Η καλλιτεχνική συλλογή του David Bowie πωλήθηκε για 33 εκατομμύρια λίρες!

Δείτε τον πίνακα που μόνος του έφτασε τις 7,1 εκατομμύρια λίρες

13/11/2016 @ 11:44

Στη διήμερη δημοπρασία που έλαβε χώρα στο Λονδίνο στις 10 και 11 Νοεμβρίου, ένα σημαντικό μέρος της καλλιτεχνικής συλλογής του David Bowie πωλήθηκε για το τεράστιο ποσό των 33 εκατομμυρίων λιρών.

Πάνω από 400 έργα ιδιοκτησίας του David Bowie βγήκαν στο σφυρί στο Sotheby's. Δημιουργίες των Frank Auerbach, Jean-Michel Basquiat και Damien Hirst ήταν ανάμεσα στα αντικείμενα. Η οικογένεια του Bowie κράτησε μόνο συγκεκριμένα έργα, τα οποία θεώρησε ότι είχαν ιδιαίτερη αξία. Τα υπόλοιπα τα δημοπράτησε, με τα έσοδα μετά την αφαίρεση των φόρων να επιστρέφουν στην περιουσία του θρυλικού μουσικού.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της New York Times, τα έργα που πωλήθηκαν απάρτιζαν το 65% της συλλογής του Bowie. Τα ποσά που ξοδεύτηκαν συνολικά ήταν ιλιγγιώδη, φτάνοντας τα 33 εκατομμύρια λίρες. Τα 24,3 εκατομμύρια ήταν μόνο από την πρώτη ημέρα.

Το πιο ακριβό αντικείμενο ήταν το Air Power του Jean-Michel Basquiat, στα 7,1 εκατομμύρια. Ακολούθησε το Head Of Gerda Boehm του Frank Auerbach στα 3,8 εκατομμύρια. Για το δεύτερο, ο Bowie είχε πει κάποτε πως ήθελε να ακούγεται ακριβώς όπως μοιάζει αυτός ο πίνακας.

  • SHARE
  • TWEET