Peter Buck: «Έτσι διαλύθηκαν οι REM»

Ο κιθαρίστας της εμβληματικής indie rock μπάντας δηλώνει πως μισεί τη μουσική βιομηχανία

15/03/2016 @ 12:06

Ο κιθαρίστας των REM, Peter Buck, εξήγησε στο Rolling Stone τους λόγους για τους οποίους διαλύθηκε η μπάντα το 2011.

Ο 59χρονος μουσικός, που σπάνια δίνει συνεντεύξεις, είπε: «Όταν φτιάχναμε τον τελευταίο, όπως αποδείχτηκε, δίσκο μας "Collapse Into Now" ο τραγουδιστής Michael Stipe, είπε σε μένα και τον Mike Mills: "Νομίζω πως θα με καταλάβετε, αλλά χρειάζομαι να μείνω μακριά από τη μπάντα για μεγάλο διάστημα". Και εγώ είπα "και γιατί όχι για πάντα;". Ο Michael κοίταξε τον Mike και εκείνος αποκρίθηκε "μου ακούγεται σωστό". Και κάπως έτσι, μέσα σε ένα λεπτό, αποφασίστηκε να διαλυθούμε».

Πριν συμβεί αυτό, ο κιθαρίστας είχε γράψει πέντε σελίδες με πράγματα που δεν άντεχε στην μπάντα. Οι μόνες του εξαιρέσεις ήταν «να γράφω τραγούδια, να τα παίζω και να τα ηχογραφώ».

Πλέον δηλώνει πως μισεί τη μουσική βιομηχανία. «Μένω εκτός με τη θέλησή μου. Εχω βγάλει δύο σόλο δίσκους σε μια πολύ μικρή ανεξάρτητη εταιρεία, μόνο σε βινύλιο. Όταν ο ιδιοκτήτης μου είπε πόσα χρειάζεσαι για την προώθησή του, του απάντησα δεν θέλω καν να γίνει προώθηση... Είμαι περήφανος για τους REM, δεν αλλάξαμε ποτέ τον τρόπο σκέψης μας όταν γράφαμε τραγούδια. Όλα τα άλλα, άλλαξαν»

Ο Buck δηλώνει πως ουσιαστικά η μπάντα δεν διαλύθηκε, απλά σταμάτησε να βγάζει δίσκους και να περιοδεύει. «Έχουμε δική μας εκδοτική εταιρεία, κτίρια και αποθήκες γεμάτα με υλικό που ούτε ξέρω που είναι και μας ανήκουν όλα τα master tapes των δίσκων μας στην Warner».

  • SHARE
  • TWEET