Egypt: «Νοιώθουμε καλύτεροι από ποτέ»

Μιλήσαμε με τον Aaron Esterby των Αμερικανών heavy rockers λίγες μέρες πριν τις εμφανίσεις τους στην χώρα μας

Από τον Γιάννη Βόλκα, 21/04/2016 @ 11:48

Πέρασαν από «χίλια κύματα» από την ημέρα της δημιουργίας τους, το underground τους «ανάθρεψε» και οι Egypt επέστρεψαν δριμύτεροι. Το περσινό "Endless Flight" τους έφερε για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Φέτος επιστρέφουν, προσθέτοντας και την Ελλάδα στις χώρες που θα επισκεφτούν. Ο τραγουδιστής και μπασίστας του συγκροτήματος Aaron Esterby μας εξηγεί τι τρέχει με τους Egypt.

Καλησπέρα. Ας αρχίσουμε... από την αρχή. Μέσα σε μια δεκαετία συνέβησαν ορισμένα πράγματα που δεν βοήθησαν ιδιαίτερα το συγκρότημα. Η διάλυση, αλλαγή μελών. Ήταν τα πράγματα τόσο δύσκολα στην αρχή;

Μερικές φορές είναι πολύ δύσκολο να κρατήσεις ένα συγκρότημα ενωμένο. Οι άνθρωποι αλλάζουν, δημιουργούν οικογένειες, αλλάζουν δουλειές και τελικά δεν έχουν τον απαραίτητο χρόνο ώστε να είναι παραγωγικά μέλη ενός συγκροτήματος. Στην εποχή που αναφέρεσαι, δεν βρισκόμασταν όλοι στην ίδια «σελίδα» και δεν υπήρχε η αφοσίωση που απαιτεί ένα συγκρότημα. Έτσι ήρθε και η διάλυση.

Ενώ τώρα; Νοιώθετε δυνατοί και έτοιμοι για να προχωρήσετε ή δεν σας πειράζει να παραμείνετε σε μια underground σκηνή;

Αυτήν την εποχή νοιώθουμε καλύτεροι από ποτέ. Προσπαθούμε σκληρά ώστε να είμαστε όσο πιο ενωμένοι μουσικά. Δεν εστιάζουμε ιδιαίτερα στην επιτυχία. Δεν είναι τόσο σημαντικό το θέμα αυτό για μας. Αν έρθει, θα είναι ένα επιπλέον κέρδος. Δεν μας ενοχλεί να βρισκόμαστε στο underground. Όσο το «προβάδικο» μας είναι πληρωμένο και παίζουμε τη μουσική που αγαπάμε, είμαστε ευτυχισμένοι.

Πιστεύεις ότι έχετε κάνει λάθη στο παρελθόν τα οποία έχουν «πληγώσει» την πορεία του συγκροτήματος;

Για να είμαι ειλικρινής δεν το έχω σκεφτεί ποτέ. Σίγουρα θα έχουν γίνει λάθη. Ίσως δεν κάναμε τις αλλαγές όσο γρήγορα έπρεπε. Η όποια επιτυχία γνωρίζουμε ήταν μια έκπληξη για μας και προήλθε από το ομώνυμο demo το οποίο κυκλοφόρησε όταν εμείς είχαμε ήδη διαλύσει. Άρα η διάλυση της μπάντας δεν θεωρείται λάθος αφού αυτή έφερε τελικά την επιτυχία. Περίεργα πράγματα.

Egypt Band

Δεύτερη συνεχόμενη ευρωπαϊκή περιοδεία. Πώς νοιώθετε γι’αυτό;

Φέτος θα παίξουμε σε πολλές χώρες που δεν καταφέραμε να επισκεφτούμε πέρσι και είμαστε ενθουσιασμένοι. Περάσαμε καταπληκτικά και την προηγούμενη φορά. Τόσο το κοινό όσο και οι promoters μας συμπεριφέρθηκαν άψογα. Αν είναι και φέτος όπως πέρσι, θα είναι τέλεια! Μας πήρε πολλά χρόνια να έρθουμε στην Ευρώπη, γιατί τα έξοδα είναι πάρα πολλά.  Δεν έχουμε την οικονομική υποστήριξη μιας εταιρείας. Όλα προέρχονται απευθείας από την τσέπη μας. Είναι δύσκολο να καταμετρήσεις τους οπαδούς και τη δυναμική σου και η σκέψη να χάσεις πολλά χρήματα, κάτι που είναι πολύ πιθανό, μπορεί να γίνει αρκετά τρομακτική.

