Οι νέες κυκλοφορίες της 5ης Ιουνίου 2020

Εκκίνηση στις καλοκαιρινές κυκλοφορίες, με την συνέχεια να αναμένεται ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα

05/06/2020 @ 13:10

Η πρώτη Παρασκευή του καλοκαιριού έχει μάλλον μεταβατικό χαρακτήρα όσον αφορά τις νέες κυκλοφορίες, καθώς οι αρκετές μεταθέσεις λόγω του εκτεταμένου lockdown έχουν μετριάσει το πλήθος και την ποικιλομορφία για την σημερινή ημέρα.

Αναμένοντας αλλαγή του σκηνικού προς το καλύτερο τις επόμενες εβδομάδες, εστιάζουμε την προσοχή μας σε δύο εγχώρια νέα άλμπουμ παράλληλα με προτάσεις από το ευρύτερο rock φάσμα, ενώ στον τομέα των επανεκδόσεων δεσπόζει το όνομα των Mercyful Fate.

Death Courier - "Necrotic Verses"
Οι Πατρινοί Death Courier κυκλοφορούν ένα από τα ποιοτικότερα death metal άλμπουμ της φετινής χρονιάς, τρεις δεκαετίες μετά το επίσημο και αυτόνομο ντεμπούτο τους στην δισκογραφία.

The Next Step Quartet - "At The Zoo"
Η πολυαναμενόμενη δισκογραφική επιστροφή των Αθηναίων αποτελεί μια ξεχωριστή  πρόταση στον χώρο της εκλεκτικής, σύγχρονης και συναισθηματικής jazz.

Run Τhe Jewels - "RTJ4"
Οι Αμερικανοί διαθέτουν ήδη δωρεάν τον νέο τους δίσκο, με τις συμμετοχές των Pharrell Williams, Zack de la Rocha, Josh Homme και Mavis Staples.

The Ghost Inside - "The Ghost Inside"
Το metalcore σχήμα από το Los Angeles επιστρέφει στην δισκογραφία πεντέμισι χρόνια μετά το εξαιρετικό "Dear Youth", έχοντας εμπλακεί τον Νομέβριο του 2015 σε θανατηφόρο τροχαίο, με αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, να χάσει το πόδι του ο ντράμερ Andrew Tkaczyk.

Μuzz - "Muzz"
Ο frontman των Interpol, Paul Banks, δημιούργησε μαζί με τους Matt Barrick (Walkmen, Fleet Foxes) και Josh Kaufman (Bonny Light Horseman, Day Οf Τhe Dead) τους Μuzz, το ομώνυμο ντεμπούτο των οποίων βγαίνει σήμερα στην αγορά.

No Age - "Goons Be Gone"
Το noise rock ντουέτο από την Καλιφόρνια, επιστρέφει με νέο full-length, δύο χρόνια μετά το "Snares Like Α Haircut".

Dion - "Blues With Friends"
Ο αισίως 81χρονος Dion Francis DiMucci, κυκλοφορεί νέο άλμπουμ, με την συμμετοχή πληθώρας αστέρων, όπως οι Joe Bonamassa, Jeff Beck, John Hammond, Van Morrison, Joe Louis Walker, Billy Gibbons, Paul Simon, Stevie Van Zandt και Bruce Springsteen.

Sports Team - "Deep Down Happy"
Μετά από αρκετές «μικρότερες» κυκλοφορίες, οι ιδιαίτερα ενδιαφέροντες Βρετανοί rockers διαθέτουν στο κοινό το πρώτο τους ολοκληρωμένο άλμπουμ.

Westerman - "Your Hero Is Not Dead"
Ο Βρετανός singer/songwriter με ίνδαλμα τον Neil Young («θα πρέπει να μπορείς να παίζεις τα τραγούδια σου μόνος σου σε ένα όργανο») κυκλοφορεί το ντεμπούτο του άλμπουμ.

Rolling Blackouts Coastal Fever - "Sideways To New Italy"
Στο δεύτερό τους άλμπουμ, οι Αυστραλοί καταπιάνονται με την κιθαριστική pop, αντλώντας έμπνευση από την προσπάθειες των ανθρώπων να δημιουργήσουν καταστάσεις ουτοπίας στις αυλές τους.

Στις ειδικές εκδόσεις, ξεχωρίζουν η "Ultimate Edition" του περσινού "Empath" από τον Devin Townsend, καθώς και οι πλούσιες συλλογές "Chronology: 2006-2018" και "Conquest Οf Kingdoms" των Τεξανών stoner hard rockers The Sword.

Στον τομέα των επανεκδόσεων, δεσπόζουν οι επανακυκλοφορίες των Mercyful Fate. To EP "Mercyful Fate", το θρυλικό ντεμπούτο "Melissa" και το "Don't Break the Oath" βγαίνουν ξανά στην αγορά, σε βινύλιο και CD, γεγονός που καθιστά εκ νέου εφικτή την απόκτησή τους από το ευρύ κοινό.

  • SHARE
  • TWEET