«10»: Γνωρίστε τις μπάντες του Street Mode Festival 2018 (Μέρος 6ο)

Δέκα από τα συγκροτήματα που θα παρακολουθήσουμε στο φετινό festival της Θεσσαλονίκης

Από την Βάσω Καραντζάβελου, 29/08/2018 @ 12:02

Το Street Mode Festival γιορτάζει φέτος τα δέκατα γενέθλιά του και επιστρέφει πιο δυναμικό από ποτέ με το μεγαλύτερο line-up στην ιστορία του. Τα σημαντικότερα συγκροτήματα της ελληνικής σκηνής καθώς και πολλά αξιόλογα ονόματα του εξωτερικού θα παρελάσουν στα stages του πιο ανερχόμενου εγχώριου, και όχι μόνο, φεστιβάλ.

Street Mode Festival

Εμείς θα κάνουμε μια συνοπτική παρουσίαση όλων των συγκροτημάτων ασχέτως δυναμικότητας, μουσικού είδους ή αναγνωρισιμότητας. Με αυτό τον τρόπο σας δίνουμε την ευκαιρία να ανακαλύψετε διάφορους ετερόκλητους μουσικούς πολλοί εκ των οποίων δεν ανήκουν στη βασική ύλη του site.

Street Mode Festival

Η επιλογή των συγκροτημάτων, που θα παρουσιάζονται εδώ σε δεκάδες, έγινε με τρόπο ώστε στο κάθε μέρος του άρθρου να βρίσκει ο καθένας από σας κάτι ενδιαφέρον, ορισμένα ονόματα που ήδη γνωρίζει αλλά και κάποια ανερχόμενα ονόματα της ελληνικής αλλά και παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

Υ.Γ.: Σύντομα θα ακολουθήσουν αντίστοιχα άρθρα με τις υπόλοιπες μπάντες του φεστιβάλ. Μπορείτε να διαβάσετε το πρώτοδεύτεροτρίτοτέταρτο και πέμπτο μέρος αντίστοιχα.

1
Παύλος Παυλίδης & B-Movies (GR)
Είδος: Ελληνόφωνο Rock
Παύλος Παυλίδης & B-Movies
Την πρώτη ημερολογιακά μέρα του φθινοπώρου θα έχουμε την τιμή να ακούσουμε μία από τις διαχρονικότερες φωνές του ελληνόφωνου rock. Οι συστάσεις περιττεύουν για τον κύριο Παυλίδη και τους B-Movies. Με την μοναδική ικανότητα να μεταπηδούν από τη χειμαρρώδη rock σε πιο ατμοσφαιρικά κομμάτια, κάθε εμφάνιση τους επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις. Όποιο μέρος κι αν υπερισχύσει, το μόνο σίγουρο είναι πως θα χαρίσουν ακόμα μία μοναδική βραδιά στο Σαλονικιώτικο κοινό που πάντα τους υποδέχεται γκρεμίζοντας τείχη. Και πού ξέρετε, μπορεί να προκύψει και καμία «αναπάντεχη» on-stage σύμπραξη...

Περιμένουμε να ακούσουμε: "Μόχα"
2
Void Droid (GR)
Είδος: Heavy Rock
Void Droid
Η ανοδική πορεία των Void Droid δε βρίσκει ταβάνι πουθενά! Το "Terrestrial" μας εξέπληξε και η ζωντανή τους απόδοση εντυπωσίασε έτσι ώστε το συγκρότημα από την Πάτρα να στεφθεί next big thing της εγχώριας heavy σκηνής. Το κράμα southern metal, progressive και εναλλακτικού rock ξεφεύγει από την πολυφορεμένη stoner ταμπέλα που θα βρεις κάτω από όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, και αναμένεται να ταιριάξει γάντι στο late summer πλαίσιο. Άλλη μία άχαστη καταχώρηση στη φεστιβαλική ατζέντα σου.

Περιμένουμε να ακούσουμε: "Jack In The Box"
3
Fundracar (GR)
Είδος: Reggae / Dub Rock
Fundracar
Αν ήταν παιδί θα ξεκινούσε δεύτερη ξένη γλώσσα, αν ήταν αυτοκίνητο θα σου έβγαζε τα πρώτα (σοβαρά) προβλήματα, τώρα που μιλάμε για συγκρότημα αξίζουν πολλές γιορτές. Οι Fundracar γιόρτασαν αυτή την άνοιξη τα δέκα χρόνια ύπαρξης τους με ένα μίνι τουρ στην Ελλάδα και τώρα ανεβαίνουν για δεύτερο γύρο πανζουρλισμού, για ένα πάρτυ γενεθλίων από κοινού με το φεστιβάλ που τους φιλοξενεί. Η ψυχεδελική electro punk υπόκρουση μαζί με την εκρηκτική dub ανεβάζουν τη θερμοκρασία για χορό και τραγούδι στο άψε σβήσε, ενώ οι κοινωνικοπολιτικοί στίχοι αποτελούν τέλειο θέμα συζήτησης. Στα συν το ότι έμαθαν στους Αθηναίους τι σημαίνει «λέσι».

Περιμένουμε να ακούσουμε: "Gomenes Funky"
4
Άγνωστος Χειμώνας (GR)
Είδος: Hip Hop
Άγνωστος Χειμώνας
Η φετινή διοργάνωση φρόντισε να δημιουργήσει ένα πολυσυλλεκτικό line-up με καλλιτέχνες από πολλά και διαφορετικά μουσικά είδη. Ένα από αυτά είναι και η hip hop, που αν και δεν είναι άμεσα μέρος της ύλης του site, κερδίζει το σεβασμό των απανταχού μουσικόφιλων. Ο Άγνωστος Χειμώνας μετρά σχεδόν είκοσι χρόνια εμφατικής παρουσίας στο εγχώριο στερέωμα, είναι ένα από τα μέλη των Ψυχόδραμα 07, γνωστός για το ρεαλιστικό και βαθιά κοινωνικοπολιτικό του στίχο. Στο Street Mode έρχεται έχοντας στις αποσκευές του υλικό από την πρόσφατη κυκλοφορία του "Άκρη" αλλά και διαχρονικά κομμάτια των Ψυχόδραμα και είναι βέβαιο πως θα τραβήξει την προσοχή μας.

