«10»: Γνωρίστε τις μπάντες του Street Mode Festival 2018 (Μέρος 1ο)

Δέκα από τα συγκροτήματα που θα παρακολουθήσουμε στο φετινό φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης

Από τον Γιάννη Βόλκα, 27/07/2018 @ 12:14

Το Street Mode Festival γιορτάζει φέτος τα δέκατα γενέθλιά του και επιστρέφει πιο δυναμικό από ποτέ με το μεγαλύτερο line-up στην ιστορία του. Τα σημαντικότερα συγκροτήματα της ελληνικής σκηνής καθώς και πολλά αξιόλογα ονόματα του εξωτερικού θα παρελάσουν στα stages του πιο ανερχόμενου εγχώριου, και όχι μόνο, φεστιβάλ.

Street Mode Festival

Εμείς θα κάνουμε μια συνοπτική παρουσίαση όλων των συγκροτημάτων ασχέτως δυναμικότητας, μουσικού είδους ή αναγνωρισιμότητας. Με αυτό τον τρόπο σας δίνουμε την ευκαιρία να ανακαλύψετε διάφορους ετερόκλητους μουσικούς πολλοί εκ των οποίων δεν ανήκουν στη βασική ύλη του site.

Street Mode Festival

Η επιλογή των συγκροτημάτων, που θα παρουσιάζονται εδώ σε δεκάδες, έγινε με τρόπο ώστε στο κάθε μέρος του άρθρου να βρίσκει ο καθένας από σας κάτι ενδιαφέρον, ορισμένα ονόματα που ήδη γνωρίζει αλλά και κάποια ανερχόμενα ονόματα της ελληνικής αλλά και παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

Υ.Γ.: Σύντομα θα ακολουθήσουν αντίστοιχα άρθρα με τις υπόλοιπες μπάντες του φεστιβάλ.

1
Vodka Juniors (GR)
Είδος: Rock/Punk
Vodka Juniors
Η πρώτη μπαντα που εμφανίστηκε ever στο πρώτο Street Mode Festival είναι δίκαιο να αναφερθεί πρώτη στο άρθρο αυτό. Οι Vodka Juniors δεν απολαμβάνουν τεράστια επιτυχία μόνο στην πρωτεύουσα. Η Θεσσαλονίκη τους έχει αγκαλιάσει από τα πρώτα βήματα με αποτέλεσμα η αμφίδρομη αυτή σχέση να παραμένει αναλλοίωτη στον χρόνο. Οι «βότκες» χαρακτηρίζονται από τις εκρηκτικές τους ζωντανές εμφανίσεις αλλά και το απόλυτο party feeling που επικρατεί πάνω και κάτω από τη σκηνή. Το είδαμε να συμβαίνει πολλάκις στο παρελθόν και μπορούμε πλέον να εγγυηθούμε ότι το ίδιο θα συμβεί και φέτος.

Περιμένουμε να ακούσουμε: "Whiskey And The Rain"
2
1000Mods (GR)
Είδος: Stoner Rock
1000Mods
Συνεχίζουν την σταθερά ανοδική τους πορεία οι 1000Mods και φέτος επιστρέφουν στο Street Mode αφού έζησαν την πιο επιτυχημένη τους χρονιά με sold out εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη αλλά και με μια πολύ σημαντική περιοδεία 29 συναυλιών στην Βόρεια Αμερική. Συγκρότημα που αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα highlights του τετραημέρου τόσο λόγω απόδοσης όσο και λόγω της μεγάλης αγάπης που τρέφει το κοινό στο πρόσωπό τους. Άυτό που περιμένουμε είναι άλλη μια άριστη εμφάνιση όπως ακριβώς τα κατάφεραν και πέρσι στην ίδια διοργάνωση. Ένα συγκρότημα που δύσκολα θα σε απογοητεύσει.

Περιμένουμε να ακούσουμε: "Into The Spell"
3
M3MΦΙΣ (GR)
Είδος: Rock/Alternative
M3MΦΙΣ
Το ελληνόφωνο σχήμα από την Θεσσαλονίκη κατά την προσωπική μου γνώμη θα έπρεπε να είχε εμφανιστεί πολύ νωρίτερα στο συγκεκριμένο φεστιβάλ. Ποτέ δεν είναι αργά όμως και οι Μ3ΜΦΙΣ είναι σίγουρο ότι θα βάλουν το 100% των δυνατοτήτων τους ώστε να αρπάξουν την ευκαιρία. Ο κόσμος της πόλης γνωρίζει ήδη τα κομμάτια τους και έτσι δικαιολογημένα αναμένουμε μια πολύ δυναμική εμφάνιση. Οι συνθέσεις από τους δύο τους δίσκους ακούγονται εξαιρετικά live με αποκορύφωμα αυτές του περσινού "Ο Iχνηλάτης Που Κυνηγούσε Το Θάνατο".

Περιμένουμε να ακούσουμε: "Στην Κόλαση Εδώ"
4
Social Waste (GR)
Είδος: Hip-Hop
Social Waste
Δημιουργήθηκαν το 1999 στο Ηράκλειο της Κρήτης και τράβηξαν εξαρχής την προσοχή του B.D Foxmoor των Active Member. Οι Social Waste συνεχίζουν σήμερα ακάθεκτοι την πορεία τους, συνδυάζουν το Hip-Hop με μεσογειακά φυσικά όργανα και βασίζονται σταθερά στον έντονο κοινωνικοπολιτικό στίχο τον οποίο όμως στηρίζουν με αντίστοιχη ακτιβιστική δραστηριότητα. Ταλαντούχοι μουσικοί, δραστήριοι άνθρωποι σωστά σκεπτόμενοι. Λόγω υποχρεώσεων είχαν κάνει ένα αρκετά μεγάλο διάλειμμα άλλα τα τελευταία χρόνια έχουν επανέλθει πιο δραστήριοι από ποτέ. Όπως λένε και οι ίδιοι «Η εποχή δεν σηκώνει σιωπή».

