O Mike Shinoda ισχυρίζεται πως μέχρι την άφιξη του nu metal, «το metal ήταν πολύ λευκό»

Ο συνιδρυτής των Linkin Park εξηγεί την άποψή του ενώ ο Stephen Pearcy (Ratt) απαντά

22/10/2020 @ 12:04

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο βρετανικό Metal Hammer, ο συνιδρυτής των Linkin Park, Mike Shinoda εξέφρασε μια ιδιαίτερη άποψη σχετικά με το heavy metal, πριν την άφιξη του nu metal, ιδιώματος που οι Linkin Park υπήρξαν πρωτοστάτες.

Συγκεκριμένα, ο Shinoda δήλωσε:

«Εκείνη την εποχή, αν ρωτούσες κανέναν τι ακούει, η απάντηση ήταν Rock. Ακούω Hip-hop. Ακούω Jazz. Δεν ήταν παρά μερικά χρόνια αργότερα που η ίδια απάντηση θα γινόταν "ακούω τα πάντα". Το "Hybrid Theory" συνεισέφερε σε αυτή την αλλαγή. Ήταν μέρος αυτής της εξέλιξης προς την κατάργηση των συνόρων της μουσικής.

Προσωπικά άκουγα κατά 90% rap, και κοιτούσα τις άλλες rock πάντες και σκεφτόμουν πως υπάρχει κάτι πολύ λευκό σε αυτές.

Αυτό ήταν ένα από τα στοιχεία που με απομάκρυναν. Συνέβαινε κυρίως με το hair metal. To ένιωθα ως μια πολύ λευκή μουσική, και επειδή μεγάλωνα σε μια πολυπολιτισμική πόλη, δεν μπορούσα να ταυτιστώ.

Δεν εννοώ την εθνικότητα ή το χρώμα του δέρματος. Εννοώ την κουλτούρα πίσω από την μουσική. Όταν το nu metal ξέσπασε, ήταν ένα πρόσφορο έδαφος για διαφοροποίηση».

Στις δηλώσεις αυτές του Shinoda, απάντησε άμεσα ο frontman μιας από τις πιο πετυχημένες μπάντες του glam metal, των Ratt, Stephen Pearcy:

«Δεν ήξερα πως η rock μουσική έχει εθνικότητα. Τι στο καλό, δεν ήξερα πως έμοιαζε να είναι το hair metal. Ευχαριστώ. Όλα είναι απλά μουσική για μένα».

Υπενθυμίζουμε πως το ντεμπούτο των Linkin Park, "Hybrid Theory", κλείνει αυτές τις μέρες 20 χρόνια με την μπάντα να έχει ανακοινώσει μια πολυτελή επανακυκλοφορία.

Ο Mike Shinoda, στο διάστημα της καραντίνας έμεινε ιδιαίτερα ενεργός και κυκλοφόρησε τρεις πειραματικούς δίσκους, τα "Dropped Frames, Vol. 1", "Vol. 2" και "Vol. 3".

Δείτε επίσης:

«10»: Nü is dead. Long live nü

  • SHARE
  • TWEET