Don Broco

Amazing Things

SharpTone Records (2021)
Από τον Δημήτρη Μωυσίδη, 04/11/2021
​Ξεχειλίζει από fun και προσωπικότητα
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;

Οι Βρετανοί πασχίζουν με το τέταρτο άλμπουμ τους να μας δείξουν ότι όντως είναι "Amazing Things" και ότι κυρίως έχουν προσωπικότητα. Μια προσωπικότητα που έχει μεταβληθεί παρασάγγας από την pop χαλαρότητα της εποχής του "Priorities" (2012) και πλέον το post-hardcore στυλάκι τους είναι εφάμιλλο της εποχής που ζητάει τέτοια ακούσματα χωρίς όμως να χάνουν το χιούμορ τους απλά να το εφαρμόζουν παράλληλα με ωριμότερους στίχους που αγγίζουν τα θέματα της εποχής.

Ο τραγουδιστής και ηγέτης Rob Damiani σίγουρα κουβαλάει μια τρέλα πάνω του, ‘κοροϊδεύοντας’ τους fans του συγκροτήματος ότι θα γίνει μποξέρ σε μια περίτεχνη φάρσα που σκοπό είχε το promotion του single "Gumshield" στο video του οποίου όντως παίζει μποξ με τον πρωταθλητή Dave Allen. Το album ξεκινά πολύ δυνατά και επιθετικά τόσο με το "Gumshield" όσο και με το "Manchester Super Reds No.1 Fan" που θυμίζει αγριεμένους Beastie Boys με στίχους που δύσκολα βγάζουν νόημα αλλά και στοχευμένο έξυπνο promotion ότι δήθεν ο David Beckham είχε χακάρει το instagram τους και πόσταρε φωτογραφίες του. Θα σταθώ περισσότερο στο τρίτο "Swimwear Season" με την ύπουλη ειρωνεία που βγάζει για τους τέλειους τύπους που βλέπουμε στη παραλία αλλά κυρίως για το build up από χαλαρό musac σε οργισμένο hardcore. Σαν χαμαιλέοντες αλλάζουν συνεχώς μουσική εμφάνιση και στο "Endorphins" που ενώ νομίζεις ότι είναι ένα house κομματάκι σου σκάει το ριφ και οι Power Rangers στο video και δεν ξέρεις να κοπανηθείς ή να αρχίσεις να γελάς. Πρέπει να είναι γαμάτοι σαν τύποι και απίστευτα διασκεδαστικοί σε live. Εδώ έχουν τραγούδι για το "Uber" (!) και για τον "Bruce Willis" (με τον fanboy στίχο ‘Yippee-ki-yay, mothеrfucker’). Το "One True Prince" είναι εντελώς Deftones αλλά το γουστάρουμε απίστευτα γιατί είναι πάλι αυθεντικό και 100% Don Broco και ίσως από τα σοβαρότερα τους κομμάτια.

Πρόκειται από την αρχή μέχρι το τέλος για έναν εξαιρετικό δίσκο, που θέλει, όμως, δύο-τρία ακούσματα για να ριζώσει μέσα σου, αφού σαν πρώτη ακρόαση μπορεί να ακουστεί ως επιφανειακός, αλλά έχει το δικό του βάθος, άφθονο έξυπνο χιούμορ και τεράστια προσωπικότητα, όπως οι ίδιοι οι Don Broco που εξελλίσονται συνεχώς και έχουν καταφέρει με επιτυχία να ενώσουν διαφορετικά είδη από pop, house, metal, rock και να το κάνουν να ακούγεται 100% δικό τους. Από τις διασκεδαστικότερες κυκλοφορίες του έτους.

  • SHARE
  • TWEET