Marty Friedman (πρώην Megadeth): «Mην ασχολείστε με την ορχηστρική μουσική»

Συμβουλές από τον σπουδαίο μουσικό προς τους νεαρούς κιθαρίστες

06/02/2014 @ 10:55
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιθώριο του φετινού ΝΑΜΜ, o πρώην κιθαρίστας των Megadeth, Marty Friedman, ρωτήθηκε τι θα συμβούλευε τους νέους κιθαρίστες που θέλουν να μπουν στο χώρο.

«Πρώτα απ' όλα η ορχηστρική μουσική - δεν χρειάζεται καν να ασχοληθείτε. Η ορχηστρική μουσική είναι ένα δύσκολο είδος. Είναι το πιο διασκεδαστικό πράγμα που μπορείς να παίξεις επειδή δεν μπλέκεις με τραγουδιστές. Στην πραγματικότητα όμως, είναι πολύ περιορισμένος ο αριθμός εκείνων που μπορούν να αντεπεξέλθουν. Για να είμαι ειλικρινής μαζί σας, δεν είμαι οπαδός της ορχηστρικής μουσικής.»

«Ακούγεται υποκριτικό για κάποιον που κυκλοφορήσει τόσα πολλά ορχηστρικά άλμπουμ, αλλά νομίζω ότι αυτό είναι το πρότυπο με το οποίο φτιάχνω ορχηστρική μουσική. Είναι όπως για κάποιον που δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στην ορχηστρική μουσική. Θα πρέπει να είναι σε αυτό το επίπεδο. Δεν έχει σχέση με το να κάνεις κόλπα και επίδειξη. Και το χειρότερο είναι το πόσο ευέλικτος είσαι, γιατί δεν θέλω να ακούσω ένα country τραγούδι, ένα blues τραγούδι, ένα metal τραγούδι και ένα rap τραγούδι, όλα στο ίδιο άλμπουμ. Πολλοί instrumental τύποι έχουν την τάση να το κάνουν αυτό, διότι είναι σαν ένα βιογραφικό, το οποίο είναι καλό σαν βιογραφικό, αλλά όχι για ένα άλμπουμ που θες να ακούγεται.»

«Για να αναπτύξεις τη δική σου ταυτότητα ως κιθαρίστας, είναι διασκεδαστικό να παίζεις instrumental υλικό, αλλά καλύτερα είναι να μπεις σε μια μπάντα. Μου αρέσει περισσότερο να παίζω σε συγκρότημα.»

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Marty Friedman στο GuitarMessenger.com εδώ.
  • SHARE
  • TWEET