Ξανά μαζί στη σκηνή Megadeth και Marty Friedman

Ιστορική επανένωση μετά από 23 χρόνια

14/02/2023 @ 06:55

O Dave Mustaine επιβεβαίωσε στο Rolling Stone ότι ο Marty Friedman θα ενώσει τις δυνάμεις του με τους Megadeth επί σκηνής, στην επερχόμενη συναυλία τους στο Τόκυο.

Το ιστορικό γεγονός θα λάβει χώρα στο περίφημο Budokan, στην πρώτη παρουσία των Αμερικανών στον εν λόγω χώρο, με τον Friedman να συμμετέχει σε τρία τραγούδια στο encore.

Η εμφάνιση είναι προγραμματισμένη για την Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου, ενώ παράλληλα θα υπάρχει και livestream, διαθέσιμο on demand για δύο επιπλέον ημέρες.

«Όταν ο Marty είπε ότι θα μπορούσε να παίξει στην συναυλία σκέφτηκα ότι θα ήταν υπέροχο» δήλωσε ο Mustaine και συνέχισε λέγοντας: 

«Θα είναι τόσο τρομερό να έχω μαζί τον Kiko και τον Marty, καθώς είναι και οι δύο ιδιοφυίες στη κιθάρα. Οπότε θα είναι σαν ένα κολοσσιαίο δώρο γενεθλίων και Χριστουγέννων μαζί για μένα.»

«Έχει περάσει πολύς καιρός - 23 χρόνια για την ακρίβεια - από τη στιγμή που βρεθήκαμε στην ίδια σκηνή με τον Dave Mustaine παίζοντας μουσική» αναφέρει ο Friedman στη δήλωσή του και συνεχίζει:

«Από τότε έχουμε πάρει και οι δύο δραστικά διαφορετικούς δρόμους. Αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι είμαι εξαιρετικά περήφανος για τον ρόλο που έπαιξα στην ιστορία και την κληρονομιά των Megadeth. Είμαι επίσης πάρα πολύ περήφανος για τα πολλά σπουδαία επιτεύγματα και τη συνεχή επιτυχία του συγκροτήματος κατά την απουσία μου. Προς το παρόν, νιώθω απλώς τεράστια χαρά και κάπως αρκετά την αδρεναλίνη. Ανυπομονώ να παίξω με τους Megadeth σε αυτό το πολύ ωραίο μέρος, το Budokan.»

Όταν μέλος των Megadeth από το 1990 μέχρι το 1999, ο Marty Friedman κυκλοφόρησε μαζί τους πέντε studio άλμπουμ, εκ των οποίων τα περισσότερα ανήκουν στα καλύτερα του συγκορτήματος. Εδώ και αρκετά χρόνια, ακολουθεί ιδιαίτερα επιτυχημένη καριέρα στην χώρα του ανατέλλοντος ηλίου.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, οι Megadeth πραγματοποίησαν την επιστροφή τους στην δισκογραφία μετά από έξι χρόνια, κυκλοφορώντας το αξιόλογο "The Sick, The Dying... And The Dead!".

  • SHARE
  • TWEET