Leon Of Athens, The Blank @ Σταυρός Του Νότου, 27/11/14

Μια πολύχρωμη βραδιά σε μια μουντή, βροχερή Αθήνα

Από τον Γιάννη Κοτζιά, 01/12/2014 @ 11:30
Από εγχώριους καλλιτέχνες δύο είναι οι φετινές κυκλοφορίες που έχω ξεχωρίσει ιδιαιτέρως: το "Enduring Days You Will Overcome" των Electric Litany και το "Global" του (ή των τελικά;) Leon Of Athens. Συγκυριακά, και οι δύο καλλιτέχνες έτυχε να εμφανίζονται με διαφορά λίγων ημερών την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα με τον Leon Of Athens όμως (ατυχώς) να έχει προγραμματίσει την συναυλία του την ημέρα της γενικής απεργίας, την Πέμπτη. Ως εκ τούτου, η κεντρική σκηνή στον Σταυρό Του Νότου να μην είχε πιθανότατα τον κόσμο που θα είχε μια οποιαδήποτε άλλη μέρα, κάτι που όμως δεν χάλασε στο ελάχιστο το ότι επακολούθησε.

Τη βραδιά την άνοιξαν οι πιτσιρικάδες The Blank, με φήμη από το Schoolwave, τους οποίους για να είμαι ειλικρινής αγνοούσα. Αυτό που είδα όμως το βράδυ της Πέμπτης μόνο ενθαρρυντικό μπορεί να είναι για τη συγκεκριμένη παρέα.

The Blank

Άνεση στην σκηνή, καλώς εννοούμενη μαγκιά και κυρίως δικές τους συνθέσεις που πατούσαν πάνω στις φόρμες των Arctic Monkeys και των Strokes. Αυτά τα στοιχεία σε συνάρτηση με το πολύ νεαρό της ηλικίας τους μου έδειξαν πως υπάρχει δυναμική, υπάρχει περιθώριο για βελτίωση και μακάρι να υπάρξει και μέλλον για τους νεαρούς.

Ένα όμορφο σκηνικό που είχε στηθεί για τον Leon Of Athens, καθώς πάνω από την σκηνή που θα εμφανιζόταν «πετούσαν» δεκάδες origami. Για περίπου μιάμιση ώρα ο Leon Of Athens παρέα με την εξαμελή μπάντα που τον πλαισίωνε έδωσε έναν πολύχρωμο τόνο στη βροχερή, μουντή βραδιά που εξελισσόταν εκτός του συναυλιακού χώρου.

Leon Of Athens

To set του βασίστηκε ιδιαιτέρως στο "Global" καθώς (προς μεγάλη μου χαρά) παίχτηκε ολόκληρο, αποδεικνύοντας μας πως τα κομμάτια του αν και είναι διαφόρων αποχρώσεων και συναισθημάτων μπορούν να αποτελέσουν ένα ωραίο ενιαίο σύνολο και επί σκηνής και όχι μόνο στο άλμπουμ. Ιδιαίτερο τόνο όμως στη συναυλία έδωσαν και οι έξι διασκευές που παίχτηκαν, οι οποίες δεν ήταν cliché επιλογές αλλά προσεγμένες πινελιές στο setlist όπως για παράδειγμα ο υποδειγματικός τρόπος που το "Ένα Κλεμμένο Ποδήλατο" των Στέρεο Νόβα κόλλησε με το "Sirens" ή η μετάβαση από το up-tempo "Slow Down" στο εξίσου up-tempo "All Together Now" των The Farm.

Leon Of Athens

Σημαντικότατο ρόλο στο πόσο ωραία έρεε το set έπαιξε και η μπάντα γύρω από τον Leon Of Athens η οποία ακουγόταν καλοδουλεμένη όπως στο άλμπουμ αλλά συγχρόνως είχε και τον τρόπο της να δώσει το κάτι παραπάνω, το «αυθόρμητο» που αρμόζει σε μια συναυλία. Την τιμητική τους όμως είχαν και δύο ανερχόμενες δεσποινίδες όπως η Κατερίνα Ντούσκα η οποία μαζί με τον Leon Of Athens και την μπάντα του μας ταξίδεψαν στους χαβανέζικους ρυθμούς του "Over The Rainbow" και η Ειρήνη Σκυλακάκη που μας ερμήνευσε το δικό της γνωστό κομμάτι, "In The Light".

Leon Of Athens

Κάποια πράγματα τελικώς δεν είναι τυχαία, όπως το γεγονός πως ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης καταφέρνει συγκεντρώνει εγκωμιαστικά σχόλια και από τον αγγλικό μουσικό τύπό. Την προσεγμένη λεπτομέρεια που έχει επιδείξει και στις δύο δουλειές του (ειδικά στη δεύτερη) καταφέρνει και την περνάει είτε παίζοντας live σε έναν μισογεμάτο Σταυρό Του Νότου, είτε στα Κουφονήσια, είτε σε κάποιο club στην Αγγλία. Κυρίως όμως έχει τον τρόπο να σε κάνει να φεύγεις γεμάτος από τα live του, χαμογελαστός και με μια αίσθηση πως αύριο η μέρα δε θα είναι μίζερη και βροχερή και αυτό είναι πολύ σημαντικό.
SETLIST

Dreamers
Awake II
The Real Elevator
Sirens
Ένα Κλεμμένο Ποδήλατο
Global
Pilot
Spinning Away
Apartment
Lifeline
Over The Rainbow (με την Κατερίνα Ντούσκα)
Someday, Somewhere, Maybe Somebody
Slow Down
All Together Now

Encore:
In The Light (με την Ειρήνη Σκυλακάκη)
Leaving Home
Δεν Είμαι Από 'Δω
(To The) Children Of Tomorrow
Baby Asteroid

Φωτογραφίες: Χρήστος Κισατζεκιάν / www.livephotographs.com
  • SHARE
  • TWEET