Επιστρέφουν οι Avantasia

Με νέο άλμπουμ και νέα περιοδεία το 2016

16/07/2015 @ 17:01
Ο Tobias Sammet ενεργοποιεί και πάλι την μηχανή των Avantasia, ετοιμάζοντας τον διάδοχο του "The Mystery Of Time" που κυκλοφόρησε το 2013. Το νέο άλμπουμ αναμένεται να κυκλοφορήσει από την Nuclear Blast τον Ιανουάριο του 2016, ενώ τον Μάρτιο θα ακολουθήσει μεγάλη περιοδεία.

Αναφορικά με αυτό ο Sammet λέει τα εξής: «Τους τελευταίους μήνες πέρασα πολύ χρόνο στο στούντιο, απομονωμένος στο υπόγειο, δουλεύοντας μυστικά και μανιωδώς πάνω σε κάτι που μοιάζει και ακούγεται σαν ένα νέο -πολύ δυνατό- κεφάλαιο στην ιστορία των Avantasia. Οφείλω να πω πως οι Avantasia είναι μια φανταστική διέξοδος για την δημιουργικότητα, και με εμπνέει πραγματικά το να δημιουργώ ένα κομμάτι μουσική για τόσο σπουδαίους τραγουδιστές και οργανοπαίχτες.

Το νέο υλικό είναι εντυπωσιακό και δυναμικό, και παρόλο που είναι πολύ διαφοροποιημένο, κάθε λεπτό του ακούγεται σαν Avantasia. Είμαι πραγματικά υπερήφανος με αυτό που δημιουργούμε αυτή τη στιγμή. Και σαν να μην ήταν αυτό αρκετό: Ανυπομονώ να βγω ξανά στο δρόμο. Δεν το προσδοκούσα ντε και καλά αυτό να γίνει, καθώς στο παρελθόν πάντα ήταν δύσκολο να συγχονιστούν όλα τα επιμέρους προγράμματα των καλεσμένων, αλλά όλα βγήκαν και είμαστε έτοιμοι να το πραγματοποιήσουμε για μια ακόμα φορά! Θα στήσουμε ένα μεγάλο σόου, θα παίζουμε πάνω από τρεις ώρες και θα πάμε τους οπαδούς σε έναν μαγικό κόσμο μοναδικό - στην Avantasia. Το setlist των συναυλιών θα περιλαμβάνει όλη την ιστορία των Avantsia από το "The Metal Opera" ως το "Ghostlights" και φυσικά οτιδήποτε ενδιάμεσα.»

Η περιοδεία θα ξεκινήσει στις 4 Μαρτίου 2106 στο Βερολίνο και όπως αναμενόταν η χώρα μας δεν συμπεριλαμβάνεται στις ανακοινωθείσες ημερομηνίες.
  • SHARE
  • TWEET