Οι Dopelord επιστρέφουν στη χώρα μας

Για τέσσερις βραδιές «τρόμου και θορύβου» σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο και Σέρρες

16/01/2020 @ 16:54

Πέντε χρόνια μετά την παρθενική τους εμφάνιση σε ελληνικό έδαφος, οι Dopelord επιστρέφουν ως headliners και ετοιμάζονται για 4 βραδιές τρόμου και θορύβου στην Ελλάδα τον Μαΐο του 2020!

Link εισιτηρίων (για όλα τα shows) μέσω Viva.gr.

Dopelord

Dopelord

"We tune low, we play slow". Έτσι συστήνονται στο κοινό τους οι stoner/doom metal Πολωνοί Dopelord. 

Σχηματίστηκαν το 2010 στην πόλη Lublin, έχοντας ήδη σημαντική εμπειρία από προηγούμενες μπάντες. Οι χαμηλές τονικότητες και η υπερβολή στο fuzz χαρακτήρισαν τη μουσική τους ήδη από την αρχή και συνεχίζουν να το κάνουν και τώρα. 

Το 2012 κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους "Magick Rites", ένα άλμπουμ γεμάτο μακάβριες σκηνές, αναφορά σε «περίεργες» ουσίες και απλωμένα riffs. Οι Dopelord είχαν μόλις δώσει το μουσικό τους στίγμα. Σε αντίστοιχο μήκος κύματος κινήθηκε και το Black Arts, Riff Worship & Weed Cult, το 2014.

Το 2017 η μπάντα εξέλιξε τον ήχο της με το "Children Of The Haze". Στη βάση του το άλμπουμ ακολουθεί την κλασικά φόρμουλα του doom metal ήχου. Όμως, ο προσεκτικός ακροατής μπορεί να βρει ορισμένους πειραματισμούς οι οποίοι δεν συνηθίζονται σε προηγούμενες δουλειές της μπάντας ή και άλλων συγκροτημάτων. 

Τελευταία τους δουλειά είναι η συμμετοχή στο compilation EP 4 Way Split με το κομμάτι Toledo. Ένα κομμάτι που προμηνύει ότι η συνέχεια στη μουσική των Dopelord θα είναι εξίσου δυναμική με ό,τι μας έχουν δώσει ως τώρα.

Πέντε περίπου χρόνια μετά την πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα, οι Dopelord επιστρέφουν ως headliners και ετοιμάζονται για μία βραδιά τρόμου και θορύβου στο Eightball Club και για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη , την Πέμπτη 7 Μαΐου 2020.

Οι Dopelord είναι οι:

Paweł Mioduchowski - φωνή, κιθάρα
Grzegorz Pawłowski - κιθάρα
Piotr Zin - μπάσο
Tomasz Walczak - ντραμς 

All info below:

07/05 - 8Ball Club Thessaloniki / Θεσσαλονίκη
Πληροφορίες εδώ.

08/05 - Cafe Santan / Βόλος
Πληροφορίες εδώ.

09/05 - Temple Athens / Αθήνα
Πληροφορίες εδώ.

10/05 - Αίγλη Σέρρες / Σέρρες
Πληροφορίες εδώ.

Μια συμπαραγωγή Made Of Stone Productions x Underdogs

Δελτίο Τύπου

 
  • SHARE
  • TWEET