Πρώην μέλη των Amaranthe και των In Flames δημιουργούν τους Cyhra

«To συγκρότημα βασίζεται στην φιλία και στη δημιουργική διάθεση»

13/03/2017 @ 13:09

«Η ζωή είναι πολύ μικρή για να αναρωτιέσαι τι θα συνέβαινε αν είχα κάνει κάτι διαφορετικό», δήλωνε ο τραγουδιστής Jake E το 2009 όταν εγκατέλειπε τους Amaranthe μετά από εννέα χρόνια παρουσίας και τέσσερα άλμπουμ.

Μετά από συμμέτοχή σε διάφορα project o Jake E καταλήγει στην δημιουργία των Cyhra με τη συνεργασία ενός παλιού φίλου:

«Δημιουργήσαμε τους Cyhra με έναν από τους αγαπημένους μου κιθαρίστες, τον Jesper Strοmblad των In Flames. Ο μπασίστας Peter Iwers έφυγε και αυτός πρόσφατα από τους In Flames και είναι πλέον μέλος του νέου σχήματος, ενώ τα ντραμς αναλαμβάνει ο Alexander Landenberg των Luca Turilli's Rhapsody. Είναι πολύ περίεργο το συναίσθημα της επανεκκίνησης».

Και συνεχίζοντας:

«Νομίζω ότι αρκετό καιρό τριγύριζε στο μυαλό μου η ιδέα της δημιουργίας ενός νέου σχήματος, αλλά όταν είσαι μέλος ενός συγκροτήματος είναι σαν να βρίσκεσαι σε μια σχέση. Όταν τα πράγματα δεν είναι καλά έχεις την αίσθηση ότι θα καλυτερεύσουν. Κάποια στιγμή βέβαια φτάνει η στιγμή που πρέπει να προχωρήσεις».

Καταλήγοντας:

«Οι Cyhra βασίζονται στην φιλία και στη δημιουργική διάθεση. Ο Jesper και εγώ είμαστε πολλά χρόνια φίλοι. Η ιδέα του σχήματος τέθηκε αρχικά επί τάπητος όταν στα τέλη του 2015 του ζήτησα να παίξει κιθάρα στο σόλο άλμπουμ που ετοίμαζα. Ξεκινήσαμε να γράφουμε μαζί τραγούδια περνώντας όμορφα χωρίς να κάνουμε σχέδια για κάποια κυκλοφορία. Περνώντας ο καιρός προστέθηκαν και τα υπόλοιπα μέλη, μέχρι που αντιληφθήκαμε πως αυτό που συμβαίνει δεν είναι ένα απλό project».

  • SHARE
  • TWEET