Whereswilder

Movement In Place

United We Fly (2021)
Μια μέρα θα σκάσουμε από τα feelings
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;

Ο τρίτος δίσκος της πιο «απαλής» αθηναϊκής μπάντας είναι εδώ. Έχει ολοκληρωθεί πριν λίγο χρονικό διάστημα, αλλά με πρωτοβουλία του συγκροτήματος αποφασίστηκε να κυκλοφορήσει όταν θα είναι εφικτό να παρουσιαστεί μπροστά σε φυσικό κοινό. Μετά το "Yearling" είμαστε εδώ να ακούσουμε το καινούργιο εγχείρημα τους και να δώσουμε το «παρών» στις συναυλίες τους.

Το "Movement In Place" έρχεται στα αυτιά μας απαλλαγμένο από fuzz-αριστά στοιχεία, έτοιμο να αποτελέσει τον καμβά στον οποίο θα εναποτεθούν οι αναμνήσεις μας. Βασισμένο στη μουσική των '70s και '80s, αλλά αυτήν τη φορά δωσμένο με έναν πιο οικείο τρόπο που λειτουργεί ως παυσίπονο για την ψυχή μας. Το μυστικό, λοιπόν, για να γιατρέψει κανείς τις πληγές του προηγούμενου διαστήματος είναι λίγη καλή Lennon-ιστική experimental pop rock. Ξεκινώντας από το τραγούδι "The Wrong Way In" με τη smooth rock ατμόσφαιρα που εκπέμπει, φανταζόμαστε το συγκρότημα πλήρως συγκεντρωμένο στο στούντιο να αποδίδει την ιστορία του ήρωά του σε τραγούδια προσθέτοντας στην ενορχήστρωση του κομματιού έγχορδα τα οποία συμβάλλουν στη συνολική δραματουργία.

Το "Yearling", όπως και ο προηγούμενος δίσκος των Whereswilder, ηχογραφήθηκαν με τη χρήση μπομπίνας, με αποτέλεσμα ο ήχος τους να είναι άμεσος και μοναδικός. Το συγκρότημα δε δίστασε να ρισκάρει, διότι με τη μέθοδο της μπομπίνας είναι αρκετά δύσκολο να διορθώσεις ή και να αλλάξεις στοιχεία στη μουσική. Η τακτική αυτή δεν ακολουθήθηκε στον τρίτο τους δίσκο, καθώς τα μέρη του κάθε μουσικού ηχογραφήθηκαν ξεχωριστά, εκτός από το "The Wrong Way In", ενώ η διαδικασία έγινε στο Electric Highway Studio με τον Γιάννη Βούλγαρη.

Στο τραπέζι που κάθεται το συγκρότημα θα βρει κανείς γνώριμα και ελκυστικά ακούσματα, rock 'n' roll στο "No Lover", ελάχιστες rockabilly ποιότητες στο "Dog A Bone" και φυσικά λεία pop στο κομμάτι "Dead Man Walking". Επίσης, στα δυναμικά σημεία του δίσκου συγκαταλέγεται και το "For Show", το οποίο διατηρεί μια ισορροπία μεταξύ των στίχων, της ταχύτητάς του και της χαρακτηριστικής φωνής του frontman της μπάντας. Αυτό είναι, πιστεύω, και το ζητούμενο στην παρούσα φάση της μουσικής, έχουμε ανάγκη από ιδιαίτερες φωνές που σου μενουν στο μυαλό, μουσικά όργανα που τις συνοδεύουν και άλλοτε επιβάλλονται στο έργο της, με σκοπό τη σύνθεση ενός ξεχωριστού μουσικού κράματος. Αυτό είναι και το "Movement In Place", μερικές ιδιαίτερες χροιές που πλαισιώνονται από την κιθάρα, το πιάνο, τα τύμπανα, το βιολί και το τσέλο. Μέσω αυτής της σύμπραξης δημιουργήθηκαν τραγούδια όπως το "Hold Up" και το "Make Up Your Mind", που είναι έτοιμα να συνδυαστούν με στιγμές που θα ταιριάξουν με ένα vintage εξώφυλλο και θα συνδυαστούν με μια εμπνευσμένη μπάντα.

  • SHARE
  • TWEET