Dave Mustaine: «Είχα πληγωθεί πολύ από όσα είχε πει για μένα ο Nick Menza πριν πεθάνει»

O ιθύνων νους των Megadeth αποκάλυψε το παρασκήνιο της φημολογούμενης επανένωσης του "Rust In Peace" line-up το 2014

09/09/2020 @ 12:12

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Loudwire, o Dave Mustaine, frontman των Megadeth, στα πλαίσια προώθησης του "Rust In Peace: The Inside Story Of The Megadeth Masterpiece", αναφέρθηκε στις σχέσεις του με τους Marty Friedman και Nick Menza τα τελευταία χρόνια, καθώς και την επανένωση του κλασικού line-up της μπάντας που σχεδόν συνέβη το 2014.

Τότε, οι Mustaine και Ellefson είχαν ζητήσει από τον Menza να επανέλθει στη μπάντα έπειτα από τις αποχωρήσεις των Broderick και Drover. Η συμφωνία όμως χάλασε, ενώ ένα χρόνο μετά ο Menza υπέστη καρδιακή προσβολή επί σκηνής που επέφερε τον θάνατό του σε ηλικία 51 ετών, ενώ λίγες μέρες πριν είχε επιτεθεί με δηλώσεις του στον Mustaine.

Συγκεκριμένα, ο Mustaine, στη συνέντευξη εξέφρασε την λύπη του για όσα είχε αναφέρει εναντίον του ο Nick Menza:

«Η χημεία μου με τους Marty και Nick, ήταν άριστη. Οπότε η καρδιά μου με πονάει όταν το σκέφτομαι. Για αυτό και στο πίσω μέρος του βιβλίου έγραψα "In Loving Memory" και όχι "In Memory Of". Ο Nick είπε κάποια απαράδεκτα πράγματα για μένα, όπου απλά ξεσπούσε εναντίον μου. Σκεφτόμουν γιατί να το κάνει αυτό, δεν ήμουν ποτέ εναντίον του, πάντα πολεμούσα για αυτόν.

Όπου διάβαζα όσα έλεγε για μένα, πληγωνόμουν τόσο πολύ. Όταν πήγαμε να επανενωθούμε το 2014, θα ξέρετε την ιστορία από τον Ellefson, δεν ήμουν εγώ αυτός που του είπε πως δεν είναι έτοιμος, αλλά ο Dave. Εγώ είχα προβληματιστεί. Έφτασα σε σημείο να υποστηρίζω πως αν δεν παρουσιάζεται έτοιμος στις πρόβες και στο στούντιο, ας προσλάβουμε κάποιον άλλο για τις ηχογραφήσεις και ας εμφανίζεται ο Nick στις συναυλίες μαζί μας. Προσπαθούσα να του βρω μια θέση και αυτός ζητούσε εξωφρενικά χρήματα».

Όσον αφορά τον Marty Friedman, ο Mustaine πρόσθεσε:

«Ο Marty έχει μια πολύ επιτυχημένη πορεία στην Ιαπωνία όπου βγάζει πολλά χρήματα. Αυτό είναι το σημείο που μου είχε κάνει εντύπωση. Τότε, ο Marty μας είχε πει πως πρέπει να πληρώνεται όλη του η ομάδα όταν απουσιάζει, και όχι μόνο αυτός. Εγώ θεωρούσα πως θα πληρώνεται για τη συνεισφορά του, αυτός όμως μας τα γύρισε. Ήθελε να πουλάει δικό του merch, να ταξιδεύει first class, υπέρογκο συμβόλαιο, ζητούσε πολλά. Γύρισα και είπα στον manager μας πως δεν μπορώ να το αντιμετωπίσω αυτό».

Ο Mustaine επιβεβαίωσε επίσης πως ποτέ δεν προβάρανε με τον Friedman στις προσπάθειες για επανένωση:

«O Marty μου είχε στείλει κάποια e-mails εξηγώντας μου πως θεωρούσε πως οι οπαδοί μας είχαν μια παραφουσκωμένη αντίληψη για τη σημασία του "Rust In Peace", το θεωρούσαν πιο σημαντικό από ό,τι είναι. Δεν κατάλαβα γιατί επιτέθηκε έτσι στους οπαδούς, αλλά μου ζήτησε πως αν ήταν να επιστρέψει στη μπάντα, θα ήταν μόνο αν δημιουργούσαμε κάτι καλύτερο. Μου έστειλε μερικά δείγματα αυτού που θεωρούσε πως έπρεπε να ήταν η κατεύθυνσή μας, και ένα από αυτά ήταν της J-Pop μπάντας του με φωνητικά από ένα κορίτσι από την Ιαπωνία.

Του λέω δεν πρόκειται να δουλέψει αυτό. Κάνε ό,τι θες εσύ Marty, είσαι σπουδαίος κιθαρίστας. Δεν πρόκειται να επιχειρήσω να τραγουδήσω όπως ένα κορίτσι από την Ιαπωνία».

Υπενθυμίζουμε πως πριν λίγο καιρό ο Marty Friedman συμμετείχε στον νέο προσωπικό δίσκο του νυν κιθαρίστα των Megadeth, Kiko Loureiro, ενώ ο Dave Ellefson δήλωσε πως ο νέος δίσκος της μπάντας είναι καθοδόν. O τελευταίος δίσκος της μπάντας, "Dystopia", κυκλοφόρησε το 2016, ενώ εδώ μπορείτε να ανατρέξετε σε έναν οδηγό δισκογραφίας της μπάντας.

Επιπρόσθετα, εδώ μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο του Κώστα Πολύζου με το οποίο αποχαιρετούσε τον πρόωρα εκλιπόντα Nick Menza.

  • SHARE
  • TWEET