Ο Αλέξης φέρνει το καλοκαίρι

Ο Νίκος Παπαδογιάννης στρώνει το χαλί για να περάσουν οι Last Shadow Puppets και μετράει τις εβδομάδες μέχρι την 5η Ιουνίου

Από τον Νίκο Παπαδογιάννη, 17/02/2016 @ 07:24

Eμαθα για τη συναυλία των Last Shadow Puppets λίγες μέρες πριν αυτή ανακοινωθεί επίσημα, επειδή μου το σφύριξε ο Γιωργάκης. Το διάβασε, λέει, σε ξένο fan site του Alex Turner την περασμένη Πέμπτη.

Ο «Γιωργάκης» είναι ο Γιώργος Συρίγος, συνάδελφος, φίλος και γιος του Φίλιππου. Οι θεοί του είναι οι Led Zeppelin και οι σύγχρονοι απόστολοι το δίδυμο του «Αλέξη» και του «Τζακούλη»: Alex Turner και Jack White.

Τον «Τζακούλη» κινήσαμε κάποτε οι δυό μας, μπακουροπαρέα, για να τον δούμε στο Τορίνο ως Raconteur, με πρόσθετο δέλεαρ τους Vampire Weekend. O «Αλέξης», όμως, μας έμεινε συναυλιακό απωθημένο.

Για να το ξεπεράσουμε, βάζαμε στη διαπασών στο γραφείο Arctic Monkeys και Last Shadow Puppets, μετατρέποντας σε μαρτύριο τη ζωή των συναδέλφων στην αλήστου μνήμης «Ελευθεροτυπία». Ορισμένοι έκλειναν τα αυτιά με ωτασπίδες, άλλοι τα τέντωναν για να μάθουν.

Η «Ελευθεροτυπία» έκλεισε, ξανάνοιξε και ξανάκλεισε. Αλλά το απωθημένο έμενε ζωντανό, για να αναζωπυρώνεται κάθε φορά που οι Monkeys ανακοίνωναν περιοδεία στην Ευρώπη.

Ο συνοδοιπόρος του Turner στους Last Shadow Puppets, Miles Kane, πέρασε από τα μέρη μας στο Ejekt του 2012, αλλά οι ίδιοι οι Puppets έπεσαν σε χειμερία νάρκη μετά από εκείνο το εξαίσιο, υπέροχα αναχρονιστικό άλμπουμ του 2008 ("The Age Of The Understatement").

Ωσπου, ο χειμώνας τελείωσε και πλάκωσαν οι ζέστες που φέρνουν τα αποδημητικά στον ζεστό νότο. Αρχίζουν και μου αρέσουν τα συναυλιακά καλοκαίρια της Αθήνας...

Όπως σας έγραφα σε προηγούμενο σημείωμα, η επιστροφή των Puppets, των Arcade Fire και της PJ Harvey με έκανε να φλερτάρω επί μέρες με την ιδέα του φεστιβαλικού τουρισμού.

Τελικά, θα έρθει ο τουρισμός σε μένα: The Last Shadow Puppets, Κυριακή 5 Ιουνίου 2016, στη Μαλακάσα, δύο μήνες μετά την κυκλοφορία του νέου δίσκου του διδύμου, με παρτενέρ μάλιστα τους ευπρόσδεκτους Dropkick Murphys.

Εάν υπάρχει δικαιοσύνη στη μουσική, αυτή η συναυλία θα μαζέψει περισσότερο κόσμο από τους καλούς αλλά υπερτιμημένους Black Keys.

Και αν υπάρχει θεός, θα σκάσουν μύτη από καμιά αμμουδιά των Κυκλάδων οι υπόλοιποι Αrctic Monkeys, για να μαζευτεί σύσσωμη η συμμορία και να μας χαρίσει συναυλία συμπαράστασης στους αναξιοπαθούντες Έλληνες!

Φοβάμαι βέβαια η βραδιά ότι θα συμπέσει με τους τελικούς της Α1 μπάσκετ και με κανένα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, αλλά το σχέδιο για σκασιαρχείο είναι από τώρα έτοιμο.

Εξυπακούεται ότι το φιλοτεχνήσαμε μαζί με τον Γιωργάκη.

  • SHARE
  • TWEET