Το Taste The Music έρχεται και φέτος στην Αγγλικανική Εκκλησία

Αγαπημένοι, αλλά και ανερχόμενοι, νέοι καλλιτέχνες, αλληλεπιδρούν με διάθεση πειραματισμού και υπόσχονται ιδιαίτερες εμφανίσεις

20/09/2019 @ 11:13

United We Fly invites you to

Taste The Music

από 10/10 έως 12/12

#tastethemusic

Μετά από έναν εξαιρετικά επιτυχημένο πρώτο κύκλο συναυλιών και μετρώντας αλλεπάλληλα sold out σε 8 βραδιές γεμάτες μουσική η United We Fly παρουσιάζει ξανά φέτος τον Οκτώβριο το "Taste The Music". Και αυτή τη φορά, αγαπημένοι, αλλά και ανερχόμενοι, νέοι καλλιτέχνες, αλληλεπιδρούν με διάθεση πειραματισμού και υπόσχονται ιδιαίτερες εμφανίσεις, εμπνευσμένες από την ξεχωριστή ατμόσφαιρα μοναδικών χώρων. Όλα ξεκινούν -ξανά- από τον υποβλητικό χώρο της Αγγλικανικής Εκκλησίας του Αγίου Παύλου την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου.

Save the dates

10 Οκτωβρίου: Whereswilder

Σε ένα tracklist ειδικά διαμορφωμένο για το Taste the Music, οι Αθηναίοι rockers Whereswilder θα παρουσιάσουν νέες συνθέσεις μαζί με επιλογές από τις δύο παλαιότερες δισκογραφικές τους δουλειές "Yearling" και "Hotshot"

Έχοντας την εμπειρία των μεγάλων φεστιβάλ όπως Rockwave Festival, Release Festival, Ziria Festival, Fuzztastic Planet Festival και New Long Fest και ένα εξαιρετικό νέο album φτιαγμένο όπως λένε στη λογική "killer-no filler mode", η neo-psychedelic μπάντα υπόσχεται να μας ξαφνιάσει ευχάριστα!

24 Οκτωβρίου: Colorgraphs

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά "G R A D I E N T S", οι Colorgraphs έρχονται στην Αγγλικανική Εκκλησία να παρουσιάσουν το project τους. Με κύριο σημείο αναφοράς τη δυναμική της φωνής και συνοδεύοντας την με τύμπανα και μπάσο δημιουργούν ένα φάσμα ήχων μέσα από loops και fx.

Δίνοντας πάντα μια κινηματογραφική προσέγγιση στα live τους, η εμφάνισή τους ενισχύεται αυτή τη φορά με το neon χρώμα των φώτων, τον άσπρο καμβά στα ρούχα και στα σκηνικά και τις μαύρες μορφές σε μια βραδιά ιδιαίτερη, σαν τη μουσική τους. 

31 Οκτωβρίου: Irene Skylakaki

Η αγαπημένη Irene Skylakaki με την αισθαντική και ζεστή φωνή της, επιστρέφει στην Αγγλικανική Εκκλησία σε μια ακουστική εμφάνιση με τις ατμοσφαιρικές μελωδίες από παλιά και σύγχρονα κομμάτια αλλά και νέα τραγούδια από τον επερχόμενο δίσκο της.

Σε ένα live απογυμνωμένο από ντραμς και ηλεκτρικά όργανα, με διαφορετική διάθεση από αυτήν που έχουμε συνηθίσει, η Ειρήνη θα εμφανιστεί με την κιθάρα της και τη συνοδεία του Μιχάλη Πορφύρη στο τσέλο, τον Γιώργο Παναγιωτόπουλο στο βιολί και τον Γιώργο Θεοδωρόπουλο στα πλήκτρα.

7 Νοεμβρίου: Λένα Πλάτωνος

Η τραγουδοποιός Λένα Πλάτωνος, μαζί με τη Σαβίνα Γιαννάτου και τον Γιάννη Παλαμίδα, ανεβαίνει στην μυσταγωγική σκηνή της Αγγλικανικής Εκκλησίας για να αναβιώσει κομμάτια από τη μακρόχρονη καλλιτεχνική της πορεία σε μία μουσική αναδρομή που κατακλύζεται από τη χαρακτηριστική μελωδικότητα και τη συναισθηματική φόρτιση των τραγουδιών της. Κομμάτια από τους εμβληματικούς δίσκους "Σαμποτάζ", "Καρυωτάκης: 13 τραγούδια", "Γκάλοπ", "Λεπιδόπτερα Και Μάσκες Ήλιου" θα μας μεταφέρουν κατευθείαν στη μαγεία και το ιδιότυπο, γεμάτο συγκίνηση σύμπαν της Πλάτωνος.

credits:
Λένα Πλάτωνος: ερμηνεία, πλήκτρα, ενορχήστρωση
Σαβίνα Γιαννάτου και Γιάννης Παλαμίδας: ερμηνεία
Στέργιος Τσιρλιάγκος: πλήκτρα, programming, ενορχήστρωση

12 Νοεμβρίου: Mick Harvey & J.P.Shilo with very special guests: Steve Shelley & Glenn Lewis

Ο μοναδικός Mick Harvey των Nick Cave & the Bad Seeds - και όχι μόνο - έρχεται στην Ελλάδα στο πλαίσιο της double bill περιοδείας του στην Ευρώπη. Ο πολυοργανίστας, ενώνει τις δυνάμεις του με τον στενό συνεργάτη του J.P Shilo και μαζί με τον Steve Shelley στα ντραμς και τον Glenn Lewis στο μπάσο δημιουργούν μια all-star μπάντα που θα έχουμε την τύχη να απολαύσουμε στο Taste the Music. 

Στην Αγγλικανική Εκκλησία θα ακούσουμε αγαπημένα κομμάτια από τα τέσσερα solo albums του Mick Harvey αλλά και τραγούδια από το νέο album του "J.P. Shilo" που θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη τον Οκτώβριο, σε ένα live που περιμένουμε καιρό.

14 Νοεμβρίου: Danai Nielsen

Η solo dream-pop και synth-based τραγουδίστρια και συνθέτις Danai Nielsen, αξιοποιεί effect στη φωνή της προκειμένου να δημιουργήσει μουσικούς διαλόγους μεταξύ ενός θηλυκού και ενός αρσενικού alter ego. Ενεργή, σαν ιδρυτικό μέλος των Rosebleed, από το 2004 έχει μοιραστεί τη σκηνή με καλλιτέχνες όπως ο Santana, οι Hooverphonic και οι Cranberries. Εμφανίζεται πλέον solo, μαγεύοντας σε κάθε της εμφάνιση, χρησιμοποιώντας synthesizers, looping και samples, ενώ τα κουστούμια με τα οποία ανεβαίνει στη σκηνή δημιουργούνται αποκλειστικά για κάθε της μοναδική εμφάνιση.

Κατά πολλούς "the next big thing", έρχεται για μια custom εμφάνιση στο Taste the Music, λίγο μετά το Reeperbahn Festival!

28 Νοεμβρίου: Dury Dava

Κινούμενoι μεταξύ του kraut και της progressive rock, με σαφείς psychedelic '60s επιρροές αλλά και αναφορές στις μουσικές παραδόσεις της ανατολικής Μεσογείου, οι Dury Dava δημιουργούν έναν ήχο σκληρό αλλά και γεμάτο μελωδία. Χάρη στη μουσική πρακτική του αυτοσχεδιασμού, και της live σύνθεσης και εκτέλεσης, η μουσική των Dury Dava, μοιάζει σαν ένα διαρκές work-in-progress με ελληνικό στίχο, ικανό κάθε φορά να αφουγκραστεί τις ανάγκες του περιβάλλοντα χώρου. 

Στις 28 Νοεμβρίου, έχοντας ως εφόδιο το πρώτο τους album που κυκλοφόρησε πριν από έναν περίπου χρόνο, ετοιμάζουν ένα live προσαρμοσμένο πλήρως στον ατμοσφαιρικό χώρο της Αγγλικανικής Εκκλησίας του Αγίου Παύλου.

5 Δεκεμβρίου: Kali Malone

Με βάση τη Στοκχόλμη, η Αμερικανίδα συνθέτις και μουσικός Kali Malone δημιουργεί αναλογικά και ψηφιακά μουσικά ηχοτοπία, καλώντας τους ακροατές να αφουγκραστούν γοητευτικούς ακουστικούς αλλά και synth ήχους. Ο σκοτεινός μινιμαλισμός της Kali, σε ιδανική συνύπαρξη με το μυστικιστικό χώρο της Αγγλικανικής Εκκλησίας, δημιουργεί την αναγκαία συνθήκη ώστε το κοινό να αισθανθεί το απαράμιλλο βάθος που δημιουργείται από την συνύπαρξη ακουστικών και synth οργάνων και την επαναληπτικότητα του ήχου σε εκτεταμένη χρονική διάρκεια. 

Στις 5 Δεκεμβρίου θα φιλοξενηθούμε σε ένα βράδυ ατμοσφαιρικό και ιδιαίτερο, γεμάτο αρμονικές υφές και συγκεντρωτικές μελωδίες για ικανούς ακροατές.

12 Δεκεμβρίου: Ψαραντώνης

Ο Ψαραντώνης, η θρυλική μορφή της κρητικής μουσικής, διακρίνεται για τη βαθιά γνώση και την ανησυχία του για την παράδοση, εξαιτίας της οποίας έχει χαρακτηριστεί ως «πανάρχαιος και ταυτόχρονα νέος». Στην Ελλάδα, ανάμεσα στους πρώτους που τον ανακάλυψαν είναι ο Μάνος Χατζιδάκις, ενώ στους θαυμαστές του συγκαταλέγεται και ο Nick Cave. 

Έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές εκπροσωπόντας την Ελλάδα σε διεθνή φεστιβάλ, ενυπωσιάζοντας βαθιά την παγκόσμια κοινότητα καθώς όπως έχει γραφτεί χαρακτηριστικά «Από την απαρχή, ο κόσμος διαμορφώνεται με ήχο και ρυθμό. Αυτή η ηχητική δόνηση φανερώνεται στη μουσική του Ψαραντώνη.» αλλά και «Ο Ψαραντώνης δεν είναι αυτού του κόσμου, τα blues του σκίζουν την καρδιά…».

Κλείνοντας τον δεύτερο κύκλο Taste the Music ο Ψαραντώνης θα μας συγκινήσει από τη σκηνή έχοντας μαζί του τη Νίκη Ξυλούρη, τον Γιάννη Παπατζανή και τον Νεκτάριο Κοντογιάννη.

Taste The Music 2019

#tastethemusic

10/10: Whereswilder
24/10: Colorgraphs
31/10: Irene Skylakaki
7/11: Λένα Πλάτωνος 
12/11: Mick Harvey & J.P.Shilo w/ very special guests Steve Shelley & Glenn Lewis
14/11: Danai Nielsen
28/11:  Dury Dava
5/12: Kali Malone
12/12: Ψαραντώνης

Η μουσική και οι ιδιαίτερες ερμηνείες των καλεσμένων καλλιτεχνών της ενότητας "Taste the Music" θα συμπληρώνονται ιδανικά - όπως κάθε καλό βράδυ - από τα κρασιά του Κτήματος Σκούρα, που από το 1986 φροντίζει εκτός από εξαιρετικά κρασιά, να δημιουργεί και αξέχαστες εμπειρίες.

Διαβάστε περισσότερα για το κτήμα Σκούρα.

Info

Taste The Music

Προπώληση: viva.gr

10/10 Whereswilder
Πόρτες 20.00 // Έναρξη 21.00
ΖΩΝΗ Α: 12€
ΖΩΝΗ Β: 10€

24/10 Colorgraphs
Πόρτες 20.00 // Έναρξη 21.00
ΖΩΝΗ Α: 12€
ΖΩΝΗ Β: 10€

31/10 Irene Skylakaki
Πόρτες 20.00 // Έναρξη 21.00
ΖΩΝΗ Α: 12€
ΖΩΝΗ Β: 10€

7/11 Λένα Πλάτωνος, Σαβίνα Γιαννάτου, Γιάννης Παλαμίδας
Πόρτες 19.30 // Έναρξη 20.30
ΖΩΝΗ Α: 23€
ΖΩΝΗ Β: 20€

12/11 Mick Harvey & J.P.Shilo with very special guests: Steve Shelley & Glenn Lewis
Πόρτες 19.00 // Έναρξη 20.00
ΖΩΝΗ Α: 25€
ΖΩΝΗ Β: 22€

14/11 Danai Nielsen
Πόρτες 20.00 // Έναρξη 21.00
ΖΩΝΗ Α: 12€
ΖΩΝΗ Β: 10€

28/11 Dury Dava
Πόρτες 20.00 // Έναρξη 21.00
ΖΩΝΗ Α: 12€
ΖΩΝΗ Β: 10€

5/12 Kali Malone
Πόρτες 20.00 // Έναρξη 21.00
ΖΩΝΗ Α: 15€
ΖΩΝΗ Β: 12€

12/12 Ψαραντώνης
Πόρτες 19.30 // Έναρξη 20.30
ΖΩΝΗ Α: 20€
ΖΩΝΗ Β: 17€

Follow United We Fly
unitedwefly.com
Facebook / Instagram / Youtube

Δελτίο Τύπου

  • SHARE
  • TWEET