Σtella

Works For You

Inner Ear (2017)
Από τον Γιάννη Βόλκα, 06/03/2017
Πιο σύγχρονη και πιο ώριμη η Σtella
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;

H Στέλλα Χρονοπούλου είχε καταφέρει να εντυπωσιάσει με το, προ διετίας, ομώνυμο ντεμπούτο της. Το όνομά της ήταν από παλιότερα γνωστό μέσω διάφορων συμμετοχών και συνεργασιών καθώς και των δυο side projects (Fever Kids, Chest) αλλά το "Σtella" ήρθε να επιβεβαιώσει το ταλέντο και τις δυνατότητες της.

Φέτος επέστρεψε με το δεύτερό της άλμπουμ "Works For You" το οποίο κυκλοφορεί επίσης από την Inner Ear και δείχνει τα πρώτα σημάδια εξέλιξης στη μουσική της, χωρίς όμως να ξεφεύγει από το ύφος που τη γνωρίσαμε.

Η Σtella δεν παύει να δείχνει την αγάπη της για τη δεκαετία του '80 αλλά αυτήν τη φορά αποφεύγει τους χορευτικούς ρυθμούς προσφέροντας ένα πιο ατμοσφαιρικό αποτέλεσμα. Το beat εξακολουθεί να υπάρχει, αλλά ο δίσκος στο σύνολό του αποδεικνύεται καταλληλότερος για πιο «χαλαρές» καταστάσεις. Ηχητικά οι έντεκα συνθέσεις ακούγονται πιο «φρέσκες» και σύγχρονες ενώ ο συνδυασμός της eighties synthpop με την electronica και την indie pop δημιουργούν ένα ενδιαφέρον κράμα και κατά συνέπεια ένα πιο ώριμο αποτέλεσμα, χωρίς φυσικά να μειώνουμε το πολύ αξιόλογο ντεμπούτο.

Οι συνθέσεις δημιουργούν έναν ομοιογενή δίσκο με εξαίρεση την πιάνο-μπαλάντα "Piano Stool" που κλείνει το άλμπουμ με τον πιο μελαγχολικό τρόπο. Χωρίς να υπάρχει σύνθεση που να υστερεί, προσωπικά επέλεξα ως κορυφαίες του δίσκου αυτές που συνυπογράφει μουσικά ο Βελισσάριος Πρασσάς δηλαδή τα "Nest" και "Walk Like I Taught You" με το δεύτερο να διανθίζεται με μια πιασάρικη και σχεδόν ξεσηκωτική μπασογραμμή. Εξαιρετικό επίσης και το ομώνυμο "Works For You".

Άξια αναφοράς η πανέμορφη και χαρακτηριστική φωνή της Στέλλας η οποία προσθέτει πόντους στο τελικό αποτέλεσμα ενώ ταυτόχρονα καταφέρνει να ακούγεται τόσο ανθρώπινη και γηινή. Συμπερασματικά το "Works For You" στέκει επάξια στην εναλλακτική σκηνή χωρίς να είναι απαραίτητο να «καταπιεστεί» μέσα στα ελληνικά σύνορα ενώ η Στέλλα δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις μεγάλες κυρίες της σύγχρονης indie pop που περνούν περίοδο μεγάλης δόξας.

H Inner Ear τα τελευταία χρόνια έχει καταλήξει να αποτελεί εταιρεία-«εγγύηση» και το αποδεικνύει για ακόμα μια φορά με έναν πολύ ενδιαφέρον δίσκο ο οποίος αποτελεί αξιόλογη πρόταση για τους λάτρεις του είδους.

  • SHARE
  • TWEET