Δείτε το trailer του νέου ντοκιμαντέρ για τον David Bowie

Το "Moonage Daydream" υπόσχεται μια ιδιαίτερη κινηματογραφική εμπειρία γύρω από την πολυσχιδή καριέρα του καλλιτέχνη

24/05/2022 @ 14:22

Στη δημοσιότητα δόθηκε το πρώτο δείγμα από το επερχόμενο "Moonage Daydream" ένα ντοκιμαντέρ γύρω από τον μυθικό David Bowie.

To trailer, το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ, συνόδευσε την πρεμιέρα της ταινίας, χθες, 23 Μαΐου στο Φεστιβάλ των Καννών, και, όπως αναφέρεται και στο συνοδευτικό δελτίο τύπου, υπόσχεται για μια ιδιαίτερη κινηματογραφική εμπειρία μέσως μιας καλειδοσκοπικής εικονοπλασίας όσον αφορά την πολυσχιδή καριέρα του καλλιτέχνη.

Στο φιλμ, θα περιλαμβάνεται μέχρι πρότινος αδημοσίευτο οπτικοακουστικό υλικό από τα προσωπικά αρχεία του Bowie, τόσο συναυλιακό όσο και εκτός σκηνής, με την παραγωγή να υποστηρίζεται από την πλευρά που διαχειρίζεται τα πνευματικά δικαιώματα του μουσικού.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως το David Bowie Estate παρουσίασε περισσότερο από πέντε εκατομμύρια κομμάτια υλικού το 2017 στον σκηνοθέτη Brett Morgen, μεταξύ των οποίων πίνακες, ηχογραφήσεις, ημερολόγια, κλπ.

Όσον αφορά τη μουσική επένδυση του ντοκιμαντέρ, επικεφαλής τέθηκε ο μακροχρόνιος συνεργάτης του Bowie, Tony Visconti.

Yπενθυμίζουμε πως το κύκνειο άσμα του Bowie, "Blackstar", συγκαταλέγεται τόσο στα 100 alternative άλμπουμ της δεκαετίας καθώς και στους 30 καλύτερους δίσκους της ίδιας περιόδου, όπως αναδείχθηκαν από την συντακτική ομάδα του Rocking.gr.

Δείτε επίσης:

"Stardust": Δείτε το trailer της βιογραφικής ταινίας για τον David Bowie

  • SHARE
  • TWEET