Night Knight

God Is A Motherfucker

Ihaveadrum (2015)
Από την Τόνια Πετροπούλου, 04/05/2015
Πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να γίνουν και ακόμα περισσότερες, αυτές που τον αναζητούν. Λίγοι, όμως, αντέχουν το βάρος της πανοπλίας
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;
Νόμιζες ότι η δουλειά του ιππότη είναι εύκολη, ε; Χα! Ξέχνα τα παραμύθια και προσγειώσου στην πραγματικότητα. Ξέρεις πόσες προϋποθέσεις χρειάζεται να πληροί και πόσες άλλες ικανότητες πρέπει να έχει; Απλώς, σκέψου τον να κυκλοφορεί εκεί έξω μοναχός, το βράδυ, χωρίς να έχει άλογο για συντροφιά. Και καλά αν δεν έχει, αλλά, αν έχει; Σκέψου τα σκατά που πρέπει να μαζεύει προσέχοντας να μην λερώσει την γυαλισμένα αστραφτερή πανοπλία του.

Ο δικός μας, Night Knight, βέβαια, διαφέρει απ' τους υπολοίπους. Είναι πιο σύγχρονος και εναλλακτικός. Θα τον δεις να κυκλοφορεί ελεύθερος στον δρόμο, φορώντας μαύρο δερμάτινο και περικεφαλαία. Θα προστατεύει ολόκληρο το βράδυ την μουσική με το σπαθί του, την εξαιρετική παραγωγή, σε γκάζια του "God Is A Motherfucker", μέχρι, να επιστρέψει σπίτι του. Τότε, κάτω απ' την υπόκρουση του "Turned-Back Blues", βγάζει την φθαρμένη και σκουριασμένη, απ' τις ποικίλες εμφανείς επιρροές, περικεφαλαία του, αφήνει τα μαύρα κλειδιά του στο τραπέζι ("Between My Legs") και κάθεται στο σκοτάδι. Εκεί, που δεν τον βλέπει κανείς χωρίς το προσωπείο, δείχνει την άλλη του πλευρά, την μαλακή, την ευαίσθητη και την πληγωμένη. He's got the blues και είναι και ρομαντικός τύπος, πανάθεμά τονα ("Hang Me Out To Dry"). Ανάβει ένα τσιγάρο και αναπολεί το παρελθόν ("Turn Back Time"). Σκέφτεται την γυναίκα ("Nadia") που τον κατάντησε, έτσι, ("The Story Of A Fool"). Η γεύση των αναμνήσεων είναι γλυκόπικρη. Για ακόμη μία φορά, σκέφτεται όσα έκανε λάθος και μπορούσε να τα είχε κάνει διαφορετικά. Αναστενάζει και καταλήγει στο συμπέρασμα να "Set It On Fire". Ξέρει καλά ότι το παρελθόν ανήκει στο παρελθόν και πρέπει να σταματήσει να ασχολείται μαζί του. Αρχίζει να ξημερώνει. Όσο οι αχτίδες του ήλιου «ξεχύνονται» στο δωμάτιο μέσα απ' τις χαραμάδες, η φωνή του ιππότη αρχίζει να τσακίζει ("Us"). Βαρέθηκε όλη του τη ζωή να είναι sideman. Συνειδητοποιεί ότι αξίζει καλύτερα απ' αυτή την κατάσταση και ότι ο εαυτός του είναι θέμα «Take it or leave it» ("Crystal Rivers"). Σβήνει το τσιγάρο, σηκώνεται απ' το πάτωμα και αποφασίζει να "Born Again". Αύριο, όμως, διότι τώρα είναι κουρασμένος και θέλει να κοιμηθεί...

Θα περίμενε κανείς, πως με την ύπαρξη δύο μελών των Planet Of Zeus στους Night Knight, θα συναντούσαμε πολλές ομοιότητες στον ήχο τους. Αντιθέτως, ο ήχος τους φέρνει περισσότερο σε 1000mods και Dinosaur Jr. με λίγα «τσιμπήματα». Αν αυτοί οι δύο έκαναν παιδί, το παιδί τους θα άκουγε blues και heavy rock από Dio μέχρι Graveyard, στα κρυφά θα του άρεσαν οι Radiohead και οι The Black Keys και θα ονομαζόταν "God Is A Motherfucker". Ο νονός του παιδιού, λοιπόν, ο Σεραφείμ Γιαννακόπουλος, πρέπει να ‘ναι περήφανος που στέφθηκε με επιτυχία το εγχείρημά του και κατάφερε να μας κάνει να αναρωτιόμαστε πώς αντέχαμε τόσο καιρό χωρίς τον συγκεκριμένο ιππότη.

*Τα συγχαρίκια μπορείτε να του τα δώσετε προσωπικώς, στην επίσημη παρουσίαση του ντεμπούτου του, που θα γίνει στις 28 Μαΐου, στο An, παρέα με τον Moa Bones.
  • SHARE
  • TWEET