Οι One Hour Before The Trip ακυρώνουν συναυλίες στο εξωτερικό λόγω …στρατού

Με ανακοίνωσή τους δίνουν διευκρινήσεις…

14/10/2016 @ 11:30

Οι One Hour Before The Trip ακυρώνουν τις προγραμματισμένες live εμφανίσεις τους στο εξωτερικό λόγω … ανυποταξίας μέλους της μπάντας ενάντια στην υποχρεωτική στρατιωτική θητεία.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να πληροφορήσουμε τους φίλους μας πως οι συναυλίες μας στο εξωτερικό έχουν ακυρωθεί λόγω απρόβλεπτων εξελίξεων κατά την απόπειρά μας να διασχίσουμε τα ελληνικά σύνορα σήμερα το μεσημέρι. Δυστυχώς ένα μέλος της ομάδας μας έχει εις βάρος του απαγόρευση εξόδου από τη χώρα λόγω της ανυποταξίας του ενάντια στην υποχρεωτική στρατιωτική θητεία. Στο παρελθόν αυτό δεν αποτέλεσε πρόβλημα στις συναυλίες μας στο εξωτερικό, αλλά προφανώς η κατάσταση έχει πρόσφατα αλλάξει χωρίς να έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση προς το άτομό του. Δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε αυτήν την εξέλιξη και είναι αδύνατον να βρεθεί άμεση λύση. Συλλογικά πιστεύουμε στην ελευθερία των ανθρώπων να αρνηθούν την εκπαίδευση στα όπλα, να αρνηθούν να εκπαιδευτούν στο να σκοτώνουν τα αδέρφια μας από τις γειτονικές μας χώρες. Η υποχρεωτική θητεία πρέπει να καταργηθεί προς όφελος της κοινωνίας και των προσωπικών ελευθεριών. Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας προς τους συνεργάτες μας στο εξωτερικό οι οποίοι έσπευσαν να μεταφέρουν την υποστήριξή τους προς εμάς μόλις πληροφορήθηκαν τις εξελίξεις. Θα χαρούμε στο μέλλον - και όταν καταφέρουμε να διευθετήσουμε την κατάσταση αυτή - να σφίξουμε το χέρι τους και να τους ευχαριστήσουμε αυτοπροσώπως.
Αποφασίσαμε να συνεχίσουμε την περιοδεία μας, αντικαθιστώντας αυτές τις εμφανίσεις με συναυλίες στην Ελλάδα. Αυτή είναι η απάντησή μας απέναντι στο παραλογισμό που βιώσαμε σήμερα. Έχουμε ήδη κλείσει τρεις συναυλίες και περισσότερες θα ανακοινωθούν σύντομα. Θα παίξουμε το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στην κατάληψη Τερμίτα στο Βόλο, τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου στο Factory Art House στην Ξάνθη και την Τρίτη 18 Οκτωβρίου θα ξαναπαίξουμε στο Υπόγειο 13 στη Θεσσαλονίκη. Όποιος επιθυμεί να κανονίσει συναυλία μαζί μας το προσεχές διάστημα - μέχρι τις 25 Οκτωβρίου - μπορεί να επικοινωνήσει. Έχουμε έρθει σε συνεννόηση για την 23η Οκτωβρίου για μία συναυλία στο Ηράκλειο Κρήτης. Για να είναι εφικτή η μετάβασή μας εκεί, θα πρέπει να πλαισιωθεί και με κάποιες άλλες εμφανίσεις στην Κρήτη. Ευχαριστούμε όλους όσοι έχουν έρθει σε επαφή μαζί μας από το μεσημέρι και εκφράζουν την αλληλεγγύη τους».

  • SHARE
  • TWEET