Void Droid, Black Hat Bones, Stonebringer, Tres Hombres @ Metropolis Live (Πάτρα), 16/05/15

Αγαπημένε μουσικόφιλε stoner-ά που δεν κατάφερες να έρθεις στο live του Σαββάτου...

Από την Τόνια Πετροπούλου, 20/05/2015 @ 13:00
...σου γράφω διότι ξέρω πόσο θα ήθελες να είχες παρακολουθήσει αυτό το line-up. Ναι, καταλαβαίνω ότι δεν «έβγαινες» να κατέβεις Πάτρα για μονοήμερη και όλες τις άλλες δικαιολογίες που θα σκαρφιστείς. Έλα, σκούπισε τα δάκρυά σου, θα σου εξηγήσω εγώ, αναλυτικά, τι συνέβη και θα είναι σαν να ήσουν εκεί...

Περίπου, δηλαδή και με πολλή προσπάθεια και φαντασία διότι, έχασες ένα φανταστικά παρεΐστικο κλίμα  και τρείς εγχώριες μπάντες που έπαιξαν σαν να ήταν η τελευταία μέρα τους στην Γη. Βλέπεις, παρ' όλο που τα παιδιά είναι φίλοι-συνοδοιπόροι σ' αυτό το μουσικό ταξίδι, και κυμαίνονται πάνω κάτω με τις ίδιες ταχύτητες στις δισκογραφικές κυκλοφορίες, ο ανταγωνισμός τους είναι τόσο υγιής, που μονάχα τους εξελίσσει. Το αποτέλεσμα ήταν η κάθε μπάντα που ανέβαινε στην σκηνή, να ορίζει το επίπεδό της και να προκαλεί την επόμενη να το ξεπεράσει.

Ας σου πω, όμως, και τα αρνητικά γιατί είσαι απαιτητικός. Υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση, σχεδόν δύο ωρών, που θα σε ξενέρωνε και θα σε κούραζε, όπως το έκανε εμφανώς και στην πλευρά του κοινού και στην πλευρά των μουσικών. Στη συνέχεια, η προσέλευση του κόσμου, αν και ικανοποιητική, προσδοκούσα πως θα ήταν μεγαλύτερη. Φυσικά και το αγαπημένο σου «ο ήχος είχε κάποια προβλήματα στην αρχή» δεν απουσίαζε, αλλά ευτυχώς, διορθώθηκε. Τέλος, όταν σ' ένα τραπέζι έχεις τρία κυρίως πιάτα, μήπως, έχεις παρατηρήσει ότι ποτέ δεν δοκιμάζεις το ορεκτικό; Κι αν το δοκιμάσεις, είναι έτσι για να σου φύγει η περιέργεια και επιστρέφεις στο κυρίως φαγητό σου.

Μιλάω για τους Tres Hombres που τελικά, ήταν τέσσερις. Ένα χλιαρό πατρινό ορεκτικό που δεν ταίριαζε με αυτά που είχαμε παραγγείλει.

Tres Hombres

Η εξερεύνησή τους στο τζαμάρισμα και το είδος του desert stoner ήταν άπειρη και επιφανειακά μονότονη, κακώς προβαρισμένη και κλάσεις κατώτερη, συγκριτικά με των υπολοίπων.

Η καμπάνα -ναι, το μαγαζί είχε καμπάνα πάνω απ' το μπαρ- σήμανε την αρχή των επαγγελματικών εμφανίσεων και οι Stonebringer κατέκλυσαν την σκηνή, πανέτοιμοι και οπλισμένοι με το ντεμπούτο τους, "Those Winds". Με περίσσια αυτοπεποίθηση απέδωσαν άψογα τις εξαιρετικές Mastodon-ικές συνθέσεις του άλμπουμ, διεκδικώντας την αποδοχή και το χειροκρότημα του κοινού.

