Angel Olsen, Mani Deum @ An Club, 15/09/15

Λίγο μετά το κρύο ντους του Γκασόλ, μας ετοίμασε ερωτικό λουτρό η Angel Olsen

Από τον Μάνο Πατεράκη, 17/09/2015 @ 10:11
Τρίτη βράδυ και με νωπό το προ ολίγων λεπτών ξενέρωμα ενός ακόμη αποκλεισμού από τους μπασκετικούς μας δυνάστες, τους Ισπανούς, κατηφόρισα προς το Εξάρχεια για να συναντήσω ένα αρκούντως γεμάτο An Club, δεδομένου ότι ήταν καθημερινή και το κυρίως πιάτο είχε ανακοινωθεί για 22:45 το βράδυ. Ήταν αρκετοί εκείνοι που δεν θα άφηναν ανεκμετάλλευτη την αναπάντεχη συναυλία της κοπελιάς από το St. Louis του Misouri, ο περσινός, δεύτερος δίσκος της οποίας έκανε τεράστια επιτυχία στα indie ακροατήρια.

Η αρχή έγινε με τους δικούς μας Mani Deum, οι οποίοι εμφανίστηκαν ιδιαιτέρως δεμένοι, σκοτεινοί, ηλεκτρισμένοι και βλοσυροί.

Mani Deum

Το theremin χρησιμοποιήθηκε σεμιναριακά, δίνοντας βάθος και ατμόσφαιρα στις δύο κιθάρες. Ο αέρας απέπνεε κάτι από Madrugada και Wovenhand μέχρι Τρύπες, καθώς το πουκαμισάτο rock 'n' roll τους κέρδιζε σιγά-σιγά το ακροατήριο.

Setlist: Summer Ocean / Bloodbath In E Minor / Love Like Berlin / Wolves In My Backyard / Walk In The City / Bourbon Bedtime Story / Every Kish Is A Carcrash / My Fears Are Birds / They Murdered Your Youth.

11 η ώρα ακριβώς, η Angel Olsen βγήκε στη σκηνή με μπλαζέ ύφος, πλαισιωμένη από το συγκρότημά της, μια 40αρα μπασίστρια και κιθαρίστα και ντράμερ μικρής ηλικίας. Δίχως να χαιρετήσει, δίχως να προλάβουν καν να σταματήσουν οι συζητήσεις στα πηγαδάκια, τραγούδησε τους πρώτους στίχους από το "Free" του ντεμπούτου τους, ταυτόχρονα γρατζουνώντας τα ακόρντα στην κιθάρα της. Η εξαίσια φωνή της γέμισε τον χώρο και σιγά-σιγά όλοι ηρέμησαν και αφέθηκαν στα ερωτικά της τραγούδια με τους αφελείς στίχους, τα avant-folk υπονοούμενα και τις γαλήνιες μελωδίες.

Angel Olsen

Μόνο μετά το τρίτο τραγούδι αποφάσισε να απευθυνθεί η Angel Olsen στο κοινό, φέρνοντας επί τάπητος το δίλημμα που συνάντησε με τον ερχομό της στην Ελλάδα, σε αυτήν την τελική στάση της περιοδείας της: Μύθος ή Φιξ; Για την ιστορία, εκείνη ψήφισε Φιξ, ο γραφών είναι της Άμστελ, αλλά αρκετά με τις διαφημίσεις. Η γλυκύτατη Angel Olsen έκανε έκτοτε αρκετές προσπάθειες να επικοινωνήσει με το κοινό, οι περισσότερες άγαρμπες μα χαριτωμένες. Ο κόσμος χειροκροτούσε παραπάνω από εγκάρδια στο τέλος κάθε τραγουδιού εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την -καλύτερη από τα άλμπουμ- εκτέλεση των κομματιών της.

Angel Olsen

Δεν είναι τυχαίο που ο περσινός, δεύτερος δίσκος της, ο πρώτος στη δισκογραφική Jagjaguwar, "Burn Your Fire For No Witness", έκανε τόσο μεγάλη επιτυχία. Όπως αποδείχτηκε, τα κομμάτια του ήταν που απογειώθηκαν στη συναυλία, όπως το πιο rock σημείο της, "Stars". Ακούσαμε και διασκευή σε Bruce Springsteen, αμέ, στο "Tougher Than The Rest", και τα πήγε περίφημα.

Angel Olsen

Στις 12 η ώρα τους έδιωξε όλους και έμεινε μόνη της σκηνή να τραγουδάει παρέα με την κιθάρα της και να μας κερδίζει ολοκληρωτικά. Πρώτα "Iota", μετά "Unfucktheworld" και τέλος το δικό της goth τραγούδι σε μια ξεχειλωμένη εκτέλεση, στο τέλος της οποίας ανέβηκαν τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας να προσφέρουν θόρυβο. Μιλάω για το "White Fire" (δείτε την εκτέλεση εδώ) φυσικά...

Angel Olsen

Αν συμπαθούσα την Angel Olsen μέχρι πριν την δω, χωρίς να πιστεύω βέβαια ότι αξίζει τόσους διθυράμβους όσους έχουν ακουστεί, η εμφάνισή της με έπεισε ότι την είχα λίγο υποτιμήσει. Μας προσέφερε ένα πανέμορφο κλείσιμο της βραδιάς.
SETLIST

Free
Drunk And With Dreams
Hi-Five
Lights Out
Stars
Acrobat
High & Wild
Miranda
The Waiting
Forgiven / Forgotten
Can't Wait Until Tomorrow
Tougher Than The Rest
Iota
Unfucktheworld
White Fire

Φωτογραφίες: Ανδρέας Πανόπουλος / whentimefreezes.com
  • SHARE
  • TWEET