Rob Trujillo και Marty Friedman στη σκηνή με τους Rodrigo Y Gabriela

Το metal υπόβαθρο του ντουέτου γίνεται για μια ακόμη φορά εμφανές

17/08/2016 @ 12:29

Οι πιο «σκληροί» από τους οπαδούς που παρακολούθησαν τη συναυλία των Rodrigo Y Gabriela στο Hollywood Bowl του Los Angeles την περασμένη Κυριακή (14 Αυγούστου) ήρθαν αντιμέτωποι με μια ευχάριστη έκπληξη, καθώς στη σκηνή ανέβηκαν δύο από τους πιο καταξιωμένους μουσικούς του metal.

Ο λόγος για τον Robert Trujillo (μπασίστας των Metallica) και τον Marty Friedman (πρώην κιθαρίστας των Megadeth).

Ο Trujillo, ο οποίος θεωρείται τακτικός «συνεργάτης» των Rodrigo Y Gabriela, συνόδευσε το ντουέτο στο καθιερωμένο πλέον medley με κομμάτια των Metallica ("Orion", "For Whom The Bell Tolls" και "Battery"). Δείτε εδώ το σχετικό video.

Ο δε Friedman, ο οποίος παρουσιάστηκε από την Gabriela Quintero ως ένας από τους πρώτους ήρωες του ντουέτου, ανέβηκε στη σκηνή για να αποδώσουν μαζί το "Oblivion" του Astor Piazzolla.

Τα δύο μέλη των Rodrigo Y Gabriela ξεκίνησαν τη μουσική τους πορεία στην underground heavy metal μπάντα Tierra Acida. Πριν λίγα χρόνια, μάλιστα, ο Rodrigo Sanchez δήλωσε πως η σχέση των Rodrigo Y Gabriela με το metal όχι μόνο δεν έχει ξεθωριάσει, αλλά είναι πλέον ισχυρότερη.

«Έρχεσαι στις συναυλίες μας και βλέπεις πολλούς μεταλάδες. Είναι φοβερό να έχουμε την αναγνώριση από τους βασιλιάδες, τους ίδιους τους Metallica, να είμαστε σε επαφή μαζί τους και να μας δίνεται η δυνατότητα να τζαμάρουμε με τον Robert κάθε τρεις και λίγο. Είναι εκπληκτικό, γιατί αυτό έδειξε σε πολλούς metalhead ότι προερχόμαστε από αυτό το μουσικό είδος. Είναι ξεκάθαρο στον κόσμο ότι αγαπάμε το metal.»

  • SHARE
  • TWEET