Stonebringer

Ο Νίκος και ο Ηλίας έκλεψαν την παράσταση, καθώς «πάντρευαν» με δεξιοτεχνία τις prog μελωδίες με έντονα και βαριά stoner riff, τη στιγμή που ερμήνευαν ξεχειλίζοντας δυναμισμό. Ο Φάνης βρισκόταν σε μία διαρκή πάλη με το μπάσο, ενώ, ο Αργύρης «βίαζε» τα τύμπανα και εκείνα το ευχαριστιόντουσαν.  Μια απ’ τις καλύτερες εμφανίσεις του κουαρτέτου, που προμήνυσε το μέλλον που τους περιμένει.

Setlist: Flesh & Bones / The Poet Of Gold / Stonebringer / Rubin / Pan / Voodoo Woman / Last Speech / Dead Kid's Blues.

Φαίνεται πως μετά την κατάκτηση του ακουστικού live στα πλαίσια του «The Unplugged Experience», τίποτα δεν σκιάζει πλέον τους Black Hat Bones. Απ' το εναρκτήριο κιόλας κομμάτι "Maneater", κατάφεραν να ξεσηκώσουν το κοινό και να... «τρυπήσουν» τα αυτιά μας με το φινάλε του. Ο Bob ως έμπειρος performer δεν σταμάτησε να «χτυπιέται» και να μας παρασέρνει στην ευφορία με την Staley-ική χροιά της φωνής του.

Ο Mikko και ο Panokas «έδεναν» το Siattle-ικό grunge με το heavy southern rock, ενώ, ο Jason στα drums επέβαλλε τον χορό. Η καμπάνα ξαναχτύπησε στο "Yeah" προκειμένου να αρχίσει το ανελέητο headbanging και το pit, τα οποία και δεν σταμάτησαν μέχρι το τέλος. Οι Σπαρτιάτες Devil Rockers ήταν φανερά δεμένοι, όπως και ο ήχος τους, πράγμα που κατέστησε ξεκάθαρο και άμεσα κατανοητό τον λόγο που γνωρίζουν τέτοια επιτυχία.

Setlist: Maneater / Prophet King / Crutch / Bleed In Face / Yeah / Point Six / Kronos / Love Is A Dog From Hell / El Camino / High Gain Devil Rockers.

Οι headliners της βραδιάς, Void Droid, καταφέρνουν με κάθε live τους να γίνονται και καλύτεροι, αναδεικνύοντας την βελτίωσή τους με κάθε τρόπο. Πόσο μάλλον τώρα, που μόλις ολοκλήρωσαν μια mini ελληνική περιοδεία και ηχογραφούν την πρώτη τους δουλειά.

Void Droid

Southern rock λοιπόν, με groove-άτα stoner riff από το πομπώδες μπάσο του Άγγελου και την fuzz-αριστή κιθάρα του Bill, που προστάζουν head banging. Το φωνητικό εύρος του Αντρέα «τράβηξε» τα φώτα πάνω του, στην αφοπλιστική one-man ερμηνεία του στο σπανίως παιγμένο "Little Droid's Blues".

Void Droid

Tο φανατικό κοινό που έχουν δημιουργήσει οι Πατρινοί εκδήλωσε την αγάπη του, παρά το περασμένο της ώρας. Αφού, ενστερνίστηκε το καινούργιο κομμάτι "The Venus Effect" και τη διασκευή του "Fuel", συνέχιζε ακμαία πωρωμένο να φωνάζει «yeah» με σηκωμένες τις γροθιές του, σαν να μην υπάρχει αύριο. Το σόου τελείωσε με τον εθιστικό ρυθμό του "Mokujin" και τα δυνατά ντραμς του Χάρη, αφήνοντάς μας όλους χαμογελαστούς- και ιδρωμένους.
SETLIST

Flying Jesus
Martian Architect
Jack In The Box
Little Droid's Blues
The Venus Effect
The Watermaker
Stray Dog Rolly
Praying Mantis
Fuel (διασκευή Metallica)
Mokujin

Υ.Γ.: Πάρε χαμπάρι, επιτέλους, ότι η ελληνική σκηνή ακμάζει και αποτελείται από τρομερά ταλαντούχες μπάντες που αξίζουν την προσοχή σου. Άντε, σήκω και στήριξέ τες. Τι περιμένεις;

Φωτογραφίες: Άλκης Κοροβέσης
  • SHARE
  • TWEET