«10»: Τραγούδια που θέλουμε να ακούσουμε στο φετινό Rockwave

Από τους Γιάννη Βόλκα, Μανώλη Γεωργακάκη, Γιώργο Ζαρκαδούλα, Κώστα Πολύζο, Πάνο Παπάζογλου, Μάνο Πατεράκη, Αντώνη Μουστάκα, Γιάννη Κοτζιά, Λουκιανό Κοροβέση, 29/06/2012 @ 13:32
Μια από τις κλασικές συζητήσεις μεταξύ των μουσικόφιλων πριν από τις συναυλίες είναι αυτή που επικεντρώνεται στις προτιμήσεις τους για τα τραγούδια που θα παρουσιάσουν σε αυτές οι καλλιτέχνες. Οι ίδιες κουβέντες γίνονται κάθε φορά και μεταξύ των συντακτών μας. Αυτή τη φορά κάποιος κατέγραψε την αντίστοιχη για το φετινό Rockwave.

Iggy Pop

Ποιές είναι λοιπόν οι επιθυμίες της συντακτικής ομάδας του Rocking;

Διαβάστε παρακάτω (με σειρά εμφάνισης των καλλιτεχνών και ανά ημέρα) και καταθέστε τις δικές σας ...λίγο παρακάτω, στα γνωστά «κοινωνικά».

Nightstalker  
10   Nightstalker: "Dead Rock Commandos"
«But I always knew it, they're guiding human race, stood there aggressive by our side»

Το νέο album των local heroes Νightstalker παραμένει ακόμα ακυκλοφόρητο αλλά τα πρώτα δείγματα που διέρρευσαν αύξησαν κατακόρυφα την ανυπομονησία των οπαδών τους και έτσι η εμφάνισή τους στο φετινό Rockwave φαντάζει ως η ιδανική ευκαιρία να ακούσουμε για πρώτη φορά ζωντανά το νέο υλικό. Το ομώνυμο κομμάτι ήδη φαίνεται ότι θα είναι το νέο hit που θα  ταρακουνήσει το κοινό και ταυτόχρονα θα αποτελέσει μια από τις πιο rock στιγμές του τριημέρου.

Γιάννης Βόλκας
 


The Last Drive  
9   The Last Drive: "A Glass Of Broken Dreams"
«...Maybe tomorrow never comes, crawling lizards in the sun...»

Η επιστροφή των Last Drive ήταν αναπάντεχη ευλογία για την ελληνική σκηνή. Η δεκαετής απουσία τους δεν κατάφερε να σβήσει από τις μνήμες τα λατρεμένα τραγούδια τους, ούτε βέβαια τις νοσηρές και αυθεντικά rock συναυλίες τους. Η νέα τους πορεία μπορεί να παινεύεται για το μονάκριβο προτέρημα της τεχνογνωσίας της εμπειρίας και ειδικά αυτό το αξιότιμο "A Glass Of Broken Dreams" αποτελεί ένα νέο ζηλευτό ζενίθ. Η αργόσυρτη δυναμική του φαζαρίσματος εκρήγνυται στην κάθαρση που προσφέρει η ισχύς του βασανισμένου ρεφρέν. Ας μερακλώσουν οινόφλυγες ηλιοκαμένοι φεστιβαλιστές, γιατί αυτό το distortion θα μετατρέψει την Μαλακάσα σε καυτή έρημο αμερικάνα, τίγκα στις αναμνήσεις.

Μανώλης Γεωργακάκης
 


Planet Of Zeus  
8   Planet Of Zeus: "Space Loop 430"
«Παύση...τσακμάκι x3...βαθιά τζούρα και...»

Επιχειρήματα δεν έχω, μόνο κατάθεση γεγονότων και αλήθειας. Είναι η καλύτερη σύνθεση των Planet Of Zeus και το τερατώδες riff του που συνεπάγεται λίκνισμα της μέσης με αργή κυκλική περιστροφή του κεφαλιού προς τα πίσω, το κατατάσσει δίπλα στα "Stone The Crow" και "Radiation Day". Το ιδανικότερο studiακό medley καθότι ακολουθεί το γνωστό πλέον και ως «Nervous Breakdown ρε αιδοία!», το οποίο και συνιστά την απουσία μέχρι και θηλυκής γάτας από τον περιβάλλοντα χώρο του Terra Vibe, άμα την ακρόασή του την 1η Ιουλίου.

Γιώργος Ζαρκαδούλας
 


Helloween  
7   Unisonic: "I Want Out"
«Shut your mouth and take it home 'cause I decide the way things gonna be»

Οι Unisonic αποτελούμενοι κατά τα 2/5 από το line up των Helloween της ένδοξης εποχής των "Keepers", θα αποδώσουν ζωντανά το "I Want Out" και εσύ προετοιμάζεσαι ήδη για μεγάλης διάρκειας sing-along. Δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά άλλωστε, αφού θα ακούσεις μια από τις πλέον αναγνωρίσιμες συνθέσεις των Helloween και μάλιστα πίσω από το μικρόφωνο θα βρίσκεται ο Michael Kiske που παρέα με τον Hansen θα σε μεταφέρουν πίσω στο 1988 για να ζήσεις τη μαγεία.

