QUOR: «Να ξεθάβεις και να κρεμάς πτώματα σαν κοινό σου είναι ωραία σκηνή»

Το αμερικάνικο συγκρότημα μιλά στο Rocking.gr για τα γυρίσματα του νέου video clip, τις ηχογραφήσεις του δίσκου και τα σχέδιά του

Από τον Δημοσθένη Ιωάννου, 30/11/2015 @ 13:44
Συγχαρητήρια για το νέο σας άλμπουμ. Αρχικά θα ήθελα να σας ρωτήσω σχετικά με το εξώφυλλο. Ποιά ιδέα κρύβεται πίσω από αυτό; Υπάρχουν συμβολισμοί;
Smitty: Ευχαριστώ! Το εξώφυλλο είναι δουλειά του καλού μας φίλου Alan. Τον ρωτήσαμε αν θα ήθελε να το σχεδιάσει και να ενοποιήσει όλα τα στοιχεία των ανθρώπων, της εξέλιξης και του διαστήματος. Το συγκεκριμένο εξώφυλλο είναι αυτό που δημιούργησε λοιπόν και το λατρέψαμε κατευθείαν. Μα είναι πανέμορφο.

Ο δίσκος ακούγεται ωραίος και βαρύς και τα φωνητικά ξεχωρίζουν. Έχετε ξεχωριστές αναμνήσεις από τις ηχογραφήσεις;
Smitty: Οι ηχογραφήσεις αυτού του δίσκου ήταν μοναδικές και ξεχωριστές σε σχέση με άλλες φορές που έχουμε ζήσει στο παρελθόν. Αλλάξαμε τη σειρά των οργάνων που ηχογραφήθηκαν. Δοκιμάσαμε διάφορα μικρόφωνα, συνδέοντας πολλά στη σειρά, ώστε να δούμε ποιο ακούγεται καλύτερο με τη φωνή του τραγουδιστή. Ο Brian αγόρασε ένα Durham lifter και το δοκίμασε με ένα SM7-B και ακουγόταν καλύτερα από μικρόφωνο αξίας 7500$! Αυτό ήταν τέλειο. Το SM7-B είναι αυτό που χρησιμοποιούσε ο Michael Jackson στο μεγαλύτερο μέρος του "Thriller".

Τι σημαίνει το όνομα QUOR;
Smitty: Το όνομα δεν έχει κάποιο επιτηδευμένο νόημα, αλλά ένα συγκεντρωτικό και ενωτικό. Το «QUOR» του εαυτού μας, το «QUOR» της rock 'n' roll κοινότητας, το «QUOR» του σύμπαντος. Έχει την ιδιότητα να φέρνει τους ανθρώπους κοντά.

Η μουσική σας μου θυμίζει Nevermore με μία hard rock / alternative δόση. Τι μουσικές ακούτε; Έχετε ακούσματα πέρα από το metal;
Corn: Τα πάντα από country σε metal σε reggae μπαίνει μέσα σε αυτά τα αφτιά. Επίσης είμαι fan της outlaw country και της ατμόσφαιράς της. Παλιό thrash και punk. Bach. Marley. Metal.

Smitty: Προσωπικά ακούω οτιδήποτε πέσει στα χέρια μου. Όλα τα είδη έχουν λόγο ύπαρξης για μένα. Εξαρτάται από τη διάθεσή μου και ποιες είναι οι δραστηριότητές μου που καθορίζουν την playlist μου για την κάθε περίπτωση. Έφτιαξα μία αυτή τη βδομάδα και χώνει λίγο Frank Sinatra και Miles Davis. Μπαίνω στο φορτηγάκι μου και ακούω λίγη country. Γυρίζω σπίτι και κάνω πρόβα σε hard rock και metal τραγούδια.

Μου άρεσε το βίντεο για το "Let's Rise". Ποιά ιστορία κρύβεται από πίσω;
Corn: Είναι βασισμένο σε ένα concept που έφτιαξε ο φίλος μου ο Laser5000 και που ονόμασε "Dead Man's Party". Το συζητούσαμε μαζί με μερικές μπύρες κάποιο καιρό πριν και ενέπνευσε το σενάριο της ταινίας μικρού μήκους "Let's Rise". Ήθελα πολύ να δώσω στην ταινία μία ατμόσφαιρα θρίλερ της δεκαετίας του '80 ή αρχές του '90. Να ξεθάβεις και να κρεμάς πτώματα σαν κοινό σου είναι ωραία σκηνή. Το γυρίσαμε ανάποδα, από ζωντανό σε νεκρό. Αυτή η σκηνή δούλεψε εξαιρετικά επειδή όταν οι ηθοποιοί μας κουράστηκαν και ξεκίνησαν τις «νεκρές σκηνές», οπότε βοήθησε στο να υποδυθούμε όλοι πειστικά. Ήταν ένα ρίσκο, το να αναλάβεις ένα project τέτοιου μεγέθους, όμως το καταφέραμε.

