"Stardust": Δείτε το trailer της βιογραφικής ταινίας για τον David Bowie

O indie folk μουσικός Johnny Flynn ενσαρκώνει τον θρυλικό καλλιτέχνη

29/10/2020 @ 11:47

Το "Stardust", η βιογραφική ταινία που θα επικεντρώνεται στον θρυλικό David Bowie, αναμενόταν να κάνει πρεμιέρα τον Απρίλιο στο Tribeca Film Festival, αλλά, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των προγραμματισμένων εκδηλώσεων στον πλανήτη, ακυρώθηκε εξαιτίας της πανδημίας.

Η ταινία, στην οποία ο διάσημος indie folk μουσικός, Johnny Flynn, έχει αναλάβει τον ρόλο του Bowie, θα κυκλοφορήσει τελικά στις 25 Νοεμβρίου σε επιλεγμένα θέατρα και στην streaming πλατφόρμα VOD.

Το "Stardust", θα επικεντρώνεται στην περιοδεία του καλλιτέχνη στις Η.Π.Α. το 1971 η οποία τον οδήγησε στην επιννόηση της μυθικής περσόνας του Ziggy Stardust. Τον Flynn θα πλαισιώνουν οι Jena Malone ως Angie Bowie και Marc Maron ως ο εκδότης Ron Oberman.

Μπορείτε να δείτε το trailer εδώ.

Η επίσημη σύνοψη της ταινίας έχει ως εξής:

«O David Bowie είναι ένας από τους μεγαλύτερους θρύλους της μουσικής, αλλά ποιός ήταν ο άνθρωπος πίσω από τα πολλά πρόσωπα; Το 1971, ένας 24χρονος Bowie (Johnny Flynn) πάει στην Αμερική για να προωθήσει τον τελευταίο του δίσκο, "The Man Who Sold The World". Αφήνοντας πίσω την έγγυο γυναίκα του Angie Bowie (Jena Malone) και την μπάντα του ξεκινάει μια εκτενή περιοδεία έχοντας ως συντροφιά τον Ron Oberman (Marc Maron), εκδότη της Mercury Records.

Εκεί, ο Bowie έρχεται σε επαφή με ένα κοινό που δεν ήταν έτοιμο για αυτόν. Κατά την περιπετειώδη περιοδεία, ο Bowie αρχίζει να αντιλαμβάνεται πως πρέπει να επανεφεύρει τον εαυτό του ώστε να γίνει αυτός που πραγματικά ήθελε. Αυτή του η συνειδητοποίηση, θα επιφέρει την δημιουργία του αστρικού alter-ego του, Ziggy Stardust».

Υπενθυμίζουμε πως το κύκνειο άσμα του Bowie, "Blackstar", συγκαταλέγεται τόσο στα 100 alternative άλμπουμ της δεκαετίας καθώς και στους 30 καλύτερους δίσκους της ίδιας περιόδου, όπως αναδείχθηκαν από την συντακτική ομάδα του Rocking.gr.

Δείτε επίσης;

Οι προσωπικότητες των '10s: David Bowie

Ρέκβιεμ για έναν ημίθεο

Ο ωκεανός των δακρύων

«A Buyer's Guide»: David Bowie

David Bowie: Αυτοί είναι οι 25 αγαπημένοι του δίσκοι

David Bowie: Ανέκδοτες φωτογραφίες από την Ziggy Stardust εποχή δια χειρός Mick Rock

Γιατί οι Nirvana διάλεξαν το "The Man Who Sold the World";

[7]: Μουσικοί στη μεγάλη οθόνη

Heroes: David Bowie Tribute Band @ Gagarin 205, 09/10/17

  • SHARE
  • TWEET