Οι Camel επιστρέφουν στην Αθήνα για μία συναυλία!

Ένα από τα κορυφαία prog rock συγκροτήματα όλων των εποχών ξανά στην Ελλάδα μετά από 23 χρόνια

03/03/2023 @ 12:19

Είκοσι τρία χρόνια μετά την τελευταία συναυλία τους στη χώρα μας, οι Camel επιστρέφουν στην Αθήνα για μια μοναδική εμφάνιση στο πλαίσιο της αποχαιρετιστήριας περιοδείας τους.

Οι μεγάλοι αφανείς ήρωες του prog rock της δεκαετίας του '70, όπως τους έχουν αποκαλέσει, έχουν τεράστια απήχηση στο ελληνικό κοινό, το οποίο θα έχει την ευκαιρία να τους απολαύσει για τελευταία φορά, λίγο πριν την οριστική παύση των ζωντανών εμφανίσεων τους.

Η ιστορία των Camel ξεκίνησε πριν πενήντα δυο ολόκληρα χρόνια, στο Γκίλφορντ, της Αγγλίας. Με επικεφαλής τον κιθαρίστα Andrew Latimer, κατάφεραν να κερδίσουν φανατικό κοινό σε όλο τον πλανήτη και μας έδωσαν καταπληκτικούς δίσκους, όπως το "Mirage" και το "The Snow Goose", αλλά και κάποια από τα σημαντικότερα τραγούδια στην ιστορία της ροκ μουσικής, όπως το "Lady Fantasy".

Συνδυάζοντας στοιχεία από ροκ, ποπ, τζαζ, μπλουζ, φολκ, κλασική και ηλεκτρονική μουσική, αψηφούσαν τις σύγχρονες μουσικές τάσεις και ακολουθούσαν πάντα το δικό τους καλλιτεχνικό μονοπάτι. Η μουσική τους έχει επηρεάσει σημαντικούς καλλιτέχνες όπως οι Marillion, οι Opeth και ο Steven Wilson και αν κάτι την χαρακτηρίζει, αυτό είναι ο πειραματισμός, ο οποίος έχει ως αποτέλεσμα τον διαρκώς μεταβαλλόμενο ήχο τους.

Όσοι τους είδαν από κοντά το μακρινό 2000, στην «Υδρόγειο» της Θεσσαλονίκης και στο «Ρόδον» της Αθήνας, μιλάνε για ίσως τις καλύτερες και πιο συναισθηματικά φορτισμένες συναυλίες που έχουν παρακολουθήσει στη ζωή τους. Την Πέμπτη 25 Μαΐου 2023, το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να τους απολαύσει και πάλι ζωντανά στο Fuzz Club, σε μια βραδιά ιστορικής σημασίας.

Πέμπτη 25 Μαΐου 2023 @ Fuzz Club
Διεύθυνση: Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος Αττικής 177 78
Οι πόρτες ανοίγουν: 21:00
Ώρα έναρξης: 22:00
Προπώληση εισιτηρίων: Εκδοτήριο της Ticket Services (Πανεπιστημίου 39), ticketservices.gr, 210-7234567
Τιμές εισιτηρίων:
Τα πρώτα εισιτήρια (early bird) κοστίζουν 45€
Μετά την εξάντλησή τους η τιμή θα διαμορφωθεί στα 52€
Την ημέρα της συναυλίας τα εισιτήρια θα κοστίζουν 55€

  • SHARE
  • TWEET