Περιμένουμε να ακούσουμε: "Έχω Μάθει"
5
Roundlights (GR)
Είδος: Psychedelic Rock
Roundlights
Μετά από το πολύ καλό "Exposito" που κυκλοφόρησε το 2017, οι Θεσσαλονικείς πήγαν τη νεοψυχεδελική τους post-punk σε άλλα επίπεδα. Έχοντας παίξει δίπλα σε δυσθεώρητα ονόματα (Algiers, The Last Drive) και με μακρά λίστα συναυλιών και συμμετοχών σε φεστιβάλ, αναμένεται να έχουν στιβαρή απόδοση ζωντανά, έτσι ώστε να υποστηρίξουν ακόμα περισσότερο το δυναμικότατο υλικό τους.

Περιμένουμε να ακούσουμε: "There's No Way Back"
6
The Great Malarkey (EN)
Είδος: Folk Rock
The Great Malarkey
Last but not least, οι Λονδρέζοι επιστρέφουν στην Ελλάδα για να μας μεθύσουν με σκοτεινή swing, punk εξάρσεις, folklore αμεσότητα και με τις πολυπολιτισμικές επιρροές τους. Οι εντυπώσεις του μουσικού τύπου από τα live τους είναι διθυραμβικές, συνεπώς και περιμένουμε ένα γεμάτο θεατράλε show με πολλή ενέργεια να ταιριάξει στο γενικότερο κλίμα.

Περιμένουμε να ακούσουμε: "Buckets Of Blood"
7
Koza Mostra (GR)
Είδος: Balkan/Folk Rock
Koza Mostra
Μιας που μιλήσαμε για χορό και ποδοπάτημα, αξίζει η αναφορά στους Koza Mostra και τη βαλκανική μέθεξη τους. Ο ήχος, το στήσιμο, η νοοτροπία, τα πάντα δείχνουν την αγάπη προς την πιο δυσπρόσιτη και πολύχρωμη περιοχή της ευρωπαϊκής ηπείρου. Κι αυτή η αυθεντικότητα βγαίνει πάνω στη σκηνή, με τα χάλκινα και το ακορντεόν να μπλέκονται άψογα με τη ska και τα σκωτσέζικα κιλτ: το κλίμα αμέσως δυναμιτίζεται, τα σύνορα πέφτουν και οι ομοιότητες μοιάζουν να υπερτερούν των διαφορών. Αν σε ψήνει να ακούσεις διασκευές παραδοσιακών και ρεμπέτικων κομματιών και στα καπάκια Boney M, δώσε λίγο από το χρόνο σου εδώ.

Περιμένουμε να ακούσουμε: "Λιανοχορταρούδια"
8
Bunta Planedo (GR)
Είδος: World Music
Bunta Planedo
Οι MC Yinka, Dj Tyler και Γιάννης Δίσκος ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μία συνεργασία που θα τραβήξει αρκετά -ανήσυχα- βλέμματα. Οι Bunta Planedo αναμένεται να εμφανιστούν για πρώτη φορά μπροστά στο κοινό τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη, με το Street Mode Festival να αποτελεί την δεύτερη στάση της ολόφρεσκης πορείας τους. Αν κρίνουμε από το όνομα, που στη γλώσσα Εσπεράντο μεταφράζεται σε «πολύχρωμος κόσμος», περιμένουμε να ακούσουμε μουσικές από αρκετές γωνιές του πλανήτη.

Περιμένουμε να ακούσουμε: Ό,τι έχουν να μας πουν!
9
Bazooka (GR)
Είδος: Ελληνόφωνη Punk
Bazooka
Το πλέον πολυσυζητημένο ελληνόφωνο συγκρότημα των τελευταίων ετών δε θα μπορούσε να λείπει. Η αυθάδεια και η ορμητικότητα των Bazooka ποτέ δεν είναι αρκετή και μετά την καλοκαιρινή ραστώνη ταιριάζει γάντι μία δόση κυνικής ειρωνείας. Το έξαλλο live παίξιμο τους σε συνδυασμό με τον ταιριαστό βιομηχανικό περιβάλλοντα χώρο αποτελεί πολύ καλή επιλογή σε περίπτωση που διχαστείς να επιλέξεις act και σκηνή.

Περιμένουμε να ακούσουμε: "Άχρηστη Γενιά"
10
Kalamata (DE)
Είδος: Psychedelic/Stoner
Kalamata
Τώρα μπορεί να σε απογοητεύσω: εδώ δεν παίζουν ελιές, γουρουνόπουλα και κλαρίνο. Οι Γερμανοί προσφέρουν ατμοσφαιρική instrumental με επιρροές από heavy και space rock, γεμίζοντας τα κενά διαστήματα με fuzz-αριστά μέρη και τις ζωντανές εμφανίσεις με έξυπνους αυτοσχεδιασμούς. Δείχνουν να προτιμούν την Ελλάδα και οι Έλληνες fan της stoner ανταποκρίνονται με τεράστια θέρμη στα ψυχεδελικά τους κελεύσματα, ενώ κάθε φορά που τους συναντάμε μοιάζουν όλο και καλύτεροι.

Περιμένουμε να ακούσουμε: "You"
  • SHARE
  • TWEET