QUOR

Το ομώνυμο τραγούδι, όπως και το "Watching You", είναι τα αγαπημένα μου από τον δίσκο σας. Εσείς έχετε αγαπημένα τραδούδια;
Corn: Το "Watching You" είναι και μένα από τα αγαπημένα μου. Είναι από τα πρώτα τραγούδια που έγραψα για το project και έφερε την μελλοντική πορεία του ήχου της μπάντας. Αλήθεια μπλέκει πολλά είδη σε ένα νέο συναίσθημα. Επίσης αγαπώ το "The Reverent". Ιδιαίτερα στα live εξαιτίας των ρυθμών και των συγχορδιών του. Η ιστορία του είναι επίσης βασισμένη σε ένα μεγαλύτερο κομμάτι που αυτή τη στιγμή δουλεύω.

Smitty: Τα αγαπημένα μου τραγούδια είναι τα: "Guardian", "Let's Rise", "When The God's Speak" και "The Reverent".

Ποιά είναι η τυπική διαδικασία σύνθεσης ενός τραγουδιού των QUOR;
Corn: Τα περισσότερα τραγούδια ξεκινούν σαν ιδέες πάνω σε ακουστική κιθάρα. Μετά τρώγονται από τα κεφάλια του δράκου και φτύνονται σαν QUOR τραγούδια.

Έχετε ιδιαίτερες αναμνήσεις από τα σόου που έχετε παίξει;
Smitty: Μια φορά, μετά από μία συναυλία, καθώς μαζεύαμε όντας ιδρωμένοι και κουρασμένοι, μας πλησίασε ένας κύριος, κατά πιθανότητα 60-φεύγα και όχι στην κατηγορία ανθρώπων που θα περίμενα να ακούει βαριά μουσική. Καθώς έσκυψα να τον ακούσω μου είπε: «Αυτό είναι το πιο παθιασμένο performance που έχω δει. Μπράβο σας!». Αισθανθήκαμε τέλεια.

Φανταστείτε πως μπορείτε να δώσετε τον δίσκο σας σε πέντε ανθρώπους σημαντικούς για σας, ζωντανούς ή νεκρούς, διάσημους ή όχι. Ποιούς θα διαλέγατε και γιατί; Θα σας ενδιέφερε η γνώμη τους;
Corn: Σε οποιονδήποτε πρωθυπουργό ή εθνικό ηγέτη, ώστε να ανακουφιστεί από την πίεση και τον θυμό και να γεμίσει θετική ενέργεια για να πάρει καλές αποφάσεις. Όσον αφορά τη γνώμη τους, φαντάζομαι πως θα την ακούγαμε είτε τη θέλαμε είτε όχι μιας και αυτοί οι άνθρωποι γουστάρουν να μιλούν πολύ.

Smitty: Στους Dimebag Darrell, Kurt Cobain, Jimmy Hendrix, Syd Barrett και Lajon Witherspoon. Θα τους έλεγα: «Κοιτάχτε τι με βοηθήσατε να δημιουργήσω». Δεν θα με ενδιέφερε η γνώμη τους. Η μουσική και η τέχνη είναι πολύ υποκειμενική για να ακούς τη γνώμη του καθένα γι’ αυτή. Δεν σταματάει και κανέναν όμως από το να τη δώσει.

Ποιά τα μελλοντικά σας σχέδια; Έχετε καμία ευρωπαϊκή περιοδεία στα σκαριά;
Smitty: ΠΡΟΟΔΟΣ, ΠΡΟΟΔΟΣ, ΠΡΟΟΔΟΣ. Tour στις Η.Π.Α. και ΝΑΙ tour στην Ευρώπη σίγουρα. Σκοπεύουμε να ετοιμάσουμε κάτι για το ερχόμενο φθινόπωρο για την Ευρώπη. Θα το λάτρευα να ερχόμουν στην Ελλάδα.

Corn: Μήπως αυτή είναι πρόταση; Η Ελλάδα είναι επική.

  • SHARE
  • TWEET