Scott Ian: «Ετσι απολύθηκε ο Μustaine από τους Metallica»

Ο κιθαρίστας των Anthrax θυμάται στο βιβλίο του εκείνη τη μέρα και αποκαλεί τον Mustaine «αληθινό frontman των Metallica»

02/10/2014 @ 12:54
Το βιβλίο ονομάζεται "I'm the Man: The Story of That Guy From Anthrax" και ο 50χρονος κιθαρίστας εξιστορεί το σοκ που του προκάλεσε η απόφαση των Metallica να διώξουν τον Dave Mustaine

Aφού χαρακτηρίζει τον James Hetfield συνεσταλμένο και ήσυχο αλλά μόλις έπιανε τη κιθάρα και τραγουδούσε ήταν σαν να γεννήθηκε για αυτό, προσθέτει  πως στη σκηνή ο Mustaine έκανε τη δουλειά.

«Ο Dave ήταν ο αληθινός frontman των Metallica. Αυτός μιλούσε και είχε την προσωπικότητα ενός rock star. Ηταν βέβαια μόνιμα εκτός ελέγχου, μεθούσε αλλά είχε και κοφτερό χιούμορ. Οσο για τους άλλους; Ο Lars δεν ήξερε να παίζει, έμαθε στην πορεία και γινόταν καλύτερος. Δεν μπορείς να τους φανταστείς χωρίς τον Lars. Αν κάποιος δεν ταίριαζε ενδυματολογικά με εμάς και τους Metallica ήταν σίγουρα ο Cliff Βurton»

Ο Scott Ian γράφει λεπτομερώς τη συνέβη αρχικά στις 9/4/198, καθώς ήταν εκεί. «Η μπάντα των Vandenberg  ήταν στη σκηνή για απογευματινό sound check και ο μεθυσμένος Mustaine τους έβριζε συνεχώς και τους έλεγε να κατέβουν και να φύγουν. Δεν νομίζω βέβαια πως αυτός ήταν λόγος να φύγει, αν το σκεφτείς ο τύπος είναι ουσιαστικά ο νονός του thrash metal. Ηταν αυτός που έδωσε την αρχική ώθηση με τόσα riffs που έγραψε στο "Kill 'Em All"».
Δύο μέρες μετά ο Scott μιλώντας με τον Cliff μαθαίνει πως έδιωξαν τον Mustaine. «Δεν τον πίστεψα, καθώς ο Burton έκανε συνεχώς πλάκα και ήταν σαρκαστικός. Μου είπε πήγαινε να ρωτήσεις τον James και τον Lars αν δεν με πιστεύεις».

Ο Scott Ian εξιστορεί όλο το διάλογο με τα δύο μέλη και το σοκ του όταν μαθαίνει πως ήταν αλήθεια, αλλά το χειρότερο για αυτόν ήταν πως τα πάντα είχαν σχεδιαστεί με απόλυτη μυστικότητα και στρατιωτική ακρίβεια, μήπως μάθει τίποτα ο ανεξέλεγκτος Mustaine.

«Του αγόρασαν εισιτήριο για το Λ.Α. και περίμεναν να μεθύσει ο Dave. Όπως βέβαια και έγινε. Τον ξύπνησαν ενώ ήταν ακόμα χάλια και τον απέλυσαν. Ηταν ήδη με τα ρούχα του ενώ είχαν πακετάρει όλα τα πράγματά του! Παρακολουθούσα με το στόμα ανοιχτό όταν μπήκε ο Cliff και μου είπε "είδες που σου τα' λεγα";»

  • SHARE
  • TWEET