O Marty Friedman συμμετέχει στο νέο single του Kiko Loureiro

Ακούστε την σύμπραξη του πρώην με τον νυν κιθαρίστα των Megadeth

29/06/2020 @ 12:55

Ο Kiko Loureiro, αναμένεται να κυκλοφορήσει τον νέο, πέμπτο του προσωπικό δίσκο, "Open Source" στις 10 Ιουλίου.

Το δεύτερο τραγούδι που βρίσκει το φως της δημοσιότητας από την επερχόμενη κυκλοφορία, μετά το "EDM", είναι το "Imminent Threat" στο οποίο συμμετάσχει ο σπουδαίος Marty Friedman.

Ο Loureiro, σχολίασε αυτήν την ιδιαίτερη σύμπραξη λέγοντας πως:

«Τα τελευταία πέντε χρόνια, συγκρίνομαι διαρκώς με τον Marty Friedman, ο οποίος είναι σπουδαίος μουσικός, όχι απλά εξαιρετικός κιθαρίστας. Είμαι οπαδός τόσο των Cacophony, όσο και της εποχής του στους Megadeth, αλλά και των προσωπικών του κυκλοφοριών.

Είχα μάλιστα την τύχη να τον συναντήσω δύο φορές, με τις συζητήσεις μας εκτός μουσικής να είναι άκρως ενδιαφέρουσες.

Συμμετάσχουν μερικοί σπουδαίοι κιθαρίστες στον νέο δίσκο, και μαντέψτε, ο Marty είναι ένας από αυτούς. Προσέφερε φυσικά, ένα εκπληκτικό σόλο, και τον ευχαριστώ πολύ για αυτό».

Το τραγούδι, που μπορείτε να ακούσετε εδώ, περιλαμβάνει τον Loureiro σε κιθάρα και πλήκτρα, τον Felipe Andreoli στο μπάσο, και τον Bruno Valverde στα τύμπανα.

Όσον αφορά το concept του "Open Source", ο Loureiro σχολίασε μεταξύ άλλων πως:

«Στην πληροφορική, με τον όρο “open source” εννοείται η ελεύθερη πρόσβαση στην αρχική μορφή ενός κώδικα. Αυτή η ελεύθερη διακίνηση και επεξεργασία, επιτρέπει νέες δυνατότητες και ενισχύει την δημιουργικότητα μας.

Κάτι παρόμοιο θέλω να πράξω και με τον νέο μου δίσκο, θεωρώντας τα τραγούδια όχι ως το τελικό αποτέλεσμα, αλλά το πρωταρχικό. Θέλω ο κόσμος να έχει πρόσβαση τόσο στις συνθέσεις όσο και στα κανάλια ήχου πίσω από αυτές, και έπειτα να συνθέσει, να αναδιαμορφώσει τα τραγούδια δίνοντας την δική του σφραγίδα.

Αυτός είναι και ο λόγος που στήθηκε μια crowdfunding καμπάνια, όπου όσοι συμμετάσχουν γίνονται στην ουσία συνεργάτες μου».

Υπενθυμίζουμε πως πριν λίγα χρόνια, ο Dave Mustaine είχε προχωρήσει σε μια λίστα αξιολόγησης όλων των κιθαριστών που έχουν βρεθεί στο πλευρό του στους Megadeth.

  • SHARE
  • TWEET