Γνωρίζεις αν έχετε αρκετούς οπαδούς στην Ελλάδα;

Έχουμε στείλει αρκετά T-shirts και CDs στην Ελλάδα και έχουμε μιλήσει με κάποιους ανθρώπους. Ανυπομονούμε για τις εμφανίσεις μας στη χώρα σας και πιστεύω ότι θα είναι τέλεια.

Τι γνωρίζεις για την ελληνική heavy rock σκηνή;

Για να είμαι ειλικρινής δεν γνωρίζω και πολλά για την ελληνική μουσική σκηνή γενικά. Άκουσα τα κομμάτια των Green Yeti, με τους οποίους θα παίξουμε μαζί και πιστεύω ότι είναι πολύ καλοί.

Εδώ στην Ελλάδα υπάρχει μια ανανέωση στο ενδιαφέρον του κόσμου όσον αφορά την heavy/psych rock σκηνή. Πιστεύεις ότι είναι παγκόσμιο φαινόμενο;

Η μουσική αυτή έχει γίνει πολύ δημοφιλής, ειδικά στην Ευρώπη. Για την Αμερική δεν μπορώ να σου απαντήσω με σιγουριά. Οι άνθρωποι εδώ δεν δείχνουν να ενδιαφέρονται για οποιοδήποτε είδος μουσικής. Μας «ταΐζουν σκουπίδια» και ο κόσμος έχει γίνει απαθής σε όλα τα θέματα. Αν δεν είναι κάτι καινούργιο και φανταχτερό, αν δεν έχει μεγάλο στήθος ή αν δεν πιάνει έναν αλιγάτορα σε κάποιο ηλίθιο reality show, τότε είναι βαρετό για το 99,9% του αμερικανικού πληθυσμού. Φυσικά, υπάρχουν μερικά πολύ ενδιαφέροντα φεστιβάλ και ελπίζω ότι ο κόσμος θα επηρεαστεί και θα ενδιαφερθεί περισσότερο.

Ποιες είναι οι κύριες επιρροές του συγκροτήματος;

Έχουμε επηρεαστεί πολύ από τους Sabbath, τους Deep Purple, ZZ Top και γενικά το '70s heavy rock. Είμαστε, επίσης, μεγάλοι οπαδοί συγκροτημάτων όπως Kyuss, Melvins, Fu Manchu, Clutch, Sleep, Earth, Corrosion Of Conformith, Weedeater, Elder... Θα μπορούσα να σου λέω ονόματα μέχρι αύριο.

Τι ιδιαίτερο έχει η Αίγυπτος. Γιατί ονομάσατε το συγκρότημα έτσι;

Δυστυχώς, δεν υπάρχει κάποια ιστορία πίσω από το όνομα του συγκροτήματος. Απλά θεωρήσαμε ότι είναι ωραίο όνομα. Δεν γνωρίζαμε τότε ότι υπάρχει και άλλο συγκρότημα στην Αγγλία. Για να είμαι ειλικρινής, δεν περιμέναμε ότι το όνομά μας θα μαθευτεί κάπου αλλού εκτός από την πόλη μας. Τώρα μας έμεινε, θα μπορούσε να ήταν και χειρότερα.

Egypt Band

Τι θα έλεγες σε κάποιον ώστε να τον πείσεις να ακούσει τη μουσική σας και να τον κάνεις να έρθει σε κάποια συναυλία σας;

Πάντα θα βρίσκετε δύσκολες ερωτήσεις να κάνετε! Λοιπόν, αν σε κάποιον αρέσει το heavy rock, θεωρώ ότι θα εκτιμήσει αυτό που κάνουμε. Δίνουμε τα πάντα πάνω στη σκηνή, Δεν έχει να κάνει με μόδες ούτε με φανταχτερά ρούχα. Είμαστε απλά τρεις τύποι από το Midwest των Ηνωμένων Πολιτειών που ανεβαίνουν στη σκηνή και προσπαθούν να τζαμάρουν όσο καλύτερα γίνεται.

Πριν τελειώσουμε, θέλεις να στείλεις ένα μήνυμα στους Έλληνες οπαδούς σας;

Ανυπομονούμε να έρθουμε στην Ελλάδα. Έχουμε ακούσει τόσο καλά λόγια για το ελληνικό κοινό και λογικά θα πάνε όλα τέλεια. Θα παίξουμε κομμάτια από όλες τις κυκλοφορίες μας. Cheers.

  • SHARE
  • TWEET