Νεκρός ο John Stabb, τραγουδιστής των Government Issue

Ο 54χρονος έχασε την μάχη με τον καρκίνο του στομάχου

09/05/2016 @ 13:21

Ο John Stabb, ιδρυτικό μέλος των επιδραστικών Government Issue, punk σχήματος από την Ουάσιγκτον, πέθανε σε ηλικία 54 ετών μετά από χρόνια μάχη με τον καρκίνο.

Ο Stabb σχημάτισε τους Government Issue το 1980 και παρέμεινε το μόνο σταθερό μέλος καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας τους. Μαζί με τους Minor Threat, τους Fugazi και τους Bad Brains, το συγκρότημα του εκλιπόντος βρέθηκε στο κέντρο της punk σκηνής της πρωτεύουσας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σε διάστημα εννέα χρόνων επεισοδιακής πορείας, η μπάντα κυκλοφόρησε έξι στούντιο δίσκους και μερικά EP, μέχρι τη διάλυσή της, το 1989.

Οι Government Issue επιχείρησαν αρκετές επανενώσεις από το 2000 και μετά, με πιο πρόσφατη αυτή του 2015. Ο Stabb παράλληλα άφηνε τα τελευταία χρόνια το μουσικό του στίγμα μέσω του προσωπικού του project, τους History Repeated.

«Με μεγάλη στεναχώρια και συγκίνηση σας ανακοινώνουμε πως ο σύντροφός μας John Stabb Schroeder έχασε τη μάχη με τον καρκίνο», ανέφερε το συγκρότημα σε σχετική ανακοίνωση στη σελίδα του στο facebook. Και συνέχισε: «Η σκέψη μας βρίσκεται δίπλα στην γυναίκα του Mina. Αναπαύσου αδερφέ, ήσουν μοναδικός».

Μια φιλανθρωπική συναυλία που είχε κανονιστεί από τους Government Issue για την Κυριακή μετατράπηκε σε συναυλία μνήμης με την συμμετοχή του Thurston Moore του J. Robbins και των GIVE.

Δείτε και θυμηθείτε εδώ το "Strange Wine" των Government Issue.

  • SHARE
  • TWEET