο απ’ ότι έχουν κάνει μέχρι τώρα, δίνοντας τον, μάλιστα, δώρο σε όσους έχουν αποκτήσει την αμέσως προηγούμενη τους δουλειά.

Το 2011 κυκλοφόρησαν το EP “Stories about Waves” και το 2014 ένα ψηφιακό single, προπομποί και τα δύο των επερχόμενων δίσκων τους. Έχουν συμμετάσχει σε πλήθος συλλογών (ενδεικτικά «In the Junkyard 3”-2007/Spinalonga, “Little people… big noise”-2007/Run devil Run record, «Συλλογή περιοδικού Sonik”-2008 κα).

Έχουνε παίξει στις περισσότερες σκηνές της Ελλάδας: Αν Club, Six Dogs, Bios (Αθήνα), Eightball, Μύλος (Θεσσαλονίκη) και σχεδόν σε όλες τις σημαντικές πόλεις.

Έχουν βρεθεί στο support των A Place to bury Strangers, των Crippled Black Phoenix, O.Children και Nite Fields αποσπώντας εγκωμιαστικά σχόλια από τα ίδια τα συγκροτήματα.

Με ένα μεγάλο οπλοστάσιο δυνατών τραγουδιών και, ίσως, το πιο εντυπωσιακό και δυναμικό live act αυτή τη στιγμή (μια δοκιμή θα σας πείσει), το μέλλον των Jane Doe αναμένεται με έκδηλο ενδιαφέρον.

Λέγονται Remade και είναι μια μπάντα από την Αθήνα. Το όνομα τους είναι βιωματικό, μιας και έχουν αλλάξει δεκάδες μέλη μέχρι να καταλήξουν στη σημερινή τους σύνθεση.

Ο πυρήνας του συγκροτήματος είναι οι Νίκος Παπαγεωργόπουλος και Γιάννης Παπαθεοδώρου, οι οποίοι και έχουν συνθέσει το σύνολο των κομματιών του σχήματος. Οι συχνές αλλαγές μελών τελικά τους δυνάμωσε και έδωσε στην μουσική τους έναν ξεχωριστό ήχο ενσωματώνοντας πολλά διαφορετικά είδη.
Προσπαθούν πάντα μέσα από την μουσική και το στίχο τους να αποτυπώσουν τις εμπειρίες και τη φαντασία των μελών πάντα τοποθετημένα σε ένα κοινωνικό πλαίσιο. Πρόκειται για ένα μουσικό σχήμα, που δίνει έμφαση στην μελωδία του κάθε κομματιού, πειραματιζόμενο με φόρμες από ένα ευρύ φάσμα μουσικών επιρροών.

Αφετηρία είναι πάντα η μελώδια και μέσα από αυτή δημιουργείται ένα ξεχωριστό κάθε φορά κομμάτι με στοιχειά ροκ, ποπ, alternative έως και progressive ενίοτε, με κινηματογραφική κάποιες φορές προοπτική και πάντα ροκ αισθητική και διάθεση. Μας συστήνονται λοιπόν οι Remade με μια νέα δουλειά, κιθαριστική στη βάση της, με μοντέρνο ήχο και πολλές ευχάριστες εκπλήξεις. Την μίξη ανέλαβε ο Δημήτρης Καρπούζας (Lizard Sound Studios) σε συνεργασία με το συγκρότημα και το Μastering ο Brian Lucey ( Magic Garden Mastering), γνωστός από την πολύ επιτυχημένη συνεργασία του με τους Black Keys. Το E.P, τους "Landmine of Love" που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στον Φεβρουάριο, ο τίτλος του album είναι “David”.

Στο ενεργητικό τους έχουν πολλές live εμφανίσεις στις περισσότερες μουσικές σκηνές της χώρας, συμμετοχές σε φεστιβάλ και εμφανίσεις σε ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά μέσα. Επίσης οι Remade έχουν ενεργή συμμετοχή στα κοινωνικά δρώμενα λαμβάνοντας μεταξύ άλλων μέρος σε συναυλίες και φεστιβάλ με έντονο κοινωνικό χαρακτήρα.

Αυτή την εποχή οι Remade, σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις τους σχετικά με την προώθηση της νέας τους δουλειάς. Έχει δρομολογηθεί η δημιουργία ενός videoclip για το "Landmine of Love". Μπορείτε να κατεβάσετε ένα από τα κομμάτια τους, το Buy Me a Day κάνοντας subscribe στο www.remade-band.com καθώς και να ενημερώνεστε για ότι νεότερο.

Oι Remade είναι : Παπαθεοδώρου Γιάννης (vocals-rhythm guitar)
Παπαγεωργόπουλος Νίκος (guitars, vocals)
Αμβροσίδης Αλέξανδρος (bass guitar)
Παύλου Στέλιος (drums)
  • SHARE
  • TWEET