The Faceless

In Becoming A Ghost

Sumerian (2017)
Από τον Άλκη Κοροβέση, 15/01/2018
Ένας death metal δίσκος του 2017 που καλό θα ήταν να μην προσπεράσετε έστω και στις καθυστερήσεις

Οι Καλιφορνέζοι επέστρεψαν μετά από μια πενταετία. Και εντυπωσιάζουν. Με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή τους, και αρκετά προβλήματα στο ενδιάμεσο, φαίνεται ότι βγήκαν πιο δυνατοί. Το "In Becoming A Ghost" έχει αρκετά να προσφέρει στον φίλο του ακραίου ήχου. Αν και προορίζεται κυρίως για τους λάτρεις του death metal, τα προοδευτικά του στοιχεία είναι πανταχού παρόντα καταφέρνοντας να εμπλουτίσουν το ήδη πλούσιο υλικό. Τεχνικά κομμάτια, blast beat, υπέροχα καθαρά φωνητικά αλλά και brutal από δυο διαφορετικούς τραγουδιστές (πρώην και νυν της μπάντας), ιντερλούδια, τζαζοπεράσματα από φλάουτα είναι μερικά από τα στοιχεία που θα συναντήσει κανείς στον τέταρτο δίσκο των The Faceless. "The Spiraling Void", "Digging The Grave" αλλά και η εξαιρετικής έμπνευσης διασκευή στο "Shake The Disease" των Depeche Mode είναι από τα κομμάτια που ξεχωρίζουν σε έναν δίσκο του 2017 που καλό θα ήταν να μην προσπεράσετε έστω και στις καθυστερήσεις.

  • SHARE
  • TWEET
  • Sinistro

    Sangue Cassia

    Season Of Mist (2018)
    Από τον Θεοδόση Γενιτσαρίδη, 16/01/2018
    Μοιρολόι χωρίς χρώμα

    Δύο χρόνια πριν, η προηγούμενη δουλειά των Πορτογάλων με όνομα "Semente" μου είχε φανεί παντελώς αδιάφορη. Παρά τον ντόρο και την προώθηση που δέχθηκαν δεν κατάφεραν να κερδίσουν πολύ κόσμο και τα κομμάτια τους πέρασαν και δεν άφησαν τίποτα πίσω τους. Η φωνή της Patricia Andrade είναι πάλι το κεντρικό σημείο στον δίσκο, αλλά ευτυχώς φέτος δεν καπελώνει τα πάντα. Σίγουρα κάνουν ένα βήμα παραπάνω σε σχέση με τον προηγούμενο δίσκο και παρουσιάζουν ένα αργό, πένθιμο και ατμοσφαιρικό metal με πολλές κινηματογραφικές ιδέες. Δυστυχώς το σύνολο είναι κάπως βαρετό και δεν μπορεί να παρουσιάσει κάτι μοναδικό, καινοτόμο και αρκετά ενδιαφέρον.

    Bandcamp

  • SHARE
  • TWEET
  • Five Alarm Funk

    Sweat

    Self Released (2017)
    Από τον Άλκη Κοροβέση, 17/01/2018
    Οι Five Alarm Funk ευθύνονται σε ένα βαθμό για το φαινόμενο του θερμοκηπίου

    Με το γκρουβάτο funky afro-latin fusion τους σου δίνουν την εντύπωση ότι όλο το "Sweat" ηχογραφήθηκε μια και έξω σε κάποιο συνοικιακό μπαράκι της Νέας Ορλεάνης με πολύ ιδρώτα. Κατά βάση ορχηστρικός ο έκτος, παρακαλώ, δίσκος των Καναδών με αραιά και που ορισμένες φωνές απλά να δίνουν το παρών ίσα για να ξεκλέψουν λίγη από τη δόξα των χάλκινων που έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο "Sweat". Δεν λείπουν και οι κιθαριστικές στιγμές, αλλά δεν έχουμε να κάνουμε σε καμία περίπτωση με έναν αμιγώς ροκ δίσκος. Οι Five Alarm Funk είναι μια από εκείνες τις περιπτώσεις που σε κάνουν και απορείς πως και αυτή η μπάντα δεν έχει ακόμα τεράστια. Ίσως με το "Sweat" τα καταφέρουν, γιατί το υλικό του είναι τέτοιο. Ένα πανέμορφο, ταξιδιάρικο, κυρίως καλοκαιρινό άκουσμα.

