«10»: Γνωρίστε τους Drive By Wire

Σας συστήνουμε την ολλανδική μπάντα, ενόψει της επερχόμενης περιοδείας τους στην Ελλάδα

Από τον Γιάννη Βόλκα, 09/02/2016 @ 11:27

Οι Drive By Wire αγαπούν την χώρα μας, τους ανθρώπους, το φαγητό αλλά και την ελληνική σκηνή. Τους αγαπάμε και εμείς διότι είναι ένα αξιόλογο και τίμιο συγκρότημα. Ένα μουσικό σχήμα που αποτελείται από φιλότιμους ανθρώπους και ταλαντούχους μουσικούς. Ένα συγκρότημα που το παλεύει εδώ και χρόνια (δέκα για την ακρίβεια) και ακόμα δεν έχει φτάσει εκεί που θα έπρεπε.

Drive By Wire

Με ευκαιρία την επερχόμενη ελληνική περιοδεία τους, η οποία περνά από πέντε πόλεις (Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα, Βόλος και Αθήνα), σας παρουσιάζουμε ορισμένες ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το ολλανδικό συγκρότημα.

1
Debut
 
Drive By Wire - Drive By Wire
Στον πρώτο ομώνυμο δίσκο τους οι Drive By Wire είχαν στην παρέα τους όλα τα τότε μέλη των συμπατριωτών τους Gathering. O Hans Rutten έχει αναλάβει τα drums, η Anneke van Giersbergen σε ορισμένες συνθέσεις πρωταγωνιστεί και σε άλλες κάνει τα δεύτερα φωνητικά, σε μικρότερο ρόλο συναντούμε τον Frank Boeijen, ενώ εδώ ξεκινά μια μακροχρόνια συνεργασία με τον Rene Rutten είτε ώς μουσικός είτε ως παραγωγός. Μια άλλη ιδιαίτερη πληροφορία είναι ότι την θέση του μπάσου καλύπτουν οι κιθάρες του Alwin Wubben μέσω ενισχυτή μπάσου.
2
Live! Live! Live!
 
Drive By Wire - 10th Anniversary Tour
Οι Drive By Wire περιοδεύουν εκτενώς εδώ και χρόνια στην πατρίδα τους ενώ σπανιότερα εγκαταλείπουν την χώρα τους. Μέχρι στιγμής άλλες χώρες που έχουν επισκεφτεί είναι η Μεγάλη Βρετανία, η Ελβετία και η Ελλάδα. Έχουν καταφέρει όμως να μοιραστούν την σκηνή με αξιόλογα ονόματα όπως οι Kyuss Lives!, οι Gathering, ο Brant Bjork, οι Mudhoney, οι Atomic Bitchwax και οι Nightstalker.
3
In Greece We Trust
 
Drive By Wire
Η φετινή περιοδεία είναι η τρίτη επίσκεψη των Ολλανδών στην χώρα μας. Η αρχή έγινε με την εμφάνισή τους στο Eightball Club στην Θεσσαλονίκη ως opening act για τους Nightstalker τον Οκτώβριο του 2008. Ακολούθησε headline εμφάνιση στο Texas Necropolis στην Αθήνα την επόμενη μέρα. Στις 25 Μαρτίου του 2011 επέστρεψαν, αυτή την φορά στο Fuzz Club, έχοντας την μοναδική ευκαιρία να ανοίξουν για τους μεγάλους Kyuss (Lives!). Φέτος όμως είναι η πρώτη φορά που θα επικεφτούν πέντε διαφορετικές πόλεις, δίνοντας έτσι την ευκαιρία και στον κόσμο της επαρχίας να τους γνωρίσει.
4
Grunge
 
Cords - Collage
Η τραγουδίστρια Simone Holsbeek, με το τότε συγκρότημά της, τους Cords, θεωρούνταν το νεο ολλανδικό πρόσωπο για την σκηνή του grunge. Η τότε εταιρεία τους είχε επενδύσει έναν σκασμό λεφτά, το συγκρότημα ταξίδεψε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, συνεργάστηκε με τον Steve Albini, έπαιξε ένα after show gig για τους Foo Fighters και έζησε έστω και για λίγο το αμερικάνικο όνειρο. Δυστυχώς όμως οι Cords παρέμειναν στην αφάνεια ώς ένα καλά κρυμμένο διαμαντάκι της εποχής.
5
Nightstalker
 
Drive By Wire - Voodoo U Do
Η φήμη των Αθηναίων γερόλυκων είχε φτάσει προ πολλού στην Ολλανδία και η οι Drive By Wire γνώριζαν την μουσική τους από την εποχή του "Just A Burn". Έτσι με μεγάλη χαρά μοιράστηκαν την σκηνή με τους «στώκους». Με λίγα λόγια φτάσαμε έτσι στην περσινή χρονιά όπου οι Ολλανδοί στο "The Whole Shebang" διασκεύασαν με σεβασμό το "Voodoo U Do", αφήνοντας όμως το προσωπικό τους στίγμα.
6
Let's Get A Drum Machine!
 
Jerome Miedendorp De Bie (Drive By Wire)
Μέσα σε μια δεκαετία οι Drive By Wire κατάφεραν να αλλάξουν πέντε drummer, περισσότερους και από τους Spinal Tap. Από όσο γνωρίζω ευτυχώς κανένα από τα προηγούμενα μέλη δεν είχε τραγικό τέλος. Μέσα στην πεντάδα πάντως βρίσκονται, όπως προαναφέραμε, ο Hans Rutten (The Gathering) και ο Rob Snijders (Celestial Season, Kong, Anneke van Giersbergen,  Snowy White, Garcia Plays Kyuss), ενώ τα τελευταία χρόνια η μπάντα φαίνεται να έχει βρει την λύση του προβλήματος στο πρόσωπο του Jerome Miedendorp De Bie.
7
We're A Happy Family...
 
Simone Holsbeek - Alwin Wubben (Drive By Wire)
O Alwin Wubben (κιθάρες) και η Simone Holsbeek (φωνή, κιθάρα) ζουν ευτυχισμένα τα τελευταία χρόνια ως παντρεμένο ζευγάρι. H rock μουσική αποτελεί μέρος της καθημερινότητάς τους, αφού το ένα από τα παιδιά τους ονομάζετε Iggy, ενώ ο σκύλος της οικογένειας, με καταγωγή από το Πήλιο, ακούει στο όνομα Lemmy!
8
Vinyl
 
Drive By Wire - The Whole Shebang (vinyl)
Στις επερχόμενες εμφανίσεις των Drive By Wire, εκτός από τις τρεις κυκλοφορίες τους σε CD, θα βρείτε και το πρόσφατο "The Whole Shebang" σε βινίλιο. Αυτή ειναι και η πρώτη φορά που το συγκρότημα κυκλοφορεί δίσκο βινιλίου και τα μέλη του δηλώνουν ενθουσιασμένοι. Ο δίσκος περιέχει ένα επιπλέον κομμάτι από το αντίστοιχο CD, ενώ το mastering έχει αναλάβει ο Rene Rutten (The Gathering).
9
Art
 
Alwin Wubben art
O Alwin Wubben, εκτός από τις κιθάρες και την σύνθεση κομματιών στους Drive By Wire, ασχολείται με πολλά και διάφορα πράγματα καλλιτεχνικής φύσεως και μη. Επαγγελματίας φωτογράφος, γραφίστας (έχει αναλάβει διάφορα artwork και για το συγκρότημα), αλλά και παρών σε παρουσιάσεις ποίησης. Από ό,τι φαίνεται στους Drive By Wire φανερώνει την πιο «σκληρή» πλευρά του. Παράλληλα δεν χάνει ευκαιρία να ασχοληθεί και με τα extreme sports, αφού έχει επιδείξει ιδιαίτερη κλίση στο snowboarding και στο θαλάσσιο σκι.
10
Roadtrip
 
Drive By Wire
Εν μέσω ενός roadtrip, το παλιοάμαξο τους άφησε κάπου στα δάση των Αρδεννών. Τα κινητά τηλέφωνα δεν ήταν ακόμα τόσο διαδεδομένα και έτσι με την βοήθεια των καλωδίων κατάφεραν να επιστρέψουν στον πολιτισμό, βαπτίζοντας ταυτόχρονα το όνομα της μπάντας τους...Drive By Wire.
  • SHARE
  • TWEET