Περιμένουμε να ακούσουμε: "Του Χρόνη"
5
Yawning Man (USA)
Είδος: Stoner Rock
Yawning Man
Όταν είσαι το συγκρότημα που οι Kyuss δηλώνουν ως επιρροή, σίγουρα κάτι έχεις να πεις! Δημιουργήθηκαν το 1986, πέρασαν άπειρο χρόνο τζαμάροντας στην έρημο και κατάφεραν να κυκλοφορήσουν τον πρώτο τους δίσκο το 2005. Από τότε συνεχίζουν σταθερά και φέτος επέστρεψαν με το πολύ αξιόλογο "The Revolt Against Tired Noises". Στο παρελθόν, ο Brant Bjork έχει μιλήσει με τα καλύτερα για την πρωτοποριακή αυτή μπάντα και οι Kyuss τελικά διασκεύασαν το δικό τους "Catamaran" όταν ο Hernandez ανέλαβε τα drums στο "...And The Circus Leaves Town".

Περιμένουμε να ακούσουμε: "Catamaran"
6
Jaya The Cat (USA/NL)
Είδος: Reggae/Ska/Rock
Jaya The Cat
Με αφετηρία την Βοστόνη και μόνιμη, εδώ και χρόνια, βάση την Ολλανδία, οι Jaya The Cat είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση μπάντας η οποία στην δισκογραφία της έχει συνδυάσει reggae/ska, punk και rock κιθάρες. Θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και ντόπιοι στην Θεσσαλονίκη αφού έχουν δείξει επανειλημμένα την αγάπη τους για την πόλη. Τελευταία δισκογραφική προσπάθειά τους το περσινό "A Good Day For The Damned" αλλά εμείς ελπίζουμε στην εμφάνισή τους να ακούσουμε διάφορα «διαμαντάκια» του παρελθόντος.

Περιμένουμε να ακούσουμε: "Thessaloniki"
7
Αρνάκια (GR)
Είδος: Rock/Punk
Αρνάκια
Μια από τις ιστορικές μπάντες της ελληνικής σκηνής με δύο δίσκους στο ενεργητικό της ("Στο Στόμα Του Λύκου" και "Αρνάκια") και αρκετές συμμετοχές σε διάφορες συλλογές της εποχής. Τα τελευταία χρόνια επέστρεψαν στην ενεργό δράση και η εμφάνιση τους στο Street Mode αποτελεί μια ιδανική ευκαιρία για τους παλιότερους να τους θυμηθουν αλλά και για τους νεότερους λάτρεις του ελληνόφωνου rock να μάθουν τι συνέβαινε στην δεκαετία του '90.

Περιμένουμε να ακούσουμε: "Ζεις Για Να Πεθάνεις"
8
Skiller (BG)
Είδος: Beatbox
Skiller
O Skiller, κατά κόσμον Alexander Deyanov, έφερε στη δημοσιότητα το beatboxing στην γειτονική Βουλγαρία. Έχει βραβευτεί σε πολλούς διαγωνισμούς του είδους σε παγκόσμιο επίπεδο ενώ στο παρελθόν έχει μοιραστεί τη σκηνή με σημαντικά ονόματα όπως Shaggy, N.O.H.A, Stereo MCs και άλλοι. Ο Skiller αναμένεται να προσφέρει ένα εντυπωσιακό show σε αυτήν την ιδιαίτερη μορφή τέχνης.

Περιμένουμε να ακούσουμε: "Drift"
9
Talco (IT)
Είδος: Ska Punk
Talco
Από την Ιταλία οι Talco οι οποίοι ασχολούνται σχεδόν δύο δεκαετίες με το Ska Punk. Στην πλούσια δισκογραφία τους ήρθε φέτος να προστεθεί το "And The Winner Isn't" ενώ στο παρελθόν έχουν εντυπωσιάσει με τον ύμνο τους υπέρ της γερμανικής St. Pauli αλλά και τη δυναμική διασκευή στο "Bella Ciao". Το συγκεκριμένο μουσικό είδος εδώ και χρόνια μαζεύει αρκετό κόσμο στην χώρα μας και έτσι αναμένουμε το ίδιο και με τους, ούτως ή άλλως, πολύ αξιόλογους Talco. Μια πολύ ενδιαφέρουσα προσθήκη από μια μουσική σκηνή που πάντα υπήρχε στο Street Mode.

Περιμένουμε να ακούσουμε: "Tortuga"
10
Beggars (GR)
Είδος: Heavy Rock
Beggars
Με μια δεκαετία εμπειριών και έτοιμο το φετινό "The Day I Lost My Head", έφτασε και η σειρά των Beggars να ανέβουν σε κάποιο από τα stages του Street Mode. Εξίσου αξιόλογοι τόσο δισκογραφικά όσο και στις ζωντανές τους εμφανίσεις και έχοντας κερδίσει ήδη το κοινό της Θεσσαλονίκης στις επανειλημμένες τους επισκέψεις, οι Beggars δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν. Όντας και οι ίδιοι οπαδοί της αγαπημένης τους/μας μουσικής λογικά θα τους συναντήσετε ανάμεσα στο κοινό κατά την διάρκεια του φεστιβάλ.

Περιμένουμε να ακούσουμε: "Book Of Days"
  • SHARE
  • TWEET