Deadbeat Escapment

Till, As Clouds Grow On The Blast

Self Released (2021)
Από τον Γιάννη Βόλκα, 23/02/2022
Απολαυστική και μακροσκελής σύνθεση από τους Πατρινούς art rockers
Πώς βαθμολογείτε το τραγούδι;

Στα τέλη της περασμένης χρονιάς οι Πατρινοί art rockers κυκλοφόρησαν το εντυπωσιακό και μεγαλεπήβολο "Till, As Clouds On The Blast". Η μακροσκελής σύνθεση που φτάνει τα δεκατρία λεπτά περιέχει τόση ομορφιά και άλλη τόση ατμόσφαιρα που σε προκαλεί να επαναλάβεις την ακρόαση ώστε να ανακαλύψεις ολοένα και περισσότερα στοιχεία τα οποία είναι πιθανό να διέφυγαν στο προηγούμενο ηχητικό ταξίδι.

Η σύνθεση χτίζεται πάνω σε μελωδικές post-rock κιθάρες και συμπληρώνεται από τα αιθέρια φωνητικά της Φανής Τσαϊλάκη. Η αφήγηση του "The Masque Of Anarchy" του Βρετανού Percy Bysshe Shelley έρχεται να προσθέσει πόντους τόσο στο ενδιαφέρον όσο και στη συνολική ατμόσφαιρα του κομματιού. Ένα «τρικ» το οποίο μόνο επιτυχημένο μπορεί να χαρακτηριστεί.

Το τελείωμα έρχεται με ένα απολαυστικό κρεσέντο τόσο στη μουσική όσο και στα φωνητικά δίνοντας έτσι μια άτυπη επιβράβευση στους πιστούς ακροατές που δεν βιάζονται να «μάθουν» το τέλος της ιστορίας. Μια σύνθεση που μας κάνει να περιμένουμε περισσότερα από τους Deadbeat Escapement μέσα στη χρονιά που διανύουμε.

YouTube
Facebook

  • SHARE
  • TWEET