  • SHARE
  • TWEET
  • Closer

    All This Will Be

    Middle-Man / Lauren (2018)
    Από τον Θεοδόση Γενιτσαρίδη, 23/01/2018
    Συναισθηματικό αλλά κάργα αλήτικο

    Τρία άτομα κάπου στο Brooklyn της Νέας Υόρκης. Ο Matt (Real Life Buildings) στην κιθάρα και η Ryann στα τύμπανα και lead φωνητικά (μιας και όλοι βοηθάνε), γνωρίστηκαν έξω από ένα προβάδικο. Με την προσθήκη του Griffin στο μπάσο άρχισαν άμεσα να γράφουν κομμάτια και να δίνουν live. Από το πρώτο κομμάτι "Gift Shop" που έδωσαν στην δημοσιότητα αντιλαμβάνεσαι ότι παίζουν ένα μοντέρνο και μελωδικό hardcore γεμάτο ουρλιαχτά και συναισθηματικές κραυγές. Ο δίσκος διαρκεί λίγο παραπάνω από μισή ωρίτσα. Το "Hardly Art" είναι επίσης όμορφο δείγμα γραφής της μουσικής του συγκροτήματος. Εναλλαγές από σκληρά σε μελωδικά μοτίβα και αρκετή ενέργεια στα screamo φωνητικά. Ειλικρινά τα φωνητικά της Ryann είναι εξαιρετικά,  ποικίλα και πολύ χαρακτηριστικά. Ίσως είναι το βασικό πλεονέκτημα σε αυτό το album. To όλο εγχείρημα είναι φυσικά DIY και περιέχει όμορφα λόγια, όμορφες μουσικές και τρελή ενταση.

    Bandcamp

  • SHARE
  • TWEET
  • Trespass

    Footprints In The Rock

    Mighty Music (2018)
    Από τον Σπύρο Κούκα, 26/01/2018
    Ακόμη μια, ευτυχώς ενδιαφέρουσα, επανεμφάνιση σχήματος από το θρυλικό NWOBHM ρεύμα

    Από τα βάθη των πιο υπόγειων NWOBHM κελαριών ξεπροβάλει το όνομα των Trespass, με την μπάντα των Mark Sutcliffe και Dave Crawte να επανακάμπτει δισκογραφικά με τον δεύτερο δίσκο της έπειτα από την επανένωση του 2014 (και πρώτο με ουσιαστικά νέο υλικό). Οι Άγγλοι φαντάζουν - και είναι - ένα ιστορικότατο όνομα του προαναφερθέντος κινήματος, μα τέτοιες επιστροφές, έπειτα από δεκαετίες απραξίας και αφάνειας, καταλήγουν να μοιάζουν με δίκοπο μαχαίρι. Η πανωλεθρία της δισκογραφικής επιστροφής των Tytan (αλλά και της σχεδόν αδιάφορης των Grim Reaper) παραείναι πρόσφατη για να αγνοηθεί, αλλά ευτυχώς οι Trespass καταφέρνουν να παρουσιάσουν ένα απροσδόκητα ανταγωνιστικό αποτέλεσμα, το οποίο στέκεται ποιοτικά σχεδόν ισοϋψώς με τον πολύ καλό προ διετίας δίσκο των Diamond Head και το περσινό άλμπουμ των Cloven Hoof. Για όσους νοσταλγούς του '80s βρετανικού metal πλάθουν φαντασιακά σενάρια για την επανεμφάνιση των Chateaux και την ανάδυση των Ethel The Frog και Witchfinder General από τη λήθη του χρόνου, το "Footprints In The Rock" μπορεί να τους κρατήσει καλή συντροφιά.

  • SHARE
  • TWEET
  • The Human Race Is Filth

    Human Exposed

    Self Released (2018)
    Από τον Γαβριήλ Φιλιππόπουλο, 29/01/2018
    Δεν θα τραβήξετε τα βυζιά σας από ενθουσιασμό αλλά είναι ένα καλό πρώτο grindcore, sludge δείγμα

    Με ένα όνομα όπως The Human Race Is Filth για τι ακριβώς είχατε προετοιμαστεί; Grindcore, Sludge, hardcore. Ε τούτο το τρελό δίδυμο από την Πενσιλβάνια τα έχει όλα. Κυρίως προς το grindcore της υπόθεσης αλλά έχει μέσα αρκετή δόση βούρκου και crust αλητείας. Το EP τους "Human Exposed" δεν θα σας κάνει να τραβήξετε τα βυζιά σας από ενθουσιασμό αλλά δίνει μία καλή ιδέα για το πρώτο full length τους που θα ακολουθήσει μέσα στη χρονιά. Τα πέντε τραγούδια προτείνονται σε φανς των Napalm Death, Primitive Man, Weekend Nachos, Terrorizer και Corrupted.

  • SHARE
  • TWEET