Ο James Johnston των Gallon Drunk μιλά για τον Νίκο Τριανταφυλλίδη

Την ερχόμενη Κυριακή η ρετροσπεκτίβα του αείμνηστου Έλληνα σκηνοθέτη

Από τον Θοδωρή Ξουρίδα, 04/09/2018 @ 14:14

Με αφορμή τη ρετροσπεκτίβα του Νίκου Τριανταφυλλίδη, την ερχόμενη Κυριακή στο Gagarin, αλλά και ενόψει της εμφάνισής του με τους Lydia Lunch's Big Sexy Noise τον Νοέμβριο στον ίδιο χώρο, ο σπουδαίος Βρετανός μουσικός James Johnston μας μίλησε για τον αείμνηστο Έλληνα σκηνοθέτη και δημιουργό του αγαπημένου venue της οδού Λιοσίων. Με αφετηρία το Λονδίνο στις αρχές της δεκαετίας του '90 και κομβικό σημείο τη δημιουργία του soundtrack της ταινίας "Μαύρο Γάλα" με την υπογραφή των Gallon Drunk, Johnston και Τριανταφυλλίδης ανέπτυξαν μια πολύ δυνατή σχέση που όχι μόνο άντεξε, αλλά δυνάμωσε συν τω χρόνω.

«Πρωτογνώρισα τον Νικόλα σε ένα live της μπάντας στο Λονδίνο, αρχές '90s, και τον ξαναείδα στην Αθήνα, πάλι σε live, λίγα χρόνια αργότερα. Άρχισε να μας κλείνει για συναυλίες στην Ελλάδα και γίναμε καλοί φίλοι: πάντα ανυπομονούσαμε να έρθουμε, όχι μόνο για το show αλλά και για την παρέα. Το να ερχόμαστε στην Αθήνα δεν έμοιαζε με τίποτα άλλο, στην πραγματικότητα ήταν περισσότερο σαν ταξίδι για να επισκεφτείς τους αγαπημένους σου ανθρώπους, παρά δουλειά. Με τον Νικόλα είχαμε ίδια γούστα στο σινεμά και τη μουσική, και, καθώς αποκτούσαμε όλο και μεγαλύτερη οικειότητα, όταν ανακάλυψα ότι έφτιαχνε ταινίες, το ότι θα δουλεύαμε μαζί πάνω σε κάτι τέτοιο έμοιαζε σχεδόν νομοτελειακό. 

Αυτό, λοιπόν, ήταν το soundtrack της ταινίας "Μαύρο Γάλα".  

Ο Νίκος είχε τότε στούντιο στο σπίτι του, οπότε όλες οι ηχογραφήσεις έγιναν εκεί. Ως μπάντα είχαμε επιπλέον cameos στην ταινία, και μια σκηνή όπου παίζαμε μουσική - αυτό σήμαινε γυρίσματα σε τρελά locations στην Αθήνα και τα αναπόφευκτα ποτά στο τέλος της ημέρας, σε μπαρ της πόλης της πρώτες πρωινές ώρες. 

Συνεχίσαμε να παίζουμε στο Gagarin, είτε ως Gallon Drunk είτε με άλλα project, και να έχουμε επαφή και με τον ευρύτερο κύκλο των φίλων μας. Ποτέ δεν παραλείπαμε να συναντιόμαστε με τον Νικόλα κάθε φορά που ερχόταν στο Λονδίνο. Ήταν πάντα ο ίδιος, ενθουσιώδης, αστείος και με μεγάλο ενδιαφέρον για το τι συνέβαινε στη μουσική και το σινεμά - νέα μουσική, νέο σινεμά, κλασικό σινεμά, παλιότερη μουσική. Είναι πάντα θαυμάσιο να ξέρεις ότι υπάρχει ένας τέτοιος φίλος, που έχει αφήσει και τόσο υπέροχες αναμνήσεις και μια μεγάλη παρακαταθήκη ταινιών για να απολαμβάνεις.» - James

  • SHARE
  • TWEET