Κώστας Πολύζος
 


Paradise Lost  
6   Paradise Lost: "Sweetness"
«Cold hearts will still haunt you»

Μια από τις κορυφαίες συνθέσεις της μεγαλειώδους πορείας των Άγγλων στα 90s αποτελεί φυσικά το "Sweetness", ένα εκπληκτικό κομμάτι, το οποίο ηχογραφήθηκε κατά τη διάρκεια των sessions για το "Icon", αλλά εν τέλει κατέληξε να φιγουράρει στο επίσης πανέμορφο EP της μπάντας, "Seals The Sense". Το "Sweetness" επιβάλλεται να έχει θέση σε κάθε επιλογή setlist των Paradise Lost γιατί εμπεριέχει τα στοιχεία εκείνα που κατάφεραν να απογειώσουν το συγκρότημα. Μοναδικές κιθάρες, το σήμα κατατεθέν του Mackintosh, καταπληκτικά φωνητικά του Holmes και μια κολλητική μελωδία που έρχεται σε πλήρη συμφωνία με τα riffs του Aedy. Αριστούργημα, που έκανε απλά την αρχή στη υπόθεση των bsides στις κυκλοφορίες των Paradise Lost.

Πάνος Παπάζογλου
 


Machine Head  
5   Machine Head: "Clenching The Fists of Dissent"
«It's propaganda / it's their hypocricy / free to choose our own slavery»

Οι Machine Head με το "The Blackening" επαναπροσδιόρισαν την καριέρα τους αλλά και τοποθέτησαν το αποτύπωμα της γροθιάς τους ανάγλυφο στον mainstream σκληρό ήχο των τελευταίων ετών. Γουστάρουμε να αρχίζουμε να χαρίζουμε μελανιές ήδη από όταν ακουστεί η εξαιρετική αργή εισαγωγή του κομματιού μέχρι να σκάσουν μύτη μερικά από τα καλύτερα riff των Machine Head. Περί "Clenching The Fists Of Dissent" o λόγος... Επιζητούμε μελανιές, πώς το λένε.

Μάνος Πατεράκης
 


Black Sabbath  
4   Ozzy Osbourne: "Paranoid"
«Make a joke and I will sigh / and you will laugh and I will cry»

Πριν από εφτά χρόνια και στο ίδιο μέρος το "Paranoid" με απογείωσε και έσβησε μια ακόμα γραμμή από το bucket list μου. Η προοπτική όμως της εκτέλεσης του κομματιού με τους «friends» Slash και Zakk Wylde ταυτόχρονα πάνω στην σκηνή κάνει τα σάλια μου να τρέχουν για αυτή τη σπάνια συνεύρεση των δύο guitar heroes. Πάλι θα γελάω και θα κλαίω ταυτόχρονα δηλαδή...

Αντώνης Μουστάκας
 


Santana  
3   Everlast: "Put Your Lights On"
«Hey now, all you sinners / Put your lights on»

Το υπερεπιτυχημένο "Supernatural" του Carlos Santana έβγαλε έξι singles με πιο γνωστό το "Smooth". Ένα από αυτά τα single (και βραβευμένο με Grammy) ήταν και μια από τις καλύτερες συνθέσεις του Everlast, το "Put Your Lights On", το οποίο ο Santana «έντυσε» με το δικό του χαρακτηριστικό τρόπο. Ο Μεξικάνος κιθαρίστας δε θα βρίσκεται στο Terra Vibe την ερχόμενη Δευτέρα, αλλά αυτό δε θα μας εμποδίσει από το να απολαύσουμε τον Everlast να το ερμηνεύει.

Γιάννης Κοτζιάς
 


Iggy & The Stooges  
2   Iggy & The Stooges: "I Wanna Be Your Dog"
«And now I wanna be your dog»

Ζητώ συγγνώμη από τους αναγνώστες και από τον εαυτό μου που θα επιλέξω το πιο «ξεφτιλισμένο» κομμάτι των Stooges την ίδια στιγμή που θα μπορούσα να το παίξω ψαγμένος εστιάζοντας σε μία από τις πάμπολλες άλλες κομματάρες του αληταρά Iggy Pop, αλλά όσο και αν έψαξα, κομμάτι σαν το "I Wanna Be Your Dog" δε βρήκα. Δε χρειάζονται και πολλά πράγματα για να γράψεις έναν rock 'n' roll ύμνο. Τρεις συγχορδίες όλες κι όλες και έναν τραγουδιστή με δέκα κιλά ούμπαλα. Ι wanna, αλήθεια σε λέω...

Μάνος Πατεράκης
 


Prodigy  
1   The Prodigy: "Smack My Bitch Up"
«Change my pitch up / smack my bitch up»

Ναι, θέλουμε να το ξανακούσουμε, καθώς όταν έρθει η ώρα για το πιο sexy κομμάτι των Prodigy, ο κόσμος θα καταστραφεί: τα άλογα θα χλιμιντρίσουν, τα drums θα οργιάσουν, οι loopες θα μας απογειώσουν και ο Maxim λογικά θα μας ζητήσει να καθίσουμε και πάλι, για να εκραγούμε προς τα πάνω, στο αντίστοιχο σημείο του κομματιού. Και μετά, θα μετρήσουμε νεκρούς και ζωντανούς. Αναμφίβολα η πιο έντονη στιγμή σε ένα κολασμένο set από τους άρχοντες της dance σκηνής.

Λουκιανός Κοροβέσης
 

  • SHARE
  • TWEET