Συνέντευξη Death Courier

«Eίχαμε ευκαιρίες να γίνουμε μεγάλο όνομα όπως οι Rotting Christ, αλλά στράβωσαν πολλά πράγματα»

Από τον Αντώνη Κονδύλη, 15/10/2013 @ 10:37
Το 2013 επιφύλασσε μια έκπληξη για όλους αυτούς που κάποτε πίστεψαν στο ταλέντο και στην φλόγα την ελληνικής extreme metal σκηνής. Οι Πατρινοί Death Courier, ένα από τα ελπιδοφόρα συγκροτήματα μιας γενιάς που εμφανίστηκε από τα τέλη της δεκαετίας του '80 με αρχές της δεκαετίας του '90, επανήλθαν με καινούριο δίσκο και υποσχέσεις για το μέλλον. Το Rocking.gr ήρθε σε επαφή με τον Βασίλη, το μοναδικό (στην τωρινή σύνθεση) ιδρυτικό μέλος της μπάντας και μας είπε αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της.

Death CourierΧαίρομαι που βλέπω τους Death Courier να κυκλοφορούν και πάλι δίσκο μετά από 21 χρόνια. Γιατί χρειάστηκε να περάσει τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα;
Η αλήθεια είναι ότι προσπαθήσαμε να επιστρέψουμε το 1996- 97 με την παλιά σύνθεση (Θόδωρο και Δημήτρη) και νέο υλικό αλλά δεν πέτυχε. Περιστασιακά θα έλεγα ότι παίζαμε κατά καιρούς, αλλά τίποτα σοβαρό μέχρι την προσθήκη του Γιώργου στην κιθάρα και του Στάθη στα τύμπανα το 2009. Δεν είναι εύκολο να χτίζεις ξανά μια μπάντα. Θέλει τύχη, χημεία και πολύ όρεξη.

Τι σε έκανε να επαναδραστηριοποιήσεις την μπάντα;
Είχαμε πολλές καινούριες ιδέες και την όρεξη να τις παίξουμε. Επίσης ήταν και η κατάλληλη στιγμή να γυρίσουμε πίσω στον χρόνο με τον δικό μας τρόπο και να βρούμε πάλι παλιούς και καινούριους φίλους.

Death Courier - PerimortemΠοιές είναι οι αντιδράσεις μέχρι στιγμής;
Μας έχουν πλησιάσει θετικά πολλοί νέοι φίλοι και αρκετοί παλαιοί φίλοι και γνωστοί και ας μην ξεχνάμε φυσικά αυτό που δεν υπήρχε παλιά, δηλαδή η αμεσότητα του διαδικτύου μέσω του οποίου επικοινωνούμε με πολύ κόσμο που έχει δει θετικά την επιστροφή μας.

Ποιές είναι οι διαφορές (κυρίως μουσικές) των Death Courier του σήμερα με τους Death Courier των αρχών της δεκαετίας του '90;
Την δεκαετία του '90 ήταν πιο άπλες οι μουσικές φόρμες και τα ακούσματα. Δεν υπήρχαν τόσες πολλές ταμπέλες σε αυτή τη μουσική. Ήσουν άπλα μεταλλάς. Παίζαμε μια μουσική που δεν ήταν κορεσμένη και το κυριότερο ήμασταν χύμα σαν άνθρωποι και σαν μουσικοί. Αντίθετα σήμερα σαν μεταλλάδες είμαστε όλοι χορτάτοι από μουσική. Ως μπάντα εξακολουθούμε να κινούμαστε στο ίδιο μονοπάτι δημιουργίας, παίζοντας αυτό ακριβώς που παίζαμε πάντα, death metal με αρκετές πινελιές από thrash. Η κυριότερη διαφορά είναι η αυξημένη ταχύτητα και η καλύτερη τεχνική εκτέλεση.    

Death CourierΤι αποτελεί πηγή έμπνευσης για σένα;
Ακραίες ψυχοσωματικές καταστάσεις, ο θάνατος, ο φόβος. Ποιήματα και διηγήματα από H.P.Lovecraft. Είναι απίστευτη η τρέλα και η κτηνωδία που μπορεί να ξεράσει το ανθρώπινο μυαλό.

Ποιές είναι οι μπάντες που σας έχουν επηρεάσει;
Οι Sodom, Possessed, Kreator, Razor, Morbid Angel, Terrorizer, Suffocation, Death και πολλές ακόμη.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 οι Death Courier ήταν από τις μπάντες που είχαν χτίσει ένα όνομα στην ελληνική σκηνή, από τις πιο ελπιδοφόρες. Τι δεν πήγε καλά τότε και δεν το συνεχίσατε;
Πάντα ήμασταν λίγο ρομαντικοί και συνεσταλμένοι ως προς την προσέγγιση των πραγμάτων. Δηλαδή είπαμε μέχρι εδώ είμαστε καλά και δεν ψάχναμε για κάτι παραπάνω. Πάντα  είχαμε πολλές ευκαιρίες να γίνουμε μεγάλο όνομα όπως έγιναν οι φίλοι μας οι Rotting Christ, με τους οποίους  ξεκινήσαμε μαζί. Τελικά μετά την ηχογράφηση του "Demise" τον Μάιο του 1991 είχαμε υπογράψει στην Wild Rag Records, αλλά στράβωσαν πολλά πράγματα εκείνο το διάστημα. Η δισκογραφική, ο στρατός, τα οικονομικά. Ήμασταν σε κατάσταση διάλυσης για μεγάλο διάστημα ώσπου διαλύσαμε οριστικά.

Death CourierΓια την ελληνική σκηνή συνολικά τι έφταιξε και δεν προέκυψε κάτι πιο «μεγάλο», παρά το γεγονός ότι υπήρχαν τότε συγκροτήματα στο χώρο του ακραίου metal με προοπτικές για περισσότερα πράγματα από αυτά που τελικά πέτυχαν;
Είναι όλα θέμα τύχης και δουλειάς. Υπήρχαν μπαντάρες τότε όπως και τώρα, αλλά νομοτελειακά όλοι φτάνουν σε ένα κρίσιμο σημείο  και χρειάζεται πολύ τύχη και βοήθεια για να ανέβουν. Θυμάμαι πάντως με νοσταλγία μπαντάρες και φιλαράκια όπως οι Sadistic Noise, Danger Cross, Vomit, Septicemia. Πάντα υπάρχει αυτό το μικρόβιο της επιστροφής στο παρελθόν.

Death CourierΑπό εδώ και πέρα ποιός είναι ο στόχος για τους Death Courier; Θα έχει συνέχεια η δισκογραφική σας επανεκκίνηση;
Αυτό το CD είχε σαν βάση παλιές ιδέες και υλικό των Death Courier από τη περίοδο 1996-1997. Ήδη δουλεύουμε καινούρια κομμάτια και αναμένουμε κάποια στιγμή το 2014 μάλλον, το καλοκαίρι, την επανακυκλοφορία του LP "Demise" και του EP "Necrorgasm" σε διπλό βινύλιο από την Nuclear War Now Records. Καινούριος Death Courier δίσκος θα υπάρξει μετά από την κυκλοφορία αυτή.

Έχετε προγραμματίσει συναυλίες, κάποια μίνι περιοδεία κλπ;
Στις 26 Οκτωβρίου έχουμε συναυλία στον Μικρό Πρίγκιπα στη Πάτρα με τους φίλους Resurgency, Malediction, Human Slaughter. Μετά στις 14 Δεκεμβρίου πάλι στον ίδιο χώρο με M-pire Of Evil, Acid Death, Disolvo Animus και Convixion. Για περιοδεία δυστυχώς  λόγω δουλειάς είναι δύσκολο να γίνει παρότι υπάρχουν προτάσεις. Πάντως συζητάμε για Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα, Λαμία και Βόλο για συναυλίες.   

Death CourierΤι ακούς αυτή την περίοδο;
Γενικά ακούω από ακραίο death μέχρι Joy Division και Bauhaus και soundtrack από ταινίες τρόμου.

Τον ακραίο ήχο τον παρακολουθείς; Τι ξεχωρίζεις τα τελευταία χρόνια;
Αυτή την περίοδο ακούω Septical Gorge (Ita), Insision, Cephalic Impurity, Katalepsy (Russia). Ψάχνω death metal μπάντες με φρέσκιες ιδέες και είναι δύσκολο να διαλέγεις  ανάμεσα σε χιλιάδες κυκλοφορίες κάθε χρόνο. Τέλος, ας μην ξεχνάμε και την φοβερή ελληνική death metal σκηνή. Πολλές καλές μπάντες, πολλά αξιόλογα live.

Καλή επιτυχία και ευχαριστώ για τον χρόνο σου.
Και εγώ ευχαριστώ Αντώνη για τον χρόνο σου και τη συνέντευξη. Ευχαριστούμε το Rocking.gr για τη στήριξη. Εύχομαι τα καλυτέρα για όλους τους φίλους. Stay brutal.
  • SHARE
  • TWEET