«10»: Γνωρίστε τις μπάντες του Street Mode Festival 2018 (Μέρος 4ο)

Δέκα από τα συγκροτήματα που θα παρακολουθήσουμε στο φετινό festival της Θεσσαλονίκης

Από τον Γιάννη Βόλκα, 10/08/2018 @ 15:54

Το Street Mode Festival γιορτάζει φέτος τα δέκατα γενέθλιά του και επιστρέφει πιο δυναμικό από ποτέ με το μεγαλύτερο line-up στην ιστορία του. Τα σημαντικότερα συγκροτήματα της ελληνικής σκηνής καθώς και πολλά αξιόλογα ονόματα του εξωτερικού θα παρελάσουν στα stages του πιο ανερχόμενου εγχώριου, και όχι μόνο, φεστιβάλ.

Street Mode Festival

Εμείς θα κάνουμε μια συνοπτική παρουσίαση όλων των συγκροτημάτων ασχέτως δυναμικότητας, μουσικού είδους ή αναγνωρισιμότητας. Με αυτό τον τρόπο σας δίνουμε την ευκαιρία να ανακαλύψετε διάφορους ετερόκλητους μουσικούς πολλοί εκ των οποίων δεν ανήκουν στη βασική ύλη του site.

Street Mode Festival

Η επιλογή των συγκροτημάτων, που θα παρουσιάζονται εδώ σε δεκάδες, έγινε με τρόπο ώστε στο κάθε μέρος του άρθρου να βρίσκει ο καθένας από σας κάτι ενδιαφέρον, ορισμένα ονόματα που ήδη γνωρίζει αλλά και κάποια ανερχόμενα ονόματα της ελληνικής αλλά και παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

Υ.Γ.: Σύντομα θα ακολουθήσουν αντίστοιχα άρθρα με τις υπόλοιπες μπάντες του φεστιβάλ. Μπορείτε να διαβάσετε το πρώτοδεύτερο και τρίτο μέρος αντίστοιχα.

1
Nightstalker (GR)
Είδος: Stoner Rock
Nightstalker
Αγαπημένοι, και, στην πόλη της Θεσσαλονίκης οι Nightstalker προκαλούν πανικό σε κάθε τους ζωντανή εμφάνιση. Πέρσι «στριμώχτηκαν» στην δεύτερη σκηνή, ταλαιπωρήθηκαν από προβλήματα ήχου αλλά με leader τον ανανεωμένο Αργύρη κατάφεραν για άλλη μια φορά να εντυπωσιάσουν. Ελπίζουμε να τους δούμε φέτος στην κεντρική σκηνή όπου θα δεχτούν την αποθέωση του κοινού σε όλο της το μεγαλείο. Όπως και να'χει οι 'Stalker έχουν την δυνατότητα να ανταπεξέλθουν υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και έτσι αναμένουμε άλλη μια απολαυστική εμφάνιση.

Περιμένουμε να ακούσουμε: "Raw"
2
Γιάννης Αγγελάκας & 100° C (GR)
Είδος: Ελληνόφωνο Rock
Γιάννης Αγγελάκας & 100 C
Ο γνωστός και μη εξαιρετέος Γιάννης Αγγελάκας έχει καταφέρει μετά το ιστορικό παρελθόν του με τις Τρύπες να πραγματοποιήσει μια διόλου ευκαταφρόνητη προσωπική καριέρα η οποία μετρά σχεδόν δυο δεκαετίες (αν αφήσουμε απο έξω το "Υπέροχο Τίποτα" που κυκλοφόρησε παράλληλα με την τότε μπάντα του). Τα τελευταία χρόνια τον συνοδεύουν οι 100º C και μαζί αναμένεται να εκτοξεύσουν την θερμοκρασία στα ύψη. Ο Παύλος Παυλίδης εμφανίζεται δύο μέρες αργότερα αλλά κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ένα ντουέτο όπως συνηθίζουν τελευταία. Ω είναι ωραία στον παράδεισο...

Περιμένουμε να ακούσουμε: "Ο Χαμένος Τα Παίρνει Όλα"
3
SKG Dub Alliance (GR)
Είδος: Reggae/Dub
SKG Dub Alliance
Με παρελθόν σε σχήματα όπως Ρόδες United, Moriginal Beats και Κακό Συναπάντημα τα μέλη των SKG Dub Alliace διαδίδουν με όρεξη την αγαπημένη τους μουσική. Έχουν μοιραστεί την σκηνή στο παρελθόν με πολύ σημαντικά ονόματα του χώρου όπως Alborosie, Asian Dub Foundation, Groundation και Dub Pistols και έτσι δεν θα έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα να εμφανίστουν σε ένα τόσο μεγάλο κοινό όσο αυτό του Street Mode. Η συγκεκριμένη μέρα (Κυριακή 02/09) δεν περιέχει πολλά ονόματα του χώρου τους και έτσι οι dub/reggae fans δεν έχουν λόγο να χάσουν την εμφάνισή τους.

Περιμένουμε να ακούσουμε: "Glory"
4
12ος Πίθηκος (GR)
Είδος: Hip Hop
12ος Πίθηκος
Ο Ιάκωβος Τσινίδης ή αλλιώς 12ος Πίθηκος από την Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης απέχει πολύ από την μέση ύλη του site. Ο λόγος που επέλεξα να παρουσιάσω το όνομά του στο αφιέρωμα αυτό είναι ο σεβασμός που μου βγάζει από όσα έχω δει και έχω ακούσει προσωπικά. Χωρίς να είμαι ο παντογνώστης του ελληνικού hip-hop οφείλω να παραδεχτώ ότι ο 12ος τα λέει όμορφα και πείθει ότι αυτά που λέει τα εννοεί. Έκτος δίσκος του το φετινό “Αξιοπρέπεια¨ το οποίο έχει λάβει ήδη πολλές θετικές κριτικές.

Περιμένουμε να ακούσουμε: "Ξένοι"
5
Marky Ramone's Blitzkrieg (USA)
Είδος: Punk Rock
Marky Ramone's Blitzkrieg
Δεκαπέντε χρόνια drummer των θρυλικών Ramones. Αυτό από μόνο του φτάνει για να ασχοληθεί κανείς μαζί του. Για να μην αναφερθώ στους μαγευτικούς Dust οι οποίοι με δύο μονάχα δίσκους χρειάζονται ξεχωριστό αφιέρωμα. Μόνο το γεγονός ότι στην εμφάνιση του Marky θα παρακολουθήσετε ένα χορταστικό set κομματιών των Ramones φτάνει για να προετοιμαστείτε για το απόλυτο punk rock party. Οι Nεοϋορκέζοι παραμένουν η πιο διασκεδαστική μπάντα στην ιστορία της μουσικής και ο Marky συντηρεί τον μύθο με τις ζωντανές του εμφανίσεις.

Περιμένουμε να ακούσουμε: "Ι Believe In Miracles"
6
Lionize (USA)
Είδος: Heavy Rock/Reggae
Lionize
Οι Αμερικανοί Lionize έγιναν γνωστοί από τις συνεργασίες τους με τους Clutch και την αγάπη τους για την χώρα μας. Γκρουβάρουν εξίσου με rock και reggae, ένας συνδυασμός που πολλοί δυσκολεύονται να δεχτούν. Τα μέλη της μπάντας και κυρίως ο θεότρελος Nate Bergman παραδίδουν ένα ξεχωριστό show το οποίο αναμένεται να γίνει ιδιαίτερο αγαπητό στο ετερόκλητο κοινό του Street Mode. Όσοι τους έχετε παρακολουθήσει στο παρελθόν το γνωρίζετε ήδη ενώ η τελευταία τους επίσκεψη έγινε τον Ιούνιο στο festival Αναιρέσεις στην Αθήνα.

Περιμένουμε να ακούσουμε: "DC Is Tropical"
7
Godfathers (UK)
Είδος: Alternative Rock/New Wave
Godfathers
Άλλη μια ιστορική μπάντα που κάνει το ντεμπούτο της στο Street Mode Festival (αν και έχει επισκεφτεί στο παρελθόν την χώρα μας). Κάπου ανάμεσα στο punk, to new wave, το alternative και το rock 'n' roll η παρέα του Peter Coyne επιστρέφει ετοιμοπόλεμη έχοντας στις αποσκευές της το πρόσφατο "Α Big Bad Beautiful Noise" το οποίο θα συμπληρώσει τις μεγάλες επιτυχίες του παρελθόντος, "She Give Me Love", "Birth School, Work, Death" και "Cause I Said So".

Περιμένουμε να ακούσουμε: "Cause I Said So"
8
Repetitor (SRB)
Είδος: Garage/ Post Punk
Repetitor
Μια πολύ δυνατή πρόταση στον garage/post punk χώρο αποτελούν οι Repetitor. Το τρίο από το Βελιγράδι της Σερβίας έχει εντυπωσιάσει τόσο με τις δισκογραφικές του προσπάθειες όσο και με τις ζωντανές τους εμφανίσεις, σε μικρά clubs αλλά και τεράστια ευρωπαϊκά festivals. Τολμηρό το εγχείρημα να τραγουδούν στην μητρική τους γλώσσα αλλά όταν η μουσική είναι απολαυστική όλα τα άλλα έρχονται σε δεύτερη μοίρα.

Περιμένουμε να ακούσουμε: "Suzeni Snovi"
9
Monkey 3 (CH)
Είδος: Stoner Rock
Monkey 3
Εξαιρετική περίπτωση instrumental ψυχεδελικής μπάντας από την Ελβετία ή οποία έρχεται να συμπληρώσει ένα πολύ ελκυστικό stoner πακέτο το οποίο μοιράστηκε ισάξια στις τέσσερις μέρες. Έχοντας χάσει την προηγούμενη εμφάνισή τους στην πόλη μας, δεν έχω προσωπική επαφή με τις ζωντανές τους εμφανίσεις αλλά τολμώ να προφητεύσω ότι η μουσική των Ελβετών θα δέσει απόλυτα με τις υπόλοιπες ψυχεδελοstoner μπάντες και θα αφήσει ικανοποιημένο το κοινό. Με πιο πρόσφατη studio δουλειά το "Asta Symmetry" του 2016, μπορείτε να πάρετε μια γευση από τις ζωντανές τους εμφανίσεις μέσω του  περσινού "Live At Freak Valley".

Περιμένουμε να ακούσουμε: "Icarus"
10
Deaf Radio (GR)
Είδος: Rock
Deaf Radio
Το περσινό ντεμπούτο των Αθηναίων συγκαταλέγεται στα καλύτερα εγχώρια «προϊοντα» του 2017 με αποτέλεσμα οι Deaf Radio εν μια νυκτί να θεωρούνται μια από τις πιο ελπιδοφόρες local μπάντες. Διόλου απίθανο οι ελπίδες αυτές να αποδεικτούν αληθινές αφού τόσο το "Alarm" σε συνθετικό επίπεδο όσο και οι ζωντανές εμφανίσεις των Αθηναίων έχουν δείξει ότι η μπάντα δεν αστειεύεται. Μετά τις συναυλίες τους σε μικρότερους χώρους της Θεσσαλονίκης, έφτασε η ώρα να αποδείξουν ότι είναι πραγματικά φτιαγμένοι «για μεγάλα πράγματ»

Περιμένουμε να ακούσουμε: "Backseats"
  • SHARE
  • TWEET