Queensryche @ Gagarin 205, 14/06/06

17/06/2006 @ 06:19
Τετάρτη βράδυ και το Gagarin 205, το οποίο αντικατέστησε το Terra Vibe για προφανείς λόγους, είχε ετοιμαστεί μαζί με 1000 περίπου άτομα να λύσει ένα μυστήριο, μια συνομωσία, μια δολοφονία (δύο για την ακρίβεια) πριν και μετά από 65 hundred days του Nikki στη φυλακή.

Οι Queensryche λοιπόν έδωσαν ξανά το ραντεβού τους με το ελληνικό κοινό δύο χρόνια μετά την εμφάνιση τους στο Rockwave του 2004 όπου είχαν παίξει όλο το "Operation: Mindcrime" με μία παρουσία ισάξια με το όνομα και την ιστορία τους. Κάπως έτσι περίμενε και αυτή τους την παρουσία ο κόσμος που μαζεύτηκε για να παρακολουθήσει τα highlights των δύο O.M. κατά τα οποία εξελίσσεται η γνωστή πολιτικο-κοινωνικο-τραγική ιστορία του Nikki, της Sister Mary και του Dr.X.Έτσι μετά από μια μικρή καθυστέρηση ο Geoff Tate και η παρέα του βρίσκονται επί σκηνής και το πρώτο μέρος του sequel παίρνει σάρκα και οστά. Η Pamela Moore (Sister Mary) ήταν παρούσα στα περισσότερα κομμάτια και επιβλητική όπως πάντα. Μετά από τα τρία πρώτα που άρχισε να ξεδιπλώνεται η ιστορία, μία σοβαροφάνεια διέκρινε τα πρόσωπα των δύο πρωταγωνιστών και χρησιμοποιείται ο χαρακτηρισμός "πρωταγωνιστές" διότι καθ' όλη τη διάρκεια της συναυλίας υπήρχε μια μικρή εξομοίωση των γεγονότων που συνέβαιναν ανάλογα με το κάθε κομμάτι. Η εξομοίωση δεν ήταν πάντα μέσω σκηνικών αλλά περισσότερο με κινήσεις και εκφράσεις του προσώπου των Tate και Moore.

Οι εκτελέσεις ήταν πιστές των αυθεντικών, ενώ σχετικά με την ποιότητα του ήχου υπάρχουν κάποιες ενστάσεις αφού κυμαινόταν σε μέτρια επίπεδα. Ο κόσμος απολάμβανε το κάθε κομμάτι του "Operation: Mindcrime" και δημιουργούσε, αν και λίγος σε αριθμό, δυνατή ατμόσφαιρα, κάνοντας το Gagarin να δονείται. Κορυφαίες στιγμές του πρώτου set ήταν αναμενόμενα τα "Suite Sister Mary", "I Don't Believe In Love" και "Revolution Calling" στα οποία επικράτησε το πανδαιμόνιο.Μετά από 20 χρόνια στη φυλακή, o Nikki αναζητά τη λύτρωση και πιστεύει πως θα την κατακτήσει μόνο αν σκοτώσει αυτόν που στέρησε τη ζωή από την ερωμένη του. Μ' αυτό το σκεπτικό ξεκίνησε το δεύτερο set που αποτελούταν από κομμάτια του O.M.II. Ο Tate μέχρι και εκείνη τη στιγμή δεν είχε πει λέξη στο κοινό, γεγονός το οποίο δείχνει στη συγκεκριμένη περίπτωση πόσο πιστά πρεσβεύει το ρόλο αυτό. Και ήταν πραγματικά συγκλονιστικός, ήταν τόσο τραγικός, τόσο πιστικός, που έκανε το κοινό, σε κάποια σημεία, να παρακολουθεί αποχαυνωμένο. Επίσης η φωνή του ήταν σχεδόν ανέπαφη, σχεδόν το ίδιο κρυστάλλινη με την εποχή του "Livecrime" που έχει αφήσει ιστορία.

Η Pamela Moore είχε τώρα το ρόλο του φαντάσματος της Sister Mary και εμφανιζόταν πλέον με ένα άσπρο φόρεμα προσπαθώντας να μπει στο υποσυνείδητο του Nikki ώστε να τον προτρέψει ή να τον αποτρέψει σε κάποιες αποφάσεις. Η αρχή έγινε με το "I'm American" και η συμμετοχή του κόσμου ήταν αισθητά μικρότερη αφού κάποιοι ίσως να μην είχαν ακούσει τη συνέχεια του O.M. Το θέαμα πάντως γινόταν περισσότερο ανατριχιαστικό οπτικά και στιχουργικά, με την απελπισία να φαίνεται στο πρόσωπο του πρωταγωνιστή. Κατά τη διάρκεια του "A Murderer" ο Geoff έχει βρει το δολοφόνο, τον δένει σε μία καρέκλα και τον σκοτώνει με πολύ παραστατικό τρόπο. Παρόλο που τα δύο έργα δε παίχτηκαν ολόκληρα, υπήρχε μεταξύ τους συνοχή και μπορούσε κανείς να αντιληφθεί την ιστορία απόλυτα. Το τέλος ήρθε με το "Eyes Of The Stranger" και τη Sister Mary να φέρνει επί σκηνής τον Nikki σε αναπηρικό καροτσάκι και ζουρλομανδύα.

Μετά κι απ' αυτό η μπάντα υποκλίθηκε, χαιρέτισε τον κόσμο και ως encore έπαιξε τα "Empire" και "Jet City Woman". Σίγουρα ισχυρά κομμάτια αλλά λίγα για να ικανοποιήσουν ένα τέτοιο κοινό που κάθισε 15 λεπτά μετά το τέλος της συναυλίας φωνάζοντας "we want more". Δυνατό live, με πολύ καλή απόδοση αλλά μικρή διάρκεια (περίπου 1,5 ώρα) ενώ ο κόσμος περίμενε κάτι παραπάνω.Setlist:
Intro / Revolution Calling, Operation: Mindcrime, Spreading The Disease, Suite Sister Mary, The Needle Lies, Breaking The Silence, I Don't Believe In Love, I'm American, One Foot In Hell, Hostage, The Hands, Signs Say Go, A Murderer, If I Could Change It All, An International Confrontation, Eyes Of The Stranger
Encore: Jet City Woman, Empire

(Που ήταν το "The Mission" κύριε Tate; Οι περικοπές φταίνε, γεράματα θα μου πεις...)

  • SHARE
  • TWEET