Αγωγή 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων κατά των Muse

11/09/2012 @ 12:34
Ένας άνδρας ονόματι Charles Bolfrass έκανε αγωγή κατά των Muse ισχυριζόμενος ότι του έκλεψαν την sci-fi rock opera και την ενσωμάτωσαν στα κομμάτια τους "Exogenesis I,II,III" και στο εξώφυλλο του "The Resistance".

H αγωγή κατατέθηκε στο Manhattan την περασμένη εβδομάδα και αφορά την «πνευματική κλοπή της rock opera επιστημονικής φαντασίας που είχε γράψει ο ίδιος και έφερε το όνομα "Exogenesis".

Ο Bolfrass ισχυρίζεται ότι είχε επικοινωνήσει το 2005 με τους Muse και άλλα συγκροτήματα προτείνοντάς τους να γράψουν έναν δίσκο βασισμένο στην ιδέα του, η οποία αφορούσε ταξίδι στο διάστημα μετά την καταστροφή του πλανήτη Γη.

Οι Muse αρνήθηκαν να συνεργαστούν μαζί του, αλλά στη συνέχεια την ενσωμάτωσαν τις ιδέες του στα κομμάτια "Exogenesis I", "Exogenesis II" και "Exogenesis III", ενώ υποτίθεται ότι και το εξώφυλλο του δίσκου προκύπτει από την ιστορία του Bolfrass.

Muse - The Resistance

Το αν έχει δίκιο ο Bolfrass ή όχι δεν το γνωρίζουμε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν δικαιωθεί θα γίνει πολύ πλούσιος, καθότι θα κερδίσει 3,5 εκατομμύρια δολάρια.
  • SHARE
  • TWEET