6+9 λόγοι για να δείτε τους The 69 Eyes στην Ελλάδα

24/08/2005 @ 05:08
1. Είναι το μόνο σύγχρονο συγκρότημα που έχει καταφέρει να συνδυάσει τη glam σκηνική παρουσία με το gothic rock και την horror punk αισθητική με τα '80s. Οι 69 Eyes είναι ταυτόχρονα σεβαστοί στο χώρο της gothic σκηνής/clubs και των sleaze/glam συγκροτημάτων, κάτι που ελάχιστα συγκροτήματα έχουν καταφέρει.

2. Αποφεύγοντας τη συνηθισμένη και προβλέψιμη μιζέρια της gothic κουλτούρας, τη σατιρίζουν, διακωμωδώντας τους εαυτούς τους ως διαφορετικές περσόνες βγαλμένες σαν από cartoon η ταινία τρόμου.

3. Αποποινικοποίησαν τη χρήση του ροζ!

4. Είναι όλοι τους ταλαντούχοι και sexy! Αυτό αρκεί!


5. H καριέρα τους δεν αρχίζει τώρα. Ξεκινώντας στις αρχές τις δεκαετίας '90 στο Helsinki της Φινλανδίας, οι 69 Eyes είναι σήμερα ένα από τα πιο δημοφιλή rock συγκροτήματα στη Φινλανδία, Ρωσία, Γερμανία και πολλές άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, με διπλά πλατινένιους και χρυσούς δίσκους, τεραστία fanbase και ήδη ένα best off cd στο βιογραφικό τους.

6. Είναι must για fans των The Cult, Βilly Idol, Type O Negative, Iggy Pop, Sisters Of Mercy, Fields Of The Nephilim, Ramones, Danzig και Elvis Presley (!) με χαρακτηριστικό μελαγχολικό, ρομαντικό rock 'n roll ήχο.

7. Είναι fans των Lost Boys, The Crow, Betty Blue, Sleepy Hollow, From Dusk Till Dawn και με ξεχωριστό τρόπο καταφέρνουν να μεταφέρουν στοιχεία από όλες αυτές τις cult και horror ταινίες στη θεματολογία των τραγουδιών τους και την εμφάνιση τους.

8. Είναι φίλοι των ΗΙΜ. Ο frontman των ΗΙΜ, Ville Valo, είναι guest στα περισσότερα από τα albums των 69 Eyes, ως backing vocalist, ενώ οι fanbase των 2 συγκροτημάτων συνδέονται στενά.

9. Tα συστατικά;: Αίμα, ροζ, μαύρο, κόκκινο, νυχτερίδες, σκοτάδι, μηχανές, γυναίκες, make up, rock 'n roll, δερμάτινα.

-------

1. Οι ήχοι τους θα σας συνοδεύουν "από το σούρουπο έως την αυγή". Tα ταξίδια και οι Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες εμπνέουν συχνά τον Jyrki και αποτέλεσμα αυτών είναι τo track "Feel Berlin" και ολόκληρο το album "Paris Kills", ίσως το καλύτερο album του συγκροτήματος μέχρι το πρόσφατο, νέο "Devils".

2. Γιατί το glam rock βρίσκει τους πιο σκοτεινούς εκπροσώπους του! Όσο για τo όνομα 69 Eyes Ο Jyrki μας εξηγεί πως "απλά ακουγόταν καλά, κάτι σαν τίτλος ταινίας τρόμου από τη δεκαετία '50-'60 ή cult horror comic".

3. Στους συνεργάτες τους περιλαμβάνονται οι Bam Margera (Skater, Jackass - σκηνοθέτης videos για τους HIM, Cradle of Filth), Johnny Lee Michaels (παραγωγός και συνθέτης), Hiili Hiilesmaa (παραγωγός- HIM, Sentenced, Moonspell κ.α.), Kris Kylven (Killing Joke κ.α)

4. Μέσα από τo album τους "Wasting The Dawn" και ειδικά το ομώνυμο τραγούδι, αποδίδουν φόρο τιμής στον Jim Morrison, μια μεγάλη επιρροή για τον frontman του group Jyrki69. Άλλες προσωπικότητες που έχουν επηρεάσει τους 69 Eyes και για τους οποίους έχουν γράψει τραγούδια, είναι οι: Βrandon Lee (ηθοποιός, γιος του Bruce Lee και πρωταγωνιστής στο "The Crow") και James Dean.

5. Mισούν τις μουσικές ταμπέλες. Είναι περήφανοι για αυτό που κάνουν, χωρίς να προσπαθούν να αποδείξουν το πόσο gothic ή glam είναι, υπενθυμίζοντας πως η μουσική (τους) έχει στόχο τη διασκέδαση, κατακρίνοντας όσους παίρνουν ...στα σοβαρά το περιεχόμενο των στίχων των gothic κομματιών. Δεν εκφράζουν κάποιο βαθύτερο συναίσθημα, δε μιλούν για πολιτική ή κοινωνικά προβλήματα."Goths should be punished!" μας λέει ο Jyrki69 γελώντας.

6. Οι πρώτες τους εμφανίσεις στην Ελλάδα σίγουρα θα χαρακτηριστούν από τη δυναμική παρουσία των Ελλήνων fans τους και του Ελληνικού Fanclub Lost Boys! Aναζητήστε τα μέλη του club στο χώρο της συναυλίας!

Korn + The 69 Eyes στην Ελλάδα!
10 Σεπτεμβρίου, Terra Vibe, Αθήνα
11 Σεπτεμβρίου, Θέατρο Γης, Θεσσαλονίκη

To επίσημο ελληνικό fanclub των 69 Eyes online: www.lostboysclub.com.

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET