Ejekt Festival: Beastie Boys, Madness @ Γήπεδο Baseball, 16/06/07

19/06/2007 @ 18:24
Όταν άκουσα πρώτη φορά τις φήμες για το φετινό Ejekt Festival και τα ονόματα που ακούγονταν ότι θα έρθουν, φυσικά δεν το πίστευα. Που τους θυμήθηκαν τους Beastie Boys και από πού ξέθαψαν τους Madness. Όχι πως δε γούσταρα, άλλωστε τους πρώτους τους θεωρούσα πρωτοπόρους στο είδος τους και για τους δεύτερους είχα μεγάλη τρέλα από παλιά και ποτέ δεν πίστευα ότι θα έρθει ο καιρός να τους δω ζωντανά. Όσο για τους Underworld, για να πω την αλήθεια, δε με πολυέννοιαζε. Εκείνο το Σαββατόβραδο φάνταζε ιδανικό για μουσική.Ο χώρος, το γήπεδο του Baseball, είναι πάρα πολύ καλός χώρος για live, οπότε όλα έμοιαζαν τέλεια. Έφτασα στο χώρο κατά τις εφτά και μισή, εφοδιάστηκα με μπυρίτσες και περίμενα καρτερικά τους Madness να κάνουν την εμφάνισή τους.

..."One Step Beyond" και όλο το γήπεδο άρχισε να χορεύει στους ξέφρενους ρυθμούς των Madness οι οποίοι με τη σκηνική τους παρουσία μας τρέλαναν και δεν άφησαν κανένα παραπονεμένο, παίζοντας όλες τις μεγάλες επιτυχίες τους.

Στο βάθος βέβαια πίσω τα πράγματα άρχισαν να αγριεύουν και το πρώτο ντου για ελεύθερη είσοδο είχε γίνει.Μισή ώρα μετά το τέλος των Madness οι Beastie Boys εμφανίστηκαν στη σκηνή με αρκετά προβλήματα στον ήχο και γενικά με μέτρια εικόνα, καμιά σχέση με το τελευταίο live τους στην Ισπανία που ήταν καταπληκτικό.Στην αρχή η κιθάρα δεν ακουγόταν, όπως και τα φωνητικά, ενώ και οι εντάσεις έδειχναν να ανεβοκατεβαίνουν αλλοπρόσαλλα και σα να μην έφτανε αυτό, πίσω από τις κερκίδες έβγαινε αρκετός καπνός.Ενώ οι Beastie Boys συνέχιζαν να μας απογοητεύουν, το μεγάλο ντου είχε ήδη γίνει και μαζί με το καθιερωμένο ντου είχαν εμφανιστεί γύρω στα πενήντα άτομα με κουκούλες και κράνη τα οποία επιτίθονταν στα ταμεία, τα μπαρ, ακόμα και σε άτομα που είχαν free pass, διαλύοντας τα πάντα και βάζοντας φωτιά σε διάφορα αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα κοντά στο χώρο.Οι διοργανωτές συμβούλεψαν τους Beastie Boys να τελειώσουν νωρίτερα (χάσαμε έτσι "Sabotage" και "Fight For Your Right"), δημιουργώντας μεγαλύτερα προβλήματα, και ενώ ο ήχοs από τα αυτοκίνητα που ανατινάζονταν ήταν διάσπαρτος, ένα τούβλο εκτοξεύθηκε εναντίον ενός μέλους των Underworld, στέλνοντάς το στο νοσοκομείο.Ελλάδα 2007. Ένα γεγονός που φάνταζε γιορτή και μια οργάνωση που φαινόταν μέχρι εκείνη τη στιγμή τέλεια τινάχτηκαν στον αέρα διαλύοντας όλες τις προσδοκίες μας για ένα καταπληκτικό συναυλιακό καλοκαίρι.Οι άνθρωποι της ασφάλειας, που μέχρι τότε μας πέρασαν από κόσκινο και διπλοτσεκαριστήκαμε μέχρι να περάσουμε, έγιναν άφαντοι μόλις αντίκρισαν τους κουκουλοφόρους, ενώ αυτοί με τη σειρά τους έκαιγαν ό,τι έβρισκαν αλλά και τα έβαζαν με απλό κόσμο.

Η συνέχεια προφανής, η συναυλία ακυρώθηκε, ο χώρος μύριζε παντού από τα καμένα αυτοκίνητα, κατεστραμμένο το χορτάρι του γηπέδου, τα ταμεία και τα μπαρ. Φυσικά η αστυνομία, και ενώ είχε περάσει μισή ώρα, άφαντη. Θέλετε και άλλο;

  • SHARE
  • TWEET