Το "American Idiot" των Green Day στο No.1 των charts για την επίσκεψη Trump στη Βρετανία

Mια διαφορετική καμπάνια…

11/07/2018 @ 13:23

Το "American Idiot" των Green Day αναμένεται να επιστρέψει στην κορυφή των Βρετανικών charts, 14 χρόνια μετά από την επίσημη κυκλοφορία του.

H επιστροφή του κομματιού στα φώτα της δημοσιότητας σχετίζεται με μια καμπάνια ενάντια στον Donald Trump και την προγραμματισμένη πρώτη επίσκεψή του στην Αγγλία, στις 13 Ιουλίου.

Οι Βρετανοί «διαδηλωτές» έχουν επιδοθεί σε ένα, άνευ προηγουμένου,  download και stream του κομματιού το τελευταίο χρονικό διάστημα, με στόχο την άνοδό του στο No. 1 των charts, την ημέρα που ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών θα πατήσει το πόδι του στην χώρα τους.

«Let’s give him the welcome he deserves», αναφέρει ο σχετικός λογαριασμός που έχει δημιουργηθεί σε γνωστή ιστοσελίδα των social media.

Και συμπληρώνει:

«Η καμπάνια δημιουργήθηκε για την διασκέδασή μας, εφόσον αυτή θα προκαλέσει τον εκνευρισμό του».

Παρ’ ότι το "American Idiot" δεν γράφτηκε, προφανώς, για τον Trump, απέκτησε όμως μια νέα δυναμική από την εκλογή του προέδρου και έπειτα. Αν και οι Green Day δεν έχουν δώσει την επίσημη στήριξή τους στην εν λόγω καμπάνια έχουν εκφράσει ανοιχτά, στο παρελθόν, τα anti-Trump συναισθήματά τους.

  • SHARE
  • TWEET