Mε ποιο τραγούδι βασάνιζε κρατούμενους η CIA;

Δύο άνδρες υπέβαλαν αγωγή εναντίον των ψυχολόγων που εκπόνησαν το πρόγραμμα των βασανιστηρίων

15/10/2015 @ 11:35
Ο Τανζανός Suleiman Abdullah Salim και ο Λίβυος Mohamed Ahmed Ben Soud μαζί με την Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών, μηνύουν την CIA, και ειδικότερα δύο ψυχολόγους της, οι οποίοι παρότρυναν την υπηρεσία να υιοθετήσει τα βασανιστήρια ως επίσημη πολιτική.

Σύμφωνα με την αγωγή (στην οποία εκπροσωπείται και τρίτος άνδρας, που πέθανε στην ανάκριση), εκτός από τα δεκάδες φοβερά βασανιστήρια, οι κρατούμενοι άκουγαν καθημερινά και σε εκκωφαντική ένταση μουσική, για πολλές ώρες. Οι δικηγόροι αναφέρουν πως ειδικά το τραγούδι "My Love" των Westlife έπαιζε σε δεκάδες επαναλήψεις, μαζί με heavy metal μουσική, για την οποία δεν έγιναν συγκεκριμένες αναφορές σε καλλιτέχνες και τραγούδια.

To 2005, υπήρχαν ρεπορτάζ για ανακρίσεις και βασανισμούς με συνεχείς ακροάσεις τραγουδιών του Eminem και Dr Dre ενώ πέρσι η Διεθνής Αμνηστία αποκάλυψε πως χρησιμοποιήθηκαν τραγούδια των Red Hot Chili Peppers, αλλά και το "We Are The Champions" των Queen! Ο ντράμερ των Peppers, Chad Smith, είχε αντιδράσει λέγοντας πως η μουσική τους υπάρχει για να φέρνει καλή διάθεση και χαρακτήρισε «ένα μάτσο αηδίες» όσα γράφτηκαν.

Στους δύο επιζώντες δεν απαγγέλθηκαν ποτέ κατηγορίες και στην αγωγή αναφέρουν πως παρέμειναν κρατούμενοι για χρόνια, κινδυνεύοντας ανά πάσα στιγμή με θάνατο. Ακούστε από εδώ το "My Love" από το Βρετανικό boyband το οποίο έφτασε στο Νο1 το 2000.
  • SHARE